Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mást is idegesít amikor az...

Mást is idegesít amikor az emberek komolyan veszik az életet, társadalmi normákat?

Figyelt kérdés

Most biztos rávágják sokan, hogy a kérdező antiszociális , pszichopata meg minden más egyszerre.

De én logikailag sem tudom felfogni miért venne bárki bármit is komolyan. Az érzelmek meg csak a következmény, tehát hogy úgy általánosságban hidegen hagynak a dolgok, emberek.

Tehát egy rossz viccnek tartom az életet csupán de más embereket is.

De szinte mindenki olyan komolyan veszi a dolgokat amik történnek vele, hogy egyszerre érthetetlen számomra és szánalmas.

Más is van így ezzel?

Ennek mi lehet az oka?

Betegségre nem gyanakszom mivel mint kifejtettem logikusan is le tudom vezetni miért gondolkodok így.

2023. júl. 5. 17:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
27%
9: A depriváltság szó használatától csökkent a kisebbségi komplexusod? :) Ha igen, írd le újra kérlek,hogy minél jobban érezd magad.
2023. júl. 5. 19:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Vannak logikus társadalmi normák. Azokat komolyan veszem. Ilyen például az, hogy a kutyám ürülékét összeszedem, nem járok meztelenül az utcán, fizetek a boltban a vásárolt dolgokért, befizetem a számlákat, úgy közlekedek, hogy ne okozzak balesetet... stb.

Vannak olyan társadalmi normák, amiket meg letojok, mert vagy személyes sérelem kapcsolódik hozzá, vagy egyszerűen senkire nincs negatív hatással. Ilyen például az, hogy a gonosz nagymamámmal nem tartom a kapcsolatot, vagy hogy nem akarok nő létemre gyereket.

2023. júl. 5. 19:52
 13/19 anonim ***** válasza:
78%

Én attól tudok futni mikor valaki azért csinál valamit, mert jaj mit fog szólni a másik.

Nem megy ki az utcára a kényelmes otthoni ruhájában még a sarki boltba se, mert jajj mit szólnak az utcán....

Komolyan, pont azzal kell foglalkozni hogy egy rakat vadidegen mit gondol, arról nem beszélve, hogy a rakat vadidegen valószínűleg nem is fog vele foglalkozni.

2023. júl. 5. 19:56
 14/19 anonim ***** válasza:
57%
A 13-ast miért pontoztátok le?
2023. júl. 5. 20:05
 15/19 anonim ***** válasza:
35%

Csak a fő kérdésre válaszolva:

Nem idegesít, mert ez lenne a helyes. De mivel magyarok vagyunk..., így nincs mit várni: mi mindig, mindenhol, mindenkinél ki "kell" húznunk a gyufát.

2023. júl. 5. 21:35
 16/19 anonim ***** válasza:
17%
Most akkor ez a captain america pszichopata vagy szociopata? Mer a film végén, amikor ránehézkedne a hősnőre de az nem engedi, nem derül ki...
2023. júl. 5. 22:52
 17/19 anonim ***** válasza:
30%
16: Psychosocial
2023. júl. 5. 22:53
 18/19 anonim ***** válasza:
35%
Aha, már értem! Akkor azért próbálkozott a szobi szörpös üveggel a izéje hejett
2023. júl. 5. 23:07
 19/19 anonim ***** válasza:
37%
Királyság, ezaz, őrülj meg haver.
2023. júl. 5. 23:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!