Megfigyeltétek, hogy az átlag emberek a szépeknek nyalnak, egymással normálisak befogadók, de a csúnyább embereknek pokollá teszik az életüket?
10
De pont ez az, hogy ilyennek látom az emberi kapcsolatok többségét, hogy ki néz ki jobban és nincs semmi mélysége. Nagyon felszínes módon alakulnak.
Vannak mélyebb emberi kapcsolatok is de nem fogsz ilyeneket látni random helyeken, egyrészt mert ritkák, másrészt meg nem mutatják kifele, mert általában ezeket szét akarják szedni.
10
“ A legszebbek (természetesen, nem mű módon) sokkal kedvesebbek, mint egy-két átlagos vagy átlagon aluli kinézetű ember.”
Ez azért mert nem kaptak elég támadást, kritikát, ritkán kellett védekező állást felvenniük. Így szerintem nem teljesítmény, persze a kedvesség önmagában szép dolog de nem a külsőtől kellene függjön.
“ Ez pont oda vezethető vissza, hogy akinek nagyjából rendben van az önértékelése azoknak felesleges lenne másokat lenyomni és ezzel "felemelni" magát”
Az önértékelés és külső között is nagyon szilárd korreláció figyelhető meg. Én is azt láttam osztályokban, munkahelyeken, hogy a szép emberek elképesztő nyugodtak, gondtalanok. Csak ritkán láttam stresszt kiülni az arcukra. Ez a génlottón való győztes nyugalma bizony.
A nonverbális jelek támadásként meg véleménynyilvánításként való értelmezése jellemzően az alacosny önbecsülésű ésvagy szorongó emberek sajátja.
Pl itt ez a kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Emberünk azt hisz, hogy mindneki őt figyeli, rajta gúnyolódik, rajta nevet. Ha hallja, hogy két ember összesúg, biztos, hogy őt beszélik ki.
és volt már itt az oldaon ilyen leírás. Emberünknek az ovlt a gondja, hogy nem mosolygott rá a bolti eladó, biztos azért, mert ő ronda. Hát a jószág beteg. Szociális szorongás és pszichológusért vagy inkább pszichiáterért kiált.
ha neked is vannak ilyen gondolataid, te is fordulj minél hamarabb szakemberhez. A saját életed, életminőséged múlik rajta.
13
Van olyan is, hogy beképzeli igen de nem minden eset. Az emberek (főleg fiatalabbak) igenis ki szoktak röhögni embereket akit furának, bénának tartanak stb.
Szóval elég, hogy megtörténik vele ilyesmi 4-5-ször már olyanba is belelátja ahol nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!