Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit kezdenének ezzel a helyzet...

Mit kezdenének ezzel a helyzettel? Nekem kellene lépnem?

Figyelt kérdés

Van (?) egy legjobb barátnőm hosszú évek óta. Az utóbbi 1-2 hónapban eléggé megszakadt a kapcsolatunk, nem keres, Én meg már többször kerestem, végül nem írt vissza, így gondoltam akkor hagyom.

Amit tudni kell, hogy nem messze lakunk egymástól (kocsival kb 10 perc), de csak akkor jött, ha elmentem érte. Aztán elromlott a kocsim, nem tudtam érte menni, Ő pedig nem jött.

Felkértem, hogy legyen a fiam keresztanyukája, amit akkor el is fogadott nagy örömmel.

Jelenleg terhes vagyok, ami nem egy nagy dolog, mégis történnek velünk az események.

A párjaink egy helyen dolgoznak, az Én párom megkérdezte az övét, hogy mit tud erről, miért nem beszélünk, mert látja rajtam, hogy engem bánt. Ami kiderült, hogy állítólag az utóbbi időben Én állandóan csak magamról beszéltem, tőle meg sem kérdeztem, hogy mi a helyzet..

Vissza néztem direkt az utolsó jó pár beszélgetésünket és vagy úgy kezdtem, hogy 'miújság' vagy közvetlen miután Ő megkérdezte Én is rákérdeztem, hogy 'és veled mi a helyzet'. A gond csak annyi, hogy az Ő élete kimerül annyiba, hogy 'körmöket nézegetek, éppen csinálom a körmöm' (körmös, de csak magának), az Én életem pedig ennél jelenleg tartalmasabb, így hosszabb a mondanivalóm.

Én gondolnám / csinálnám rosszul?

Mit csinálnátok a helyemben?

Ezen a keresztelő dolgon is vacillálok, a covid miatt eddig nem volt, most meg már nem vagyok biztos benne, hogy jó választás.. még csak azt sem kérdezi, hogy mi van a gyerekkel, ha az nem is érdekli ami velem történik.

2021. szept. 29. 07:28
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Egy "miujsag" tipikusan az a jellegu kerdes, amire sokan nem fognak megnyilni es alapos reszlettel elkezdeni meselni arrol, hogy mi van veluk. Ez az a tipikus kerdes, amire reflexbol ravagja az ember, hogy semmi.

En megertem a baratnodet. Engem sem erdekelne egy olyan szemely, akinel egy "miujsag"-ban kimerul az erdeklodes, de azt elvarna, hogy orakig hallgassam az o elettortenetet.

2021. szept. 29. 07:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez is egy megközelítés, de mi már olyan szoros barátok vagyunk, hogy egy miújságra is meg tudunk nyílni egymásnak, hiszen Én is egy ilyen kérdésre tudok neki mesélni bármit is. Sőt, néha enélkül is simán el tudtunk beszélgetni mindig is. Sajnálom, hogy Te ilyet még nem tapasztál közeli barátoddal :)
2021. szept. 29. 07:39
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

És jó már az autód, mi volt a baja? :)

Nem lehet, kicsit dicsekszel is valamivel, amit nem veszel észre? Illetve ő annak gondolja, és valamiért ettől kisebbrendűségi komplexusa lesz, elnyomva érzi magát.

Nekem nagyon rég volt egy barátom, aki kissé zavart egy idő után, meg is mondtam neki...folyton kicsengetett a ház elé, és elkezdte a litániát...ha meséltem is volna valamit, a szavamba vágott, nem hallgatta meg, forgatta a fejét közben, nagyon látszott rajta, hogy nem érdekli.

Ő nem értette, miért kezdtem el hanyagolni, igen, sokszor az őszinte arconcsapás a legjobb gyógyír egy barátságra. :(

2021. szept. 29. 08:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan szoros a baratságotok, akkor az őszinteseget is kibírja. Mondd el neki a problémádat, lehet ő is elmondja. Lehetséges, hogy csak egy apró probléma van, ami korrigálható.
2021. szept. 29. 08:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor ne beszélj magadról neki. Inkább programokat szervezzetek és arra hívd meg őket. Hétvégén egy bográcsozás vagy akármi. Egy ilyen összeülős nap sokat tud jelenteni. Aztán ha nem működik, akkor engedd el. Beduzzogott, kész.
2021. szept. 29. 08:41
 6/8 A kérdező kommentje:

3mas, képzeld jó már az autóm, csak nem vicces egy másfél evéssel terhesen a barátnőmért rohangálni úgy, hogyha én nem megyek el érte, Ő nem jön el.:) van olyan, hogy busz, akármilyen hihetetlen :) nem gondolnám, hogy bármivel is dicsekednék neki, hiszen nem igen van mivel úgy gondolom :)

A többieknek nagyon szépen köszönöm a hasznos és segítő jellegű válaszokat! Az a gond, hogy Ő tipikusan az az ember, aki 'ha ő nem keres, én se fogom, nekem nincs szükségem senkire'.. mióta párja van, azóta teljesen bele van gyepesedve. Nem létezik senki és semmi, programot sem lehet sajnos velük szervezni, mert állítólag alig vannak együtt..

2021. szept. 29. 11:20
 7/8 A kérdező kommentje:
évessel*
2021. szept. 29. 11:21
 8/8 anonim ***** válasza:

"Az a gond, hogy Ő tipikusan az az ember, aki 'ha ő nem keres, én se fogom, nekem nincs szükségem senkire'"

Szerintem az ilyet el kell engedni. Akkor legyen magával meg a párjával. Aztán majd utólag sír, hogy amúgy szükség van barátokra is, de elb***szta őket. Én a helyedben nem írnék neki többet és keresnék mást keresztanyának. Az ilyen nem barát. Ráadásul ez, hogy "csak akkor megyek át, ha eljössz értem", hát pofám leszakad. Ilyet soha nem kérnék a legjobb barátomtól se. Nem így működik. Csak ahogy leírtad itt nagyvonalakban a személyiségét és viselkedését, már ettől égnek áll a hajam. Te döntésed, de én tuti dobnám, ráadásul úgy, hogy azt nem felejti el.

2021. szept. 29. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!