Az igaz, hogy szar külsővel egy férfinak nem járható az asszertivitás, csakis a szerénység?
20
“ Kedvesség, és értelmes értékrendű gondolkodás kell, semmi más. Amúgy több ilyen ismerősöm is van, de gondoltam három legnagyobb végletű haveromat talán elég lesz prezentálni. Szerepelt köztük az is, aki félévente-évente szakít, és pár nap múlva már ismét új nője van.
Akkor ott szerencse van, meg erőfeszítés?”
Akkor ott az lehet, hogy olyan közegben nőtt fel amely nem éreztette vele, hogy a külseje miatt kevesebbet ér, az energiáját használta le teljesen a folyamatos védekezési kényszerhelyzet, és marad még benne annyi emberi, hogy figyelmes tudjon lenni egy másik emberrel szemben.
24
Egyébként sehol sem írtam, hogy nem voltak kapcsolataim, csak annyit, hogy nem előnyös külsővel minden mennyire nehéz meg mennyi igazságtalanság ér.
Kinek mi az előnyös és nem előnyös külső. Szubjektív.
Az az ember, akit mondjuk 100/99 ember csúfol, még az is tud magának hosszútávon társat találni. Annyi ilyen példát lehetne sorolni.
Igazad van, nem előnyös külsővel nehezebb, de nem lehetetlen. Nem kell hozzá különleges bolygóegyüttállás sem.
(Plusz egy személyes példa: van egyk kollgám, akiről a háta mögött azt beszélik, hogy néz ki kopaszon, milyen ruhát visel, milyen már a tartása, miért nem beszél soha stb. nekem pedig pont hogy ezek miatt a "negatív" dolgok miatt tartom pozitívnak az embert, és nekem bejön az, ami másokat taszít és kibeszélik. Namost akkor hogy is van ez?)
Szerintem ez egyenesen hülyeség. Az asszertivitásnak eleve feltétele, hogy legyen önismereted és emberismereted.
Amennyiben van önismereted, tudod mi kell magadnak, tudod mi a jó magadnak. És mivel "magaddal" jóban vagy, ez sokkal pozitívabb kisugárzást ad. Ha valamihez értesz, akár munka, akár hobbi, akár bármi akkor abban sokkal határozottabban fel tudsz lépni (értsd határozottan de nem erőszakosan) és ezzel tudsz érvényesülni.
Amit magamon látok: Munkában, hobbiban volt időszak amikor nagyon "ott voltam" mindig magabiztos voltam, és ezt szerették az emberek. Hobbin keresztül megismertem csomó embert, amikor azt mondtam, hogy én alapvetően visszahúzódó, önbizalomhiányos vagyok, akkor kinevettek mert azt hitték csak viccelek, mert hát nem is úgy ismernek.
Külsőre sem mindegy, hogy mennyire adsz magadra. Értsd ruházat, sportosság, alapvető igényesség.
Érdekes a világ, mert azt látom, hogy csomó ronda ismerősömnek van barátnője, szóval ez nem feltétlenül csak a külső, hanem a kisugárzás és hozzáállás kérdése. Egyszerűen van akinek a személyisége, viselkedése olyan, hogy nem vonzó.
Nyilván abban van igazság, hogy ha valakinek alapból jó a külseje és arra épít is, edzés, viselkedés akkor erősebb marketinget tud felmutatni.
A gyenge fizikummal rendelkezo, es/vagy nem cigany ferfinek nem jarhato ut az asszertivitas.
39F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!