Mit tegyek ezzel a helyzettel? Segítenem kell neki ?
Van egy barátnőm ès engem nagyon idegesít már a viselkedése . Havonta szétmennek a barátjával akkor nekem sír , aztán meg összejönnek . A barátjának szerintem igaza van mert állandóan teszi magát meg hogy ő milyen jó nő meg pasikkal beszèlget .
A másik meg hogy pánikbeteg és minden kis apróságon bepánikol . Napi szinten több dolog miatt . Hozzá tenném èn is pánikbeteg voltam és agora fóbiás is , hónapokat töltöttem kórházban , és sikerült megyógyulnom . Tudom milyen érzès . De amit ő csinál az nekem sok .
Szóval nem tudom mit tegyek . Legszívesebben nem beszélnék vele de akkor magamat hibáztatom hogy nem segítek neki és nem támogatom. Sokszor csinálom azt hogy nem veszem fel neki a telefont vagy nem írok vissza és bűntudatom van . Úgy érzem segítenem kell neki mert TUDOM milyen érzès egy pánikroham . De másrészt meg annyira nem érdekelnek a hülyesègei.
Az igazság, hogy az első hozzászólásban nagyon korrektül és szépen szedtél össze egy fontos kérdést. Rég olvastam ilyet gyakorin!
Nehéz kérdés, amire sajnos én nem tudom a választ, a határai mindenkinek máshol vannak és ha ez neked sok, akkor sok, ez van. Egy utolsó beszélgetésben még elmondhatod neki, amit itt leírtál, de ha ő így áll a dolgokhoz, akkor valószínűleg nem fog változni, akkor pedig úgy is tudjuk mi lesz a vége előbb-utóbb.
A legközelebbi panaszkodásnál visszakérdezhetsz, hogy ő mit szeretne, mit reagálj erre, mivel az eddigi tanácsaid úgy látszik nem voltak hasznosak, elvégre újból ugyanezt a beszélgetést folytatjátok le, tehát nem tudsz neki érdemnen segíteni. Esetleg olyan alternatíva jut az eszedbe, hogy felhívod azt, akire panaszkodott, hogy ő is tudja, mik a prkblémák, miben kéme javítania, de szerinted ezt a barátnőd is meg tudja tenni.
Akkor udvariasan megadtad a lehetőséget, hogy felvázolja, milyen segítséget vár tőled, mit szeretne hallani, fel is ajánlottad a segítséget, de meg is érti, hogy nem nagyon szeretbél már ebbe a játékba belemenni és már unod.
A pánikrohamot illetően meg van egy trükk.
Ha valaki hisztizik, túltolja a pánikrohamot, szigorúan kell venni.
Ha elkezd hisztizni, akkor vissza kell kérdezni, hogy te most mit csinálj, hogy érezze, belépett egy olyan zónába, amiből már magának kell visszajönnie.
Esetleg csinálhatod azt, amit a fyerekeknél szoktak. Mondhatod, hogy látod, most egyedül szeretne lenni, kicsit elmész sétálni, amire visszatértél reméled lenyugszik.
Az ilyen ember pusztán energiavámpír és te csak azért kellesz neki, hogy panaszkodhasson.
Irtsd ki az életedből minél hamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!