Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi értelme így utazásokkal...

Mi értelme így utazásokkal menőzni?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm a Facebookon, néhányszor eljutott egzotikus helyekre üdülni. Thaiföld, Dubai, Maldív, Dominika. Teleposztolta vele a Facebookot, igaz van amelyik már 4 meg 5 éve volt, de még mindig megosztja folyamatosan, mint emléket. (Ha már újakat nem tud)

A fotókon Helly Hansen, DRK, Devergo, Gucci és egyéb márkás(nak látszó) ruhákban feszít. S fontosnak tartja, hogy a tükörszelfiken, a telón látszódjon az alma embléma.

Ezzel még nem is lenne gond, ha olyan anyagi és társadalmi szinten lenne, hogy ezt könnyedén megengedhetné magának, ezt az életformát.

A social mediaban a fotóinak az az üzenete, "lássátok, van mit a tejbe aprítanom, így élek ilyen szinten"

De közben mindenki tudja, (mert az is kint van a Facen) hogy egy gyárban robotol 3 műszakban, mint raktáros-anyagmozgató. Vagyis betanított raklaptoligáló. Tehát a munkás rétegnek is a legalja. Minden ismerőse tudja, hogy amúgy egy 20 éves G Astrával jár, azt is hogy panelban tengődik, az is albérlet, s látják azt is, hogy a hétköznapokban meg töltött cigit szív.

Mi az értelme ennek a menőzésnek? Mindenki tudja, hogy egy gyári melós fizetésből nem engedhet meg magának ilyen dolgokat. Nem nekik van ez. Mi értelme, hogy az év nagy részében kuporgat, rosszabb esetben még személyi kölcsön is van a dologban. 2 hétig menőnek érzi magát, aztán fut vissza a 3 műszakos mókuskerékbe.

Nem beszélve arról, hogy az ilyen trópusi utak, presztizsüket vesztették azzal, hogy már az alsó munkásosztály is el tud jutni oda.

Mi értelme ennek? Azt hiszi tán majd többnek nézik ezzel? Mindenki tudja milyen szinten van.

2023. nov. 15. 12:55
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Akinek évi 52 hétben szürke az élete, így is irigy lesz arra, akinek az 51 szürke hét mellé jutott 1 napos. Ilyenek az emberek:

- ha nekem jó, másnak ne legyen jó;

- ha nekem rossz, legyen másnak is rossz;

- ha másnak jó és nekem nem, az forduljon fel. Az utolsóról szól a kérdés és a viselkedésed.

2023. nov. 15. 17:28
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

"Te is szoktál mások életén csámcsogni biztos!"

Haha, micsoda "érvelés" :D Mintha felmentést kapnál a butaságod alól egy olyan (teljesen alaptalan) feltételezéssel, hogy "biztos te is csinálod".

2023. nov. 15. 17:29
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

"ha másnak jó és nekem nem, az forduljon fel. Az utolsóról szól a kérdés és a viselkedésed."

Pontosan így van. És csak az a gond ezzel, kérdező, hogy a pocskondiázásodtól neki nem lesz rosszabb, neked viszont igen, mert emészt a sárga irigység és a rosszindulat.

Próbáld ki egyszer azt, hogy a saját életeddel foglalkozol. Meg fogod látni, mennyire más.

2023. nov. 15. 17:33
 24/39 A kérdező kommentje:

De értse már meg a mindenki, hogy nem vagyok irigy!

Lehet, hogy nem utazom távoli országokba.

De nem egy albérletben tengődöm és nem is panelban.

Normális kocsim van, nem egy 300 ezret is alig érő öreg roncs.

A megtakarításomból, (bizony, nekem néhány ilyen világjáróval ellentétben olyan is van), egy vállalkozás indítását tervezem.

S jelenleg normális állásom van, s nem egy olyan monoton, robotmunka amit utálok. Ja és emiatt nem posztolom tele már vasárnap délután a Fészbúkot, hogy "jaj holnap hétfő és milyen rossz nekem, mert dolgoznom kell"

2023. nov. 15. 17:55
 25/39 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem lennél irigy, akkor nem pörögnél itt a fejeden egy fél napja. Bizony pokolian odaszúr neked, hogy azt hiszed magadról, hogy mennyivel többre vitted, aztán mégsem tudsz még csak utazni sem. Bezzeg nem 20 éves kocsid van, csak 17, nagy siker az életben, gratulálok.
2023. nov. 15. 18:13
 26/39 A kérdező kommentje:
Nem azért pörgök mert irigy lennék, hanem a sok értetlen válaszoló miatt, akik azt hiszik irigy vagyok. Ez nem az irigységről szól, hanem ha valakinek nincsenek meg eleve alap dolgok az életben és még olyan állása sincs amivel könnyedén megtehetné a távoli utazásokat, ráadásul egy ilyen út miatt elég sokmindenről le kell mondania az illetőnek, akkor biztos ez a legfontosabb, hogy 1 hétig középosztálybélit játszhasson?
2023. nov. 15. 18:21
 27/39 anonim ***** válasza:
91%

Te azt nem fogod fel a kicsi agyaddal, hogy mindenkinek mások a priorotásai.

Te élj úgy, ahogy neked tetszik, ő meg úgy, ahogy ő szeretne. Ennyi, ilyen egyszerű.

2023. nov. 15. 18:26
 28/39 anonim ***** válasza:
94%
Egyet nem értek, hogy ez téged miért foglalkoztat ennyire intenzíven. Ha van saját életed, akkor éld ahogy akarod, ne máséval foglalkozz.
2023. nov. 15. 18:27
 29/39 A kérdező kommentje:
De akkor se értem mi értelme van ennek így! Erről szól a kérdés.
2023. nov. 15. 18:28
 30/39 anonim ***** válasza:
94%

Páran leírtuk már, hogy mindenkinek mások a prioritásai. Nem is kell megértened, elég, ha elfogadod/tudomásul veszed.

Van egy ismerősöm, nincs kocsija, mert nem szeret vezetni, se autóval utazni, viszont a biciklije többet ér, mint az autóm (nem, nem 300000-t érő roncsom van). Mert neki az a fontos. A kérdésben szereplőnek az utazás a fontos, neked meg más. Nem bonyolult.

2023. nov. 15. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!