Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Van értelme üzenetet írnom neki?

Van értelme üzenetet írnom neki?

Figyelt kérdés
Na szóval kb 5 éve ismertem meg egy nálam idősebb férfit a munkahelyemen. Jóban lettünk, rengeteget beszélgettünk. Közben kiderült, hogy belém szeretett, de felesége volt, nekem vőlegényem. Ő felmondott, egy ideig még beszéltünk, aztán egy veszekedessel megszakadt a kapcsolat, 3 éve nem is beszéltünk. Azóta én is férjhez mentem, született egy lányom. Időnként eszembe jutott, de nem volt miért és mit írnom neki. Most viszont neki is lánya született és olyan szívesen gratulálnék nekik, ha szükségük van tanácsra, adnék, ha nincs akkor csak megkérdezném jól vannak-e. Nem akarok tőle semmit, találkozni sem, csak néha beszélni, tudni, hogy mi újság velük. Viszont nem merek írni neki. Nem tudom ő mikor és hogy tudott túllépni rajtam, elfelejtett-e vagy mit érez irántam, érdeklem-e még. (Nem úgy, csak hogy kíváncsi e rám) Én úgy érzem nem tudtam túllépni, sem elfelejteni. Ez mennyi ideig normális? Nem akarom tönkretenni a családját, ha most boldogok, nem akarok zavarni. De közben meg magamban örlődök. Ti mit tennétek? Írjak neki? Vagy totál hülye vagyok és hagyjam végre békén? Kérlek ne (vagy ne nagyon) bántsatok.

2023. júl. 3. 00:15
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Hagyd beken. Ezek utan tanacsot adni? Empatiat probalj gyakorolni. Beled szeretett, ez nem influenza. Neki ez felkavaro, fajdalmas lenne.
2023. júl. 3. 00:21
 2/8 A kérdező kommentje:
Nekem is fájdalmas volt elveszíteni egy barátot. És sokszor hiányzik még azóta is. Az nekem lenne borzalmas, hogy ő régen elfelejtett, bennem pedig azóta ott az űr, amit hagyott maga után. De persze elfogadom és köszönöm a véleményed.
2023. júl. 3. 00:34
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Nincs
2023. júl. 3. 01:45
 4/8 anonim válasza:
39%

Férfi vagyok, és tapasztalatból tudom, hogy a másik nemből barátot elveszíteni rosszabb, mint párkapcsolatot lezárni, szóval átérzem a helyzeted. Viszont arra is rájöttem, az ilyen őrlődés mögött igazából nem maga a barát elvesztése áll, hanem valami önvád, szerintem magadat hibáztatod, amiért ennek vége lett köztetek, és ezt nem tudod feldolgozni.

Mindannyian sokat hibázunk, próbáld ezt megbocsátani magadnak, és ha sikerül, utána jobb lesz. A barátság nem egyszerű dolog, ahhoz hogy tartós legyen, sokat kell beszélgetni a másikkal, és mindenféle dolgokról. Akkor alakul ki egy olyan kapcsolat, amit ki tudsz egyensúlyozni, ha valami nem jó, vissza tudod terelni. Ha ez nincs, akkor előbb-utóbb jön valami, ami miatt ellaposodik a dolog. Nem tudhatom, de mivel szerelmi viszony is volt köztetek, lehet hogy a baráti jelleg nem tudott elmélyülni, és emiatt nem volt ennek jövője.

Most ne írj neki, de ha nagyon bánt a dolog, egyelőre szerintem ismerősökön keresztül érdeklődj néha, hogy vannak. És ahogy megbocsátottál magadnak, sokkal jobb lesz. Ha ezután valamikor írnál neki, már el fogod tudni fogadni azt is, ha nem lesz köztetek újra kapcsolat.

Bocsánat, ha hosszú voltam, és nem akartam megmondani a tutit, de szerettem volna segíteni neked, remélem talán tudtam valamit.

2023. júl. 3. 02:45
 5/8 anonim ***** válasza:
33%
Volt nekem is hasonló kapcsolatom egy nálam közel 10 évvel fiatalabb lánnyal egyik korábbi munkahelyemen. Én mindig örülök, ha ír, ebből kiindulva azt mondom, írj neki.
2023. júl. 3. 06:23
 6/8 anonim ***** válasza:
57%

Miért pontoztad le a #4-est? Nem tetszik a normális, kultúráltan megfogalmazott válasz?

Amúgy hagyd csak végre békén a pasast és LÉPJ TOVÁBB. Egész hátralevő életedre utána akarsz sírni? Ne csináld már ezt.

2023. júl. 3. 08:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos nem ép a mentális egészséged. Ezzel itt senki sem fog tudni mit kezdeni. Én tudok, de ha sajnos nem látom, hogy ott tartanál a személyiségedben, a megoldókulcs nem fog bemenni.
2023. júl. 5. 07:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább ne írj neki. Nagyobb az esélye hogy rosszul jössz ki ebből az egészből, mint hogy jól.
2023. júl. 5. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!