Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy vegyem rá hogy fogyjon le?

Hogy vegyem rá hogy fogyjon le?

Figyelt kérdés

Van egy baràtunk akivel nagyon jóba vagyunk. Sajnos elégge meghízott,màr az egészségére fog rámenni..173cm és 134kg

Hiába mondjuk neki hogy az egészsége forog kockàn ,akkor belàtja ha mondjuk,de utánna elmegy enni. Màsnap belenéz a tükörbe és mondja “jaj de dagadt vagyok” de nem tesz érte semmit hogy lefogyjon.A baràtom kondiba jár mindig hívja hogy menjen vele ,kétszer ment is. De nagyon sokszor nincs kedve,inkább otthon marad és pl filmezik,kajál stb..

Minket nem az bánt hogy kövér ,hanem hogy ebbe bele is lehet halni:/

A mérleg a konditerembe is kiírta neki hogy kockázatos az egészsége

meg a testzsír %-ot is kiírta .

Szerintetek hogyan kéne rávenni hogy fogyjon le?

2023. okt. 8. 23:08
1 2
 1/13 anonim válasza:
90%
Ti mindent megtettetek szerintem, ami tőletek telik. Csak annak lehet segíteni, aki hagyja + aki sajàt magàn is szeretne segíteni.
2023. okt. 8. 23:22
 2/13 anonim ***** válasza:
22%
Hagyjátok békében élni.Én például imádom a zero kólát. Nem vagyok függő, mert ha nincs hetekig akkor nincs és elvagyok nélküle. De ha tudok, akkor veszek, és általában elkortyolgatom a másfél litert egyhuzamban. Nem azért, mert még soha életemben nem láttam rajta a fenilalanin forrást tartalmaz feliratot, és nem azért, mert fogalmam sincs, mennyire egészségtelen, és nem is azért, mert nem tudom, hogy emiatt évekkel előbb meghalhatok. Hanem azért, mert mindezek tudatában, felnőttként, úgy döntök, hogy megiszom azt a kólát. A kövérség, hacsak nem mentális eredetű (pl a túlevés és a falási rohamok létező mentális zavarok, ugyanúgy mint az anorexia, és ilyenekre szakosodott pszichológus kezeli őket), vagy nem betegségből eredő pl. pajzsmirigy, akkor az is ugyanilyen. Azért kövér, mert minden alkalommal, felelősségteljes felnőttként, a következmények teljes tudatában meghozza a döntést, hogy nem brokkolifőzeléket eszik hanem pizzát, és nem biciklizik, hanem sorozatot néz. Nem kell, és nem is szabad az embereket folyamatosan ekézni, és kéretlen tanácsokat rájuk zúdítani. Ha valaki tudatosan tesz azért, hogy 50 évesen szívrohamban haljon meg valószínűleg, akkor ő azt akarja, kész, békén kell hagyni. Szerintem tök mindegy, hogy valaki jószándékból csinálja, akkor is toxikus és idegesítő minden alkalommal elmondani neki, hogy szerintetek mit hogyan kéne csinálnia. Ő is tudja. Nem akarja úgy csinálni. Pont.
2023. okt. 9. 06:08
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Ahogy olvasom a barátodnak egy pszichológus kellene. A fogyás nem onnan kezdődik ,hogy lemegyek kondizni. A legtöbb elhízás lelki eredetű és minél jobban csesztetitek annál inkább be fog zárni a tudata és nem fog csinálni semmit. Azt kell kideríteni ,miért kezdett el hízni. Ha jó barátok vagytok ti is észrevették a hízás kezdetét.

Nem miattatok fog lefogyni csak is saját maga miatt az ember. Lehet hogy az első egészségügyi probléma ad neki majd egy pofont,hogy szedje össze magát. Lehet ha elmúlik a stressz és nem csesztetik érte. Lehet a szociális élete stresszeli....sok dolog közbe szólhat.

2023. okt. 9. 09:10
 4/13 A kérdező kommentje:

Kb harom eve ismerjük és akkor is kövér volt de nem ennyire

Nem baszogatjuk egyfolytába,ő el is mondta hogy inkàbb a rossz kajákat eszi mert azok a finomak mondom okè te tudod.

Sok bajt okozott màr neki a tulsuly,mellette aszmás is és dohányzik,múlkor is beszèdült és remegett a semmitől

2023. okt. 9. 10:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ez az elhízás összetett nem is biztos, hogy csak a kaja a baj...
2023. okt. 9. 10:54
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
Rendesek vagytok, hogy segíteni próbáltok, de nem fog lefogyni, amíg ő nem akar. Én évekig voltam csesztetve, pontosabban alázva anyám által, és nem fogytam, csak akkor, amikor én úgy döntöttem.
2023. okt. 9. 11:39
 7/13 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező semmi közöd hozzá,én értem hogy jót akarsz stb meg hogy barátod de ha nem változik meg akkor előbb utóbb ő látja a kárát.
2023. okt. 9. 12:32
 8/13 A kérdező kommentje:
Semmi kozunk hozza? Ahoz kepest ejjel nappal ezt hangoztatja hogy el van hizva
2023. okt. 9. 12:34
 9/13 anonim ***** válasza:
68%
Az nem azért van mert el van hízva, hanem mert egy energiavámpír. Normális barát nem hangoztatja a problémáit a nap 24 órájában, tisztában van vele, hogy mindenki másnak is vannak gondjai, nem várja el, hogy állandóan az ő lelkét simogassák, és inkább dobni akar a társaság hangulatán, nem lehúzni mindenkit. Ha lefogyna, akkor meg a kapcsolatára panaszkodna, vagy a munkájára, vagy a szomszédra. Akkor azokat is oldjátok meg ti? Nyilván nem.
2023. okt. 9. 13:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező egy barát nem azért barát hogy a másiknak az összes problémáját megoldja.Helyette te nem tudsz lefogyni.Ha esetleg magánéleti,párkapcsolati vagy bármilyen más problémája lesz akkor is te fogod megoldani? Ő tényleg egy energia vámpír ahogy az előttem válaszoló írta.Mindent csak elpanaszol neked,leszívja az energiádat.
2023. okt. 9. 19:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!