Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Online alapú barátságról van...

Online alapú barátságról van szó. Ti hogyan kezelnétek a helyzetet? 17/F

Figyelt kérdés

Azt, hogy miért vannak online barátaim, nem szeretném részletezni. Élőben is van egy pár barátom, viszont a kérdésem most nem róluk szól.

Hogy a lényegre térjek, tanácskérésem okát és tárgyát a következő jelenség szolgáltatta:

Drága barátom mindig csak 6-8 nap után szeret válaszolgatni az üzeneteimre úgy, hogy közben egyáltalán nem elfoglalt. (Ez egyértelműen megállapítható a heti beszámolóiból, amelyekben többször is előfordultak már pl a „pihen” és „unalmas” kifejezések.)

Emellett egy ideje a válaszainak hosszúságai is csökkentek, legalább 70 százalékkal, illetve hajlamos lett itt-ott kihagyogatni, nem megválaszolgatni kérdéseket.

Korábban is érdeklődtem már nála afelől (sok hónappal ezelőtt), hogy miért ilyen nagy kihagyásokkal ír vissza. Nem nagyon szeretném ezt most megismételni. Akkoriban még nem volt nyári szünet, tényleg sok dolga volt.

Gondoltam, most inkább a Gyakorikérdések mélyen tisztelt, odaadó és segítőkész felhasználóihoz fordulok egy nagy rakás jótanácsért.

Mindezek mellett ő az egyik legjobb barátom, szeretem és becsülöm őt. Sok tulajdonságában hasonlít rám, ami úgy általában véve eléggé ritka jelenség.

Öt órára lakik tőlem.

Mit tegyek? Mit ne tegyek? – Első sorban ezekre az egyszerűnek ható kérdésekre szeretnék választ találni.

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm. :)

2023. aug. 2. 00:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
56%
Mi az, hogy rongy valaki, aki nem akar barátkozni az elviselhetetlen stílusú kérdezővel, aki ráakaszkodott? Az a másik nem akar tőle semmit, csak azt, hogy hagyja békén. Ha valamilyen szinten válaszol, azt csakis udvariasságból teszi, de úgy, hogy a kérdező észrevegye magát.
2023. aug. 2. 11:53
 12/29 anonim ***** válasza:
28%

A Kérdező egyáltalán nem elviselhetetlen stílusú, csak ő komolyan veszi a barátságot. Egy valódi barátságban kötődnek egymáshoz a felek, és szeretnek együtt lenni.

Semmi baj nincs azzal ha a másik fél kerüli a másikat, csak akkor ne nevezze barátságnak kettejük lapcsolatátm

2023. aug. 2. 11:57
 13/29 anonim ***** válasza:
86%

Ki nevezi annak? Csak a kérdező! Itt van a másik is? Nem tudtam!

"tanácskérésem okát és tárgyát a következő jelenség szolgáltatta", "drága barátom", "Gyakorikérdések mélyen tisztelt, odaadó és segítőkész felhasználóihoz fordulok egy nagy rakás jótanácsért", "ezekre az egyszerűnek ható kérdésekre szeretnék választ találni". Hát ha neked neked ez az eszméletlenül modoros, keresett stílus nem elviselhetetlen, hát akkor élvezd. A másik fickó bizonyára nem élvezi.

2023. aug. 2. 12:43
 14/29 anonim ***** válasza:
32%

A kérdés, nem az hogy mi hogyan kezelnénk, mert mindenki másképpen reagál és én nem követném xy tanácsát, semmiképpen..

akinél kezelni kell az te vagy a te érzésdeid, ami jelenleg nagy nyomással nehezedik rád.

túl sok időd van, nem vagy elfoglalt „barátunkkal” elentétben..

ha pedig tudod, hogy nem az, akkor abból érződik számodra is, hogy nem vagy neki olyan fontos, és nem kölcsönösek az érzések

ezeket nem tudod elfogadni…

valamiért csökkent a levelek gyakorisága, el kell fogadni..mindaddig amig a miértet keresed szenvedni fogsz…

engedd el …vedd le a fókuszt, és nyomást magadról…

ha ir örülj neki, ha nem ir, ne bosszankodj rajta…

foglald el magad új barátokkal ….stb…

a válaszok keresése kimeritő, megfelelő kérdésekkel előbbre jutsz…

minél több kérdésed van annál több lehetőséged adódik….a kérdésekkel új tereket nyitsz…

a válaszok és nézőpontok generálásával bezárod a lehetőségeket…

2023. aug. 2. 19:03
 15/29 A kérdező kommentje:

Úgy látom közben törölték #2 hozzászólását, pedig ő is érdekes gondolatot osztott meg velünk. A jelenlegi #2-es eredetileg #3-as volt.

