Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kibékülnétek a régi barátnőtök...

Kibékülnétek a régi barátnőtökkel így 5 év után? Többi lent

Figyelt kérdés
Szinte együtt nőttünk fel gyerekkorunk óta szinte testvérek voltunk,mindent együttcsináltunk,mindent tudtunk a másikról. Aztán egyszercsak lett egy szerelme és se szó se beszéd egyik pillanatról a másikra megszakította velem (és a többi barátunkkal is) a kapcsolatot. Hiába kérdeztem mi a baja mégcsak nem is válaszolt én futtam utánna,holott semmi rosszat nem tettem ellene,de még csak választ sem kaptam...aztán elengedtem. Most 5év után,ha összefutunk valahol köszön,érdeklődik,kezdeményez...meg hogy "kezdjük" újra...csak nekem kicsit furi. Annak idején nagyon megbántott és villámcsapásként béküljünk,holott nemis tudok róla,hogy minn vesztünk össze. Ti adnátok neki esélyt? Hiányzott sokáig,de a bizalmam már elszállt...
2023. aug. 15. 20:04
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Voltam ebben a szituációban, úgy is, mint a barát, akit dobtak a szerelemért, és úgy is, mint a barát, aki hanyagolta a barátot a szerelemért. Borzasztó nehéz még saját magadnak is beismerni, hogy egy idióta voltál, öszejöttél egy szar, szemét alakkal, hagytad magad dróton rángatni, és belemanipulálni abba, hogy ne tartsd a kapcsolatot a barátaiddal, mert ennyire hitvány voltál, ennyire megaláztad magad csak azért, hogy valaki szeressen. Annak beismerni, akit emiatt megbántottál, még sokkal kellemetlenebb. De olyan szinten az, hogy miután én ezt csináltam, úgy voltam vele, hogy muszáj töredelmesen bocsánatot kérnem a barátomtól, akit megbántottam, de a negyedik mondatnál állított le, hogy ezt még hallgatni is kellemetlen, ne folytassam, ő már nem haragszik, ne beszéljünk erről egy darabig, hanem csak kezdjük újra.

Mikor én voltam az, akit hanyagoltak kapcsolat miatt, akkor úgy voltam vele, hogy azt, hogy most próbálja az illető újra felvenni a kapcsolatot, azt jelenti, hogy próbálja helyrehozni, amit elrontott, és én ezt a viselkedést elfogadtam bocsánatkérésnek, és nem hozom fel a témát egészen addig, amíg a másik magától fel nem hozza.

Viszont ehhez hozzátartozik az, hogy én már nem haragudtam a barátra, mikor megkeresett, nem volt már bennem semmi rossz érzés az irányába. Ha benned még van, akkor szerintem nem engedheted meg magadnak ezt az érzelmi nagyvonalúságot, vagy nem tudom, minek nevezzem, hanem a saját lelki jóléted miatt igenis meg kell beszélnetek.

Illetve, ahogy többen is írták, második esély adható, rajtad múlik, adsz-e, harmadik viszont nem jár. Egyszer szerintem bele lehet esni ebbe, de aki nem tanul belőle annyit, hogy a következő ilyennél elküldi a lovagot oda, ahová való, hanem másodszor is dobja azt a barátot, aki mellette állt a nagy szerelem előtt, az vagy menthetetlenül hülye, vagy terápiára szorul.

2023. aug. 16. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!