Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit csináljak, hogyha nincsene...

Mit csináljak, hogyha nincsenek barátaim 😢?

Figyelt kérdés
2024. jan. 2. 23:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
34%

#10,

"nem volt az arcomra írva, hogy értek hozzá"

Épp ezért puhatolták ki.

"Ha valaki szimpatikus annak szívesen segítek ha NEM kölcsönadásról van szó."

De akkor azt ne hívjuk barátságnak, ha valaki csak szimpatikus.

"Nyilván az ember hasznos/tartalmas emberekkel szeretné körbevenni magát."

De ez sem a barátság témaköre, hanem a kapcsolatépítésé. A kategória, pedig az "üzlet/pénzügyek".

"Nem lesz közös pont, kihal a barátság."

Az ivócimborád NEM a barátod. Itt vagy tévedésben: a kollégád, üzlettársad, osztálytársad, iskolatársad, évfolyamtársad, lakótársad, szomszédod, nem a barátod.

Az, hogy valakivel elszívsz egy cigit szünetben, és lecsevegtek a lányokról, a fociról, vagy éppen a politikáról/ elmentek sörözni, nem tesz titeket barátokká.

Ha valaki a barátod, azt nem vágod ki a szemetesbe, csak mert végeztetek az iskolában, vagy épp munkahelyet, lakhelyet váltottál, vagy családod lett, neki meg nincs.

2024. jan. 3. 12:49
 12/16 anonim ***** válasza:

"nem volt az arcomra írva, hogy értek hozzá"

Jó hát ne mondj semmit magadról, sok sikert így a barátkozáshoz.

"De akkor azt ne hívjuk barátságnak, ha valaki csak szimpatikus."

Ki barátkozik olyannal aki nem szimpatikus neki? Ha haverkodni kezd a megállóban egy hajléktalan vagy parfüm árus akkor nem kezdesz el visszahaverkodni vele mert megvannak az előítéleteid.

"De ez sem a barátság témaköre, hanem a kapcsolatépítésé. A kategória, pedig az "üzlet/pénzügyek".

Nem milliárdosokkal barátkoztam, hanem épp olyan átlag dolgozókkal mint én. Ha ő is meg én is ugyanabban az egyszerű raktári munkában dolgozunk, akkor valószínűleg egyikünknek sem voltak elit kapcsolatai.

"Az ivócimborád NEM a barátod. Itt vagy tévedésben: a kollégád, üzlettársad, osztálytársad, iskolatársad, évfolyamtársad, lakótársad, szomszédod, nem a barátod."

Szerinted a legtöbb ember barátai nem ezek közül kerültek ki? Általánosban akivel összebarátkoztam vagy 12 évre, azzal többször playstationoztunk, aludtunk egymásnál, fociztunk, később más-más gimibe mentünk de összejártunk inni, beszélgetni, megbeszélni a magánéletünk, amihez néha valami politikai rendezvény vagy múzeumlátogatás is társult, mert egyeztek a nézeteink. Most már egészen más utakon járunk, nem élvezem már a társaságát, ezért 1 éve nem tartom már vele a kapcsolatot.

"Az, hogy valakivel elszívsz egy cigit szünetben, és lecsevegtek a lányokról, a fociról, vagy éppen a politikáról/ elmentek sörözni, nem tesz titeket barátokká."

Nem bizony, ezek csak az első lépések ahoz, hogy valakivel később barátsággá mélyítsd a kapcsolatodat.

"Ha valaki a barátod, azt nem vágod ki a szemetesbe, csak mert végeztetek az iskolában, vagy épp munkahelyet, lakhelyet váltottál, vagy családod lett, neki meg nincs."

Ugyanakkor nem is egy életre választasz barátot, ha egyszerűen már nincs közös pont ami összetart (ami lehet akár a magány is), akkor nem fogtok kényszeresen beszélgetni, legfeljebb bűntudatból érzed, hogy kellene, ami már régen rossz.

De ha te kizárod a barátság minden általam írt aspektusát, akkor áruld el, szerinted mi a barátság? Illetve mikor indokolt megszakítani egy barátságot?

2024. jan. 3. 13:26
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Te összekevered a barátokat azokkal, akikkel kapcsolatba kerülsz (és barátkozol).

Igen, közülük kellene kikerülnie a barátoknak, de azok, akikkel szimplán iszol egy sört MÉG nem a barátaid.

"Ugyanakkor nem is egy életre választasz barátot"

De. Ha a barátod, akkor van közös pont, és mindig lesz. Azért a barátod.

Te kevered a kettőt: azt, akivel iszol, a barátodnak nevezed, mert akkor épp elvagy vele, én ezt nem nevezem a barátomnak.

Hogy miért nem?

Te mit írtál?

