Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szakadt meg azért baráti...

Szakadt meg azért baráti kapcsolatotok, mert a másiknak gazdagabb párja lett?

Figyelt kérdés

Egyik barátnőm megismerkedett egy elég jómódú pasival, akit egyébként egy normális, jófej férfinak találok, eleinte nagyon örültem is nekik, mert a barátnőm már nagyon megérdemelt egy férfit, aki megbecsüli őt. Viszont mióta elkezdett komolyabbra fordulni köztük a dolog és összeköltöztek, úgy érzem a barátnőm kezd egy kicsit elszállni, és szomorú ezt leírni, de lenézni engem.

Én a párommal teljesen átlagos életet élek, egy vidéki közepes méretű városban élünk, van egy lakásunk, szoktunk járni kirándulni, utazni főleg belföldön, néha beülünk ide-oda, de inkább olcsóbb vagy középkategóriás helyekre. Régebben a barátnőm is így élt, de azóta ő már Pesten él a sráccal, állandóan azt meséli ő itt és ott járt, hogy Pesten mennyi lehetőség van, mennyivel jobb ott élni, mint ahol mi (ő is itt lakott korábban). Tervezik a külföldi utakat, a pasi lakásáról máris úgy beszél, mint a sajátja.

Nem az hogy irigylem, jó neki hogy ilyen jól alakult minden, csak úgy érzem már nem az, akinek megismertem hosszú évek alatt, már szinte semmi közös nincs bennünk.

Szerintetek ez normális dolog? Ha valaki más anyagi helyzetbe kerül még a gyermekkori barátságoknak is befellegzett? Vagy én nem állok jól a dologhoz?

2023. júl. 5. 23:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mennyi jómodú?
2023. júl. 5. 23:11
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Nem. Olyan viszont már volt, hogy valakivel azért szakadt meg a barátságunk, mert én egy átlag főiskolás voltam, akit még a szülei tartottak el és kevés pénzből éltem, a barátnőmnek meg milliomos szülei voltak és gyakorlatilag akármit meglátott egy boltban, azonnal megvette, mindegy volt mennyibe kerül. És mindig hozzá kellett igazodni, pl. ő kitalálta, hogy x ételt akar enni ebédre, amiért keresztül kellett csűrni egész budapesten. Egy idő után azt vettem észre, hogy non-stop ő elöl lohol a következő úticélja felé, én meg utána, mint egy kiskutya. Elegem lett és véget vetettem az egésznek.
2023. júl. 5. 23:14
 3/11 A kérdező kommentje:
Pontosan nem tudom, de elég jól él. Saját pesti lakás egy jó környéken Budán, nettó 1 millió feletti fizetés. A családja is jómódú, állítólag gyönyörű, hatalmas házuk van Budapesten, több nyaralójuk a Balaton mellett, stb.
2023. júl. 5. 23:17
 4/11 anonim ***** válasza:
77%
Az aranyásóknál kevés undorítóbb emberfaj létezik. Minden kapcsolatot végleg megszakítani vele.
2023. júl. 5. 23:18
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

Ezek a hatalmas nagy vagyonbeli különbségek amúgy tàrsadalmilag is feszültségekhez vezetnek.

Míg más a párizsin is spórol, addig valaki már az ötödik életképtelen k*rvàjàt tartja el.:/

2023. júl. 5. 23:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak azért szakadt meg a harmadik baráti kapcsolatom,mert egyáltalán párja lett. Onnan kezdve le voltam tojva.

Mind a három ugyanúgy lökött lett a párja miatt.

Az utolsónál ott bejátszottak anyagiak is,de a forgatókönyv mindig ugyanaz.Jön a love story és a több éves, jóban-rosszban barát el van felejtve.

2023. júl. 6. 05:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlóban vagyok. Csak annyi, hogy mi akkor barátkoztunk össze, amikor már a gazdag fickó felesége volt a làny. Ez tizenéve volt, akkor amúgy kevésbé jöttek ki a különbségek, mert mi a férjemmel szintén jómódúak vagyunk, szóval a közös programok is működtek. Aztán ott a férfi vagyona rapidan elkezdett gyarapodni pár éve, a lány már nem is dolgozik, így a köztünk lévő szakadék egyre nő. Maga a helyzet nem lenne gond, de egy csomó mindent nem tudunk együtt csinálni, mert más árkategóriában veszünk ruhákat, máshol nyaralunk, nem járunk fancy étterembe, kevesebb az időm, mert dolgozom, szóval közvetve emiatt eltávolodtunk. Ő pedig elvesztette a realitásérzékét, tehát pl télen mondtam, hogy veszek kabátot és linkelgette a 200 ezres kabit, hogy neki abból a típusból minden színben van, miért nem olyat veszek és halálkomolyan kérdezte, hogy miért nem. Mikor írtam, hogy ennyi pénzt nem szánok rá akkor nyaggatott, hogy ez még nem is drága, megérdemlem, stb. Nem lett rossz ember, egyszerűen más színvonalon él és nem tudja elképzelni, hogy mások nem úgy élnek.
2023. júl. 6. 05:09
 8/11 anonim ***** válasza:
Nettó 1 milliós fizuból minden leszel csak gazdag nem.
2023. júl. 6. 08:08
 9/11 Shaddark ***** válasza:

Ez szerintem "normális" dolog. És nem hiszem, hogy a pénzről szól valójában. Akivel együtt él, annak más az értékrendje mint ami nektek volt. És, szerintem legalábbis, teljesen természetes hogy egy együtt élés során ezek változnak, közelednek egymáshoz. Bár te nem érzékeled, de valószínű hogy a srác meg ellenkező irányba "normalizálódik". Lehet már kevésbé nagyképű mint volt :)

Sajnos ezzel nem hiszem hogy tudsz mit kezdeni, lassacskán egyre lazább lesz a kapcsolatotok, míg barátiból ismerősi nem lesz. Feltételezem. Ha zavar akkor az nem is baj, valószínűleg ő nem is érzékeli hogy téged irritál ez, és szólni sem érdemes mert az jönne le neki hogy irigységből nem örülsz az ő örömeinek.

2023. júl. 6. 08:27
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen rokon. Nem tudja felfogni, hogy vki bejár 8-ra dolgozni. Most ezzel mit beszéljek. Meg hogy emberek 200-at keresnek. Érdekes, ő is ebből a közegből jött. Vhogy elfelejtette.

Barátnőd azért tudja, hogy ő kvázi kitartott? Nem az ő pénze, nem az ő lakása. Vagy ő is jól keres?

2023. júl. 6. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!