Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Minden ember előbb utóbb,...

Minden ember előbb utóbb, csak úgy eltűnik az életedből?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, és az eddigi élettapasztalatim szerint a barátok, párkapcsolatok csak jönnek mennek. Egy idő után mindenki úgy megváltozik, hogy már rá se ismerek. Tavaly 15 éves barátságom romlott meg, elkezdett dolgozni, pénze lett, politikai nézetünk teljesen különböző lett... Most jelenleg két barátom van, de abból az egyik 180 fokos fordulatot vett röpke fél év alatt, mióta barátnője van.

A párkapcsolatokról ugyan ezt tudom elmondani. Eddig 2 komoly kapcsolatom volt. Mind a kettő 3 év után pont abba az irányba változtak, amit én nagy ívben elkerülök.

Úgy érzem már csak egy dologra számíthatok az életben az saját magam. Semmi más.

Ti is tapasztaltotok már ennyire drasztikus leépülést kapcsolatok terén 30 fölött? 2 éve még egy csomó jóbarátom volt hasonló gondolkodással mint jómagam. Ma már szinte teljesen egyedül vagyok.

2023. jún. 6. 12:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon változó. Minden ember más és más lesz neki fontos. Az én életemben is jöttek-mentek a barátok. Az iskola alatt is voltak barátnőim, aztán vége lett az iskolának és rá pár év múlva a barátságoknak is, de van olyan, aki megmaradt azóta is. 30-hoz közeledve, van aki férjhez ment, de ugyanúgy maradt a barátnőm és nem tört mega barátság. Mással pedig pont emiatt igen vagy is gondolom nem emiatt, de ennyi volt a barátságunkban. Ha mindketten akarjuk a barátságot, akkor jöhet bármi, de ha nem akkor vége. A családalapítás sokat változtat, nem lesz annyi idő, sok a munka, sok az otthoni feladat és foglