Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az egyik baratnőm "lenyúlta"...

Az egyik baratnőm "lenyúlta" a másikat?

Figyelt kérdés
Az egyik barátnőmmel 7-8 éve vagyunk jóban, a másikkal 5 éve és rajtam keresztül ismerték meg egymást, félreértés ne essen én örülök, hogy jól kijönnek, de azzal arányosan, ahogy ők jóban lettek én háttérbe szorultam. Most már csinálnak a párjaikkal közös programot akkor is, ha én esetleg nem érek rá. Ma is bulizni mentek és tudom, hogy hülyeség, mert én nem tudtam volna velük menni mivel külföldön tartozkodom, de nagyon rosszul esik, hogy nélkülem ennyire jól érzik magukat. Az egyik lányon főleg úgy érzem, hogy elkezdett tőlem eltávolodni és akaszkodik a másikra, de nem tudom hogyan hozzam úgy szóba, hogy ne vita legyen belőle. Közben meg nem érzem fairnak, hogy lenyúlja a legjobb barátnőmet miközbe tudja nagyon jól, hogy nekem nincs más rajtuk kívül, neki meg rengeteg barátnője van rajtunk kívül is. Szerintetek mi a megoldás?
2023. júl. 22. 04:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%

Milyen barát vagy te?!

Irigy vagy a saját barátaidra mert ők is jól kijönnek mikor neked oly'mindegy mert úgyis külföldön vagy.

Büszke lehetsz magadra.

2023. júl. 22. 05:01
 2/14 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy hülyeség tudom, de attól engem ez még bánt. Nem azt várom el tőlük, hogy ne beszéljenek, de szerintem nekik se tetszene, ha én egy másik barátnőjükkel bulit/utazást vagy bármit szerveznék nélkülük.
2023. júl. 22. 05:26
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Te is keress új barátot...
2023. júl. 22. 05:37
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az akaszkodós barátnőd eddig rajtad akaszkodott gondolom, és nem lehet hogy féltékeny vagy a másik barátnődre akire most akaszkodik helyetted?
2023. júl. 22. 05:44
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyakori az olyan torzulás az emberek életében, hogy automatikusan ki szeretnének sajátítani barátokat. Többféle veszélye is van ennek és a legnagyobb vesztese általában az szokott maradni az ilyen kisajátításoknak, akik egyetlen ember barátságában próbálnak gondolkodni. A probléma mindig úgy kezdődik, hogy az "egyetlen" ember valamilyen úton-módon kiesik a kapcsolatból. -Ráun a barátságra, megbetegedik valamelyik a kettő emberből, harmadik ember kerül látótérbe, tragikus hirtelenséggel eltávozik az élők sorából... Ezt befordulás, öngyilkosság gondolata, felerősödő pszichés zavar szokta felváltani a legtöbb esetben, vagy olyan fokú csalódás érzete, amely arra sarkalja az embert, hogy senkiben ne bízzon meg a későbbiekben.
2023. júl. 22. 06:34
 6/14 anonim ***** válasza:
49%

Ha tényleg a legjobb barátnőd akkor nem okozhat gondot ezt felhozni neki veszekedés nélkül. Én legalábbis mindig őszinte vagyok vele, és ő is velem mert tudja nem sértődök meg, már 8 éve vagyunk barátok. Az útóbbi években nem is találkoztunk személyesen, de ha most az utcán egymásba botlanánk ugyanúgy dumálnánk mintha csak 5 perce váltunk volna egymástól. Ő is találkozgat mással, volt más és több baráti köre is de ez nem változtatott a kapcsolatunkon. Pedig akkor nekem is csak ő volt az egyetlen.

Szóval te se hagyd hogy ennyi miatt tönkremenjen. Egyszerűen magyarázd el neki hogy te így érzel és nem tudsz ellene tenni, találjatok ki rá együtt megoldást ha kell. És ne legyél féltékeny, nem várhatod el egyiktől se hogy hogy otthon egymagukban üldögéljenek mert te nem érsz rá. Barátok ide vagy oda mindenkinek van magánélete ami nem szűnik meg attól hogy nem vagyunk mellettük.

