Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mást is idegesít amikor az...

Mást is idegesít amikor az emberek komolyan veszik az életet, társadalmi normákat?

Figyelt kérdés

Most biztos rávágják sokan, hogy a kérdező antiszociális , pszichopata meg minden más egyszerre.

De én logikailag sem tudom felfogni miért venne bárki bármit is komolyan. Az érzelmek meg csak a következmény, tehát hogy úgy általánosságban hidegen hagynak a dolgok, emberek.

Tehát egy rossz viccnek tartom az életet csupán de más embereket is.

De szinte mindenki olyan komolyan veszi a dolgokat amik történnek vele, hogy egyszerre érthetetlen számomra és szánalmas.

Más is van így ezzel?

Ennek mi lehet az oka?

Betegségre nem gyanakszom mivel mint kifejtettem logikusan is le tudom vezetni miért gondolkodok így.

2023. júl. 5. 17:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
Szó sincs róla, hogy pszichopata lennél. Szociopata vagy
2023. júl. 5. 17:22
 2/19 anonim ***** válasza:
87%

Mások is vannak így vele persze, nagyon sokan.

Én meg ellenkezőleg vagyok vele, én meg azt nem szeretem ha valaki túlzottan komolytalan, de annyira, hogy azzal már másnak is kárt okoz.

Egyik hozzáállás sem jó végletes formában, mert mindkettő káros mind az illető saját életére, mind a környezetéére.

Szellemileg megfelelően érett embernek illik megtanulni, milyen helyzetet hogy érdemes kezelnie, mit érdemesebb komolyan venni és mit lazán venni, de az egyik nézet kizárólagossága, és túlzott mértéke nem hoz sok jót a kettő közül egyik esetében sem.

2023. júl. 5. 17:25
 3/19 Metionin ***** válasza:
90%
Engem az idegesít néha, amikor valaki teljesen feleslegesen veszi figyelembe a normákat, egyszerűen fogalmazva a "mitszólnak" határozza meg az életét. Olyan dolgokban is, amik amúgy tök pitiánerek és valójában senkit sem érdekelnek. Vannak társadalmi normák, amik betartása nélkül konkrétan ellehetetlenül az élet, követni kell mert ha nem, akkor nem lesz pl. munkahelyed és mehetsz a híd alá. De amikor valaki azon rugózik, hogy ki merjen-e menni egy neki tetsző ruhában mert jaj mi lesz ha valaki meglátja és nem tetszik neki, vagy azért tesz meg dolgokat (pl. házasság, gyerekvállalás) hogy kipipálja a társadalmi bevásárlólistán hogy na ez is kész van, nem érhet szó, az nálam már simán a hülyeség kategória.
2023. júl. 5. 17:26
 4/19 anonim ***** válasza:
74%
Ha nem kell semmit sem komolyan venni, mi a ráció abban, hogy más viselkedése idegesít?
2023. júl. 5. 17:38
 5/19 anonim ***** válasza:
79%
egy gyilkos is le tudja vezetni logikusan hogy miért gyilkolt. Ettől még nem lesz egészséges ember.
2023. júl. 5. 18:00
 6/19 anonim ***** válasza:
14%
2,3-assal egészen egyetértek. Az 1-es meg egy tipikus magyar megmondóember,egy retardált, aki tükröt lát benned, mert ő maga egy beteg állat. Ne is törődj vele, ne legyél szánalmas droid, szarj le mindent AMÍG NEM ÁRTASZ EZZEL MÁSOKNAK. A nagybetűs részt ha tartod, remek életed lehet, nem úgy mint a sok marhának. A 4-esnek meg annyit írnék, hogy eléggé visszatartó tud lenni a társadalom birkasága, egy olyan embernek, aki ki akar törni ebből a szellemi börtönből, amit ránkerőszakolnak. Majd idővel megtanulja a kérdező le kell szarni a biorobotokat, tegyék a dolguk, a szerepüket lássák el azt viszontlátásra. Nem kell viszont senkit sem meggyőzni, aki robot akar lenni, szíve joga, nem szabad bántani. Vannak szellemileg merev, gyáva féreg emberek, ők a többség, de nem kell őket bántani, rájuk is nagy szükség van, mind anyagi, mind spirituális értelemben.
2023. júl. 5. 18:05
 7/19 anonim ***** válasza:
83%

#6: de ha nem vesszük komolyan az életet, minek kitörni a börtönből? Ha semmi sem fontos, nem mindegy, hol vagy?