Akinek túl hosszú ez a nagy tömb így egyben, attól AZT KÉREM, hogy CSAK A SAJÁTJÁT OLVASSA. (Nem kiabálást szeretnék imitálni a nagybetűkkel, éppen csak a lényeget emelném ki.)

#2, Hang- és videóhívás, időnkénti találkozás – Vettem a tanácsot, köszi.

#6, Miféle stílusra gondolsz? Kérlek, írd le minél részletesebben; kíváncsi vagyok. Hajnali fél kettőtől aludtam reggel kilenc óráig.

A szövegben megpróbáltam elkerülni a „legjobb barát” kifejezést, úgy tűnik, sikertelenül. Én csak annyit állítottam, hogy számomra ő egy a legjobb barátaim közül, azt nem, hogy ez visszafelé irányban is pont ugyanígy van. (Nem kérdeztem rá soha így konkrétan, úgyhogy csak találgatni tudnék a hozzám fűzött pontos viszonyának kapcsán.) Tényleg nagyon jókat lehet vele beszélgetni. Ritkán találok olyan embereket, mint ő.

Kikérem magamnak, tudok élőben barátkozni; van is néhány barátom a suliban; csak a környezetemben lévő emberek nem mindig olyanok, akikkel sok a közös érdeklődésünk, ezért keresgéltem online.

#7, Köszönöm a személyes tapasztalataidat.

#8, Köszönöm, jó tanács. Korábban is tervezgettem már hasonlót.

#9, Önmagával mostanában úgy hiszem, teljesen renben van. Kellemes fordulatok következtek be az életében az utóbbi időszakban. Talán az „írni nincs kedve” jelenség lehet a probléma elsődleges forrása.

Oh, szóval fárasztó lehet a stílusom. Talán privát üzenetekben is hajlamos vagyok ilyesféle beszédstílust felvenni, viszont sokkal ritkábban, sokkal lightosabb formában. Úgy érzem, az még belefér. Gondoltam, ha már Gyakorikérdésekről van szó, akkor megadom a módját rendesen. Köszönöm a véleményed.

#10, Biztos sok csalódás ért már az életben, ha így gondolkodsz a barátság témájáról.

#11, Na de kérem. Tényleg ennyire elviselhetetlen lennék, csak azért mert egy picit megválogatom a szavaimat?

Nem szeretnék én ráakaszkodni senkire. Aki nem szeretne velem barátkozni, azt nyilván elengedem, megkönnyezem, menjen Isten hírével. Boldog nem leszek tőle, de amit meg kell tenni, azt meg kell tenni; nincs mese. Szerintem egy kicsit eltúloztad ezt a „nem akar tőle semmit, csak azt, hogy hagyja békén” helyzetet; majd utánajárok az érme sötétebbik oldalának is a kedvedért :)

#12, Köszönöm a kedves szavakat. Tudok ám hétköznapibb nyelven is beszélni, szoktam is gyakran, egyszerűen csak jólesik a választékosság.

Kerülésnek még nem nevezném azt, ahogy a barátom hozzám áll. Az egyhetes válaszidő mindig is jellemzője volt; és sokat is írt mindig; minden kérdésemre válaszolt sok hónapon, éven át. (Nem hiszem, hogy fegyvert fogtak rá közben. Úgy éreztem, önszántából csinálja.) Hisz most is csak 70 százalékos beszédmennyiség-csökkenésről van szó.

#13, Oké, lehet tényleg túlzás egy kicsit. A Gyakorikérdések-felhasználókról szóló részét nagyon is komolyan gondoltam, azért írtam. Ahogy néhány korábbi válaszomban is említettem már, magánélet terén nem szoktam ilyen stílussal szórakozni, maximum nagyon visszafogottan.

