Mit tudok kezdeni ezzel a helyzettel?
Van egy baráti társaságom, ahonnan egy lánnyal rendszeresen nem egyezik a véleményem. Ami rendben is lenne, de a vita végén mindig azt érzem én vagyok a hülye, amiért gondolok valamit és az a jó amit ő gondol. Egyszerűen olyan érzésem van, hogy azt sugallja felém, te hülye vagy és hülyeséget is beszélsz. Azt mondja tiszteletben tartja, ha én mást gondolok, de egyszerűen nem ezt érzem. Nekem alapból nehéz elfogadnom, ha valakinek eltér a véleménye, de más esetekben sosem kerülök ebbe a helyzetbe. Mindig azt érezteti, hogy ő tapasztaltabb, ő jobban tudja, tehát ő ezzel több is. Egyértelműen szép, de mégis azt mondja milyen csúnya, pedig érezhető, hogy nem így gondolja, csak játssza a mártírt. Ha nem lennének közösek a barátaink egyszerűbb lenne, de így elkerülni sem tudom. Mit tegyek? Másokat is zavart már a viselkedése, de ők nem szóltak neki, viszont én nem tudok szó nélkül elmenni mellette sosem. Egyszerűen úgy érzem egy energiavámpír, de nem tudok megszabadulni tőle.
17/l
Nagyon szívesen :)
Ehhez nem kell kontextus, mert baromi egyszerű helyzet. Várj, levezetem, hogy te is megértsd. Vagy te. Mint minden ember, magadból indulsz ki. Úgy gondolod, hogy azzal, hogy nem ért egyet veled, hülyének néz. Ez azt jelenti, hogy képtelen vagy logikusan látni a dolgokat, neked minden fekete-fehér, vagy igazad van, vagy nincs. Sértődékeny vagy, ergo nem logikával állsz a helyzethez, hanem úgy, ahogy pillanatnyilag érzed magad. Te úgy gondolod, hogy minden észérv ellenére neked van igazad és kész. Ez a buta emberek jellemzője.
Az ismerősöd valószínűleg amikor hülyeséget beszélsz, megpróbál észérveket felsorakoztatni, mert azt hiszi szegény naiv, hogy te használni fogod az állkapcsod és fejed búbja közti támasztékot és ütközteted az érveit azzal, amit te gondolsz. Okos ember ilyenkor mérlegel, ha igaza van, észérvvel vág vissza, ha nincs igaza felülírja a véleményét és békével mennek tovább. A buta ember meg se hallja az észérveket, csak bedurcázik, hogy őt hülyének nézik és vitatkozni, hisztizni kezd. Az okos ember ezt nem érti, mert nem fogja fel a buta ember dolgait. Továbbra is észérvekkel próbálja igazolni, amit ésszel nem lehet és kész a káosz.
Képzelj el egy kisgyereket. A háromszögletű lyukon akarja begyömöszölni a kockát, odamész, megpróbálod elmondani hogy az nem jó, erre kicsapja a hisztit, odab@ssza az egészet és megsértődik. Ez vagy te. A másik kisgyerek, amelyik türelmesen meghallgat, rájön, hogy hülyeséget csinál és javít rajta... na az az ismerősöd. A jó hír, hogy ő idővel rá fog jönni, hogy lehet kezelni a magadfajtákat. Sajnos visszafele nem mondható el, de azért bízom benned :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!