"ha NEM kölcsönadásról van szó"

De, a BARÁTODNAK simán adsz, mert a barátod. Rábízod a számlaadataidat, a gyerekedet, a házadat, az értékeidet, mindent. Mert a barátod. Az ivócimborádra nem. A kollégádra sem. A volt iskolatársadra sem.

Innen fogod tudni, hogy ki a barátod, ki nem.

Ma már mindenkire simán ráaggatják a jelzőt, hogy a "barátom". Nem csoda, hogy ekkora zavar van.

2024. jan. 3. 16:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Köszönöm, így már értem az álláspontod.

Tovább megyek. Adtál a barátodnak, ígérte, hogy visszaadja és nem tudta. Aztán kér újra és újra, mert hogy ki máshoz fordulna ha nem a barátjához, hozzád. Meddig mész el?

Kisebb összegeket én is adtam, régebben kaptam kölcsön. Viszont a kölcsönadás tönkreteheti a barátságot. Pont úgy, mint ha gyakran járna nálatok a barát és megkedvelnék egymást az asszonnyal. Mert vannak ilyen sztorik is.

Hogy a számlaadataidat, gyerekeidet stb kire bízod rá, az a te egyéni preferenciád, hogy neked mi fér bele. Valaki a saját anyjára, gyerekére, unokájára nem bízná rá ezeket.

Egy ideális világban egyetértenék. De ebben a világban olyanok vannak, hogy a saját feleséged/férjed közös gyerekek és 20 év házasság után "hátbaszúr", megcsal, kizsákmányol. A barátod meg lenyúl és eltűnik.

Az emberek nagy része biztos nem elég jó emberismerő ahoz, hogy kitudja szűrni ki az aki biztos soha nem veri át, használja ki.

De azért mert a te értékrendedben ilyen magas szinten indul a barátság, attól még másnak indulhat lentebbről.

Van párom, testvérem, anyukám akikre rábíznám a felsoroltakat. Lehet ha ők nem volnának akkor egy barát töltené be az ő bizalmi pozíciójukat. Én ezeket az életemben 3 legfontosabb emberre bíznám és a barát csak a 4. lehet.

2024. jan. 3. 17:19
 15/16 anonim ***** válasza:

"Adtál a barátodnak, ígérte, hogy visszaadja és nem tudta. Aztán kér újra és újra, mert hogy ki máshoz fordulna ha nem a barátjához, hozzád. Meddig mész el?"

Ha ismer (hiszen a barátom), akkor tudja, hogy nem tartok el mást a családomon kívül. Így tényleg akkor kér, ha az maradéktalanul vissza lesz adva. Ha az utcára kerülne, akkor pedig segítenék neki: nem azzal, hogy a nevemre veszem, hanem munkával, összeköttetéssel, stb.

Most kérdezhetnéd, hogy mi van, ha egy tróger lesz a barátom: el sem jutnék vele odáig.

Volt már olyan, hogy egy barátom ment valahova, és mivel nekem van otthon készpénzben usd, és neki asszem 2013 utáni kellett, mert ott csak azt fogadták el, átjött és kért tőlem. Odaadtam neki a kötegeket, hogy válogasson. Eszembe sem jutott még azt sem megszámolni, amit utólag adott.

"Valaki a saját anyjára, gyerekére, unokájára nem bízná rá ezeket."

Mert azok olyanok is.

"De ebben a világban olyanok vannak, hogy a saját feleséged/férjed közös gyerekek és 20 év házasság után "hátbaszúr", megcsal, kizsákmányol."

Akkor azt a nőt/férfit nem ismerte meg az illető, és sajnos a 20 éves házasság sem garancia arra egyeseknél, hogy megismerjék a másikat.

" A barátod meg lenyúl és eltűnik."

Mert az a "barát" igazából csak egy átlagkullancs, akit 6 hónap sörözés miatt egy balek a barátjának hisz.

Én ezt igen szűkre szabom. Kevés ember a barátom (összesen 3 darab ilyen van). De rájuk minden további nélkül bízok mindent: pénzt, paripát, fegyvert, gyereket, kódot, jelszavakat.

"De azért mert a te értékrendedben ilyen magas szinten indul a barátság, attól még másnak indulhat lentebbről."

Ebben igazad van, de akkor ne tessék csodálkozni, hogy le lesznek nyúlva. Ez egy szimpla fogalomzavar.

2024. jan. 3. 20:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Örülök, ha neled ilyen magasról tud indulni a sztenderd és még így is találtál ennek megfelelő barátokat. De térjünk akkor vissza az eredeti kérdéshez. Mit csináljanak szerinted azok az emberek akiknek nincs? Vagy várjon a szerencsére? Akkor azt írd le, neked hogy sikerült 3 valódi barátságot kiépíteni, mit tud ebből tanulni a kérdező.
2024. jan. 4. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!