#14, Hát igen, ha tényleg elfoglalt lenne, valószínűleg ki sem írtam volna a kérdést. Köszönöm szépen, rendkívül bölcs gondolatok.

2023. aug. 2. 20:32
 16/29 A kérdező kommentje:
Ja és megértem, tényleg egy idegesítő kis pöcsnek tűnhetek egyesek szemében.
2023. aug. 2. 20:38
 17/29 A kérdező kommentje:
A kritikával is nagyon sokat tudtok segíteni, köszönöm.
2023. aug. 2. 20:40
 18/29 anonim ***** válasza:

#16-ra

#9 vagyok

Alapjában egy értelmes személynek tűnsz, csak a kérdésben felvett stílus az idegesítő, túl sok.

2023. aug. 2. 21:41
 19/29 A kérdező kommentje:

Biztosíthatok mindenkit afelől, hogy a magánbeszélgetéseim, nem ilyen módon szoktak zajlani (!!!)!

Talán itt a neten, inkognitóban hajlamos vagyok egy apró kis színjátékot folytatni (másik személyiséget felvenni, aki okosabbnak tűnik nálam), ezt beismerem. Hülye szokás. Ebben a jelenségben többek között az is szerepet játszik, hogy egyszerűen csak nem szeretek szerkesztetlen szöveget kiadni a kezeim közül.

Ezt a Gyakorikérdések helyesírás szekciójában – ahová mostanában a legtöbb kérdésemet írni szoktam – nem tette eddig még szóvá senki.

Értettem, vissza kell fognom magam egy kicsit. Amit a válaszok közt tapaszaltam, eléggé kiábrándító volt, viszont minden bizonnyal szükségem is volt rá, szóval köszönöm. Fel kellett dolgoznom az információt, miszerint netes tevékenységeim során hajlamos vagyok egy idegesítő, tudálékos kis pöcsnek tűnni mások szemében. Eközben átgondoltam a magánéleti beszélgetéseimet is, amelyeket visszanézegetve egyáltalán nem tűnök olyannak, mint amilyen itt vagyok, hála a Jóistennek. Ettől függetlenül hiába hivatkozok rá álarcként, mondandóm precíz, tudálékos módon történő megfogalmazása is ugyanúgy a személyiségem részét képezi a hétköznapi chatstílusommal egyetemben.

Mellesleg megjegyezném, hogy imádott barátom magánbeszélgetésben felvett stílusa sok szempontból hasonlít az enyémre. Nem erre az ócska színjátékra, amit itt játszom nagy derűvel, hanem arra a visszafogottabb fogalmazásmódra, amelyet a hétköznapi életben használok.

Egy online alapokkal rendelkező távbarátság hosszútávú fenntartása egyesek számára valóban kimerítő lehet. Ha látnátok a beszélgetéseink hangulatát, – amelyet eszem ágában sincs konkrét példákkal, esetleg képekkel demonstrálni – ti is arra a következtetésre jutnátok, hogy én sem nem vagyok egy másokra ráakaszkodó kihasznált, elhajított rongy, és ő sem egy udvariasságból válaszolgató áldozat vagy éppen egy számító gonosz ördög, aki random netes rongyokba botlik.

Bízzatok bennem, kezelni fogom a kapcsolatot egyes válaszolók fantasztikus tanácsainak felhasználásával.

Emellett nem vagyok aspergeres sem... csak egy átlagos srác, aki sokkal később tanult meg barátokat szerezni, mint a kortársai, és ettől függően vagy függetlenül, vannak egyesek számára furcsának tűnhető szokásaim. Én is csak egy egyszerű ember vagyok, aki mások tiszteletére és szeretetére vágyik.

2023. aug. 2. 23:35
 20/29 anonim ***** válasza:

Abból amit írtál, ez egyáltalán nem hangzik úgy hogy te is ugyan olyan fontos lennél a barátodnak mint ő neked. A kapcsolataink nem csak rajtunk múlnak, hanem a másik félen is. Akkor egészséges és akkor fejlődik, ha mindkét fél egyformán tesz bele. Ha az egyikük lényegesen többet, vagy kevesebbet, akkor ott valamelyikük csalódni fog.

Voltam már ennek mindkét felén, ezek csak az én tapasztalataim. Remélem azért valakinek hasznos lesz.

2023. aug. 3. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!