Szerintem a börtön csak ott van, hogy nem tudja valaki elviselni, ha mások nem úgy gondolkodnak, mint ő. Ez tényleg beszűkíti az elmét. Az pedig itt egyedül a kérdezőről mondható el.

2023. júl. 5. 18:16
 8/19 anonim ***** válasza:
23%

Pont ezért kell kitörni, mert szerinted ez a szánalmas mókuskerék, amit a sok csóró életnek hív, az valóban élet, vagy csak egy rakás emberi játszma, meg küzdelem, amire az ember a maga megnyugtatásául azt mondja: "Ez az életem." ?

De nem véletlen írtam nagy betűvel, másoknak soha nem szabad ártani ezzel a felfogással, ahhoz nincs egyedül joga az embernek, az már a masik véglet, ha valaki féreg. De szerintem a lepontozás is ezért van, mert az emberek elég sanyarú sorsúak, és megtámadnak mindent ami emlékezteti őket erre. Igazából mindegy, nekem egy lényegtelen szám az oldalon, viszont ilyenkor sajnálatot érzek, hogy milyen szar lehet nekik beszűkűlt tudattal, mert legbelül szerintem minden emberi lény érzi, hogy ez amit itt "életnek" neveznek sokan, az inkább szánalmas, és nem hogy komolyan venni nem érdemes, de még röhögni is nehéz lenne rajta, ha őszintén szembe nézne vele objektíven.

2023. júl. 5. 18:20
 9/19 anonim ***** válasza:
24%
Minden nyafogástól függetlenül, azért az mégsem a szexuális depriváltságodnak tudható be, hogy fogalmad sincs mi a különbség a pszichopata és a szociopata között. Get laid and you'll be fine
2023. júl. 5. 19:18
 10/19 anonim ***** válasza:
35%
Még annyit, hogy sokan nem örülnének neki, hogyha az emberek azt leszámítva amivel ártanak másnak,meg ami szükséges a közös élettér fenntartásához, szarnának a többi normára, és haladnának, mert akkor nem is lehetne zsarolni ezekkel a többi embert, meg nem lenne iránymutatás ezeknek a fantáziátlan szerencsétlen balfékeknek,nem lennemegmondva mit tegyenek, és ezért nem éreznék biztonságban magukat. Félnének :D Egyébként én nem haragszom, hogy így gondolkoztok, az ilyenekből kitűnő munkásemberek lesznek, vagy olyan vállalkozók, akik nem csak a karrierjük elején dolgozzák szét a hátsójukat, hanem még akkoris amikor már befutottak és rég nem lenne rá szükség, csak azért güriznek, hogy bizonyítsanak. Ahelyett hogy másokkal végeztetnék el a melót és a családjukkal élveznék a felépített egzisztenciát, ott rohadnak mint egy csicska ők is, hogy "megmutassák" :D . Aztán majd válás, szarul nevelt gyerekek, stb. A munkásosztálynál meg az állandó idegeskedés a nulla javak miatt, hogy nincs semmi, és a frusztráltság miatti folyamatos emberi játszmák, meg kiszolgáltatottság a vezetésnek, stb. Mindegy semmi baj, ilyenekre is szükség van mint ti, hogy az a pár okos jól éljen. Majd kaptok érte buksisimogatást, hogy ügyes kutyák vagytok :D meg lesz a pozitív megerősítés a többi droidtól, aki mélyebb értelemben meg szarnak rátok vagy kibeszélnek titeket ne aggódjatok xd Sokan úgy állítják be, ezek az elbaxott életvitelek, ezek mekkora királyságok. És büszkék is rá... Bár, nyilván elviselhetetlen lenne az efféle "élet", önhazugság nélkül szóval végülis megértem :D Ha így könnyebb, veressétek,hazudjatok magatoknak :) Aztán meh sírjatok ott ahol senki sem lát, okkal önbizalmhiányos balekok.
2023. júl. 5. 19:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!