Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek ez normális...

Szerintetek ez normális indok? Elfogadnátok?

Figyelt kérdés

Sokadik olyan alkalom van, hogy összejönne a baráti társaság, de az egyik srác kioffolja, mondván másnap ilyen vag yolyan dolga van, ezért nem akar inni, nem akar berúgni.

Vagy hogy épp diétán van az edzéséhez és emiatt nem akar alkoholt inni úgyhogy nem jön.

Szerintetek ez így mennyire okés érv arra, hogy ne jöjjön?

2023. okt. 14. 22:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Ha lenne olyan "barátom", aki azért nem találkozik( főleg nem csak velem, hanem egész társaságként), mert nem akar inni, akkor nagyon durván magamba néznék, hogy hol a francba rontottam el az életem, hogy ilyen embert nevezek barátnak.
2023. okt. 15. 03:18
 12/16 anonim ***** válasza:

Belegondoltatok mar hogy esetleg valami problemaja van? Hogy megkerdezzetek hogy van mert latjatok hogy tavolodik el toletek, hogy tudtok e valamiben segiteni?

Elfogadom ha ez az erve de elso korben azert biztosra mennek abban is hogy nincs semmi baja mentalisan…

A sajat tapasztalatombol mondom hogy igy kezdodik a depresszio. Eloszor a tarsasagbol vonom ki magam aztan mindenhonnan mashol is mert begubozok.

Ha nem is az egesz tarsasag jo lenne ha legalabb egy barat beszelne vele egy kave mellett vagy valami.

2023. okt. 15. 08:23
 13/16 anonim ***** válasza:

Miért nem jártok el inkább túrazni? És a túra végén beultok egy jó kis etterembe. Szerintem arra el fog menni.

Próbáljátok ki.

2023. okt. 15. 10:03
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor viszont ha személyesen nem tudja megállni az alkoholt, nagyon is érthető, hogy nem megy, igyekszik távol maradni. Esetleg nem kocsmában kéne összejönni.

Totál megértem. Egy alkeszos ha le akar kattanni az alkoholról, nem menjen kocsmába, mert nála akkor sokkal nagyobb erőfeszítés az, hogy nemet mondjon az alkoholra, és szódát rendeljen.

2023. okt. 15. 10:05
 15/16 A kérdező kommentje:

Étteremszerűben szoktunk találkozni amúgy. Nyilván van ott alkohol is és tény, hogy a 3 tagú brancsból a másik tag meg szokott inni egy vagy max 2 gintonicot egy este folyamán. Amúgy ő is úgy vna vele, hogy ha már ott van, akkor már miért ne igyon alkohlt.

Én nem értem ezeket amúgy. Mintha ha kimozdulunk akkor már muszáj lenne inni, vagy a beszélgetések kötelező része lenne az ivás. Az tény, hogy jó érzés "kapaszkodni valamibe", ezért iszok én is vizet, mert valamit inni kell. De az, hogy csak az alkohol a módi, az nettó függőség:S

A túrázás am nem opció.

De am ja, a srác elég esélyes, hogy depressziós... dehát bmeg, én is, ráadásul nekem papírom is van róla:D

Persze, próbálunk amúgy beszélni róla, de ő kb ennyibne hagyja. Ha meg nem jön el élőben, nehéz vele élőben beszélni erről, telefonon meg kb esélytelen ugye.

2023. okt. 15. 20:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Olyan étterembe kell menni, ahol nincs alkohol. Pl. indiai, kínai, török, görög... lehet kajálni ott is jókat, dumálni is, de nem okoz problémát a kísértés. Az, hogy ha már ott van, persze hogy iszik... na erről beszéltem: nem tudja megállni.
2023. okt. 15. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!