(Ezt ne kioktatásként vedd, néha ösztönöz minket vagy segít jobban rájönni dolgokra ha valaki egyenesen közli velünk a nyilvánvalót)

2023. júl. 22. 07:13
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

Önbizalomhiányod van és nem tudsz kommunikálni sajnos.

Egyébként sem barátság, és nem is volt soha, ahol tojáshéjakon lépkedünk, ahol azon gondolkozol, hogy "hogyan mond meg neki".

Terápiában kellene az okokat feltárni, mi vezetett idáig, hogy feleslegesnek érzed magad, nem mersz nyíltan, asszertívan érzések és szükségletek mentén kommunikálni.

2023. júl. 22. 07:30
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek utolsóval.

Ha azon aggódsz hogy ezt nem tudod velük megbeszélni akkor nem a féltékenységed a gond hanem a féltékenység már a következménye (úgymond mellékhatása ha jobban tetszik) valaminek. Legtöbbször valóban az önbizalomhiány áll a háttérben, amely lehet csak bizonyos területeken mutatkozik meg nyiltabban mint pl a te esetedben az emberi kapcsolatok.

2023. júl. 22. 08:08
 9/14 anonim ***** válasza:
43%

"Közben meg nem érzem fairnak, hogy lenyúlja a legjobb barátnőmet miközbe tudja nagyon jól, hogy nekem nincs más rajtuk kívül, neki meg rengeteg barátnője van rajtunk kívül is."

Szerintem ez a megjegyzésed a kulcsa az egésznek. Azért van rengeteg barátnője, mert jól kommunikál, könnyen teremt kapcsolatot, és egyáltalán nem gondolja túl ezt az egészet. Úgy van vele, hogy ha valakivel jól érzi magát, miért ne tölthetne időt vele. És igaza van.

Személy szerint megértelek téged, mert hasonlóan szorongó, féltékenységre/kisajátításra hajlamos vagyok, mint te, úgyhogy ha ilyen történne, biztos, hogy nekem is nagyon rosszul esne. De ha kívülről nézed, akkor neked is látnod kell, hogy nincs igazad. Hiszen nem túrnak ki, nem a hátad mögött szervezkednek, csak akkor is találkoznak, amikor te nem érsz rá.

Többen írták, hogy beszéljétek meg. Én se tudnám megbeszélni, pedig nagyon kéne. Én most egy hasonló helyzetben vagyok, csak a másik oldalon, jóban lettem egy olyan lánnyal, akivel egy közös barátnő révén ismerkedtünk meg, és gyakran csinálunk ketten programokat. Tudom, hogy ez a közös barátnőnknek rosszul esik, pedig nem mondja. Ha felhozná a témát, el tudnék neki mondani sok mindent, ami az utóbbi években felgyülemlett bennem. Én tele vagyok sérelemmel, és talán ő is. De nem hozza fel, és én sem fogom. Nem mennek ezek a dolgok olyan egyszerűen sajnos.

2023. júl. 22. 10:28
 10/14 anonim ***** válasza:

Utolsó azért nem mennek könnyen az ilyen dolgok mert se te se a kérdező nem dolgoztok magatokon.

És le lehet emgem pontozni mint a 6-os válaszomban emiatt de ez az igazság.

Én sem voltam mindig toppon kommunikáció terén, sőt régen még 2 szót is harapofogóval kellett belőlem kihúzni akármennyire is jó barátom volt az illető, meg sem tudtam szólalni ha volt valaki a közelemben. Ma meg már bárkinek megmondom a véleményem kortól, nemtől akár poziciótól(pl munkahely) függetlenül, mert igazság a legjobb, még ha fáj is inkább fájjon mint hogy a képembe mosolyogva hazudjanak.

És ezt azért tudtam elérni mert láttam a problémát és változtattam rajta még akkor is ha ez volt a legnehezebb dolog az életemben akkoriban és többször is elhasaltam rajta.

Ha saját magatokon nem tudtok segíteni akkor ne várjátok hogy a problémák majd megoldodjanak maguktól. Igenis legyetek tökösek és probálkozzatok, mert másképp mindig ugyanabba a falba fogtok ütközni.

2023. júl. 22. 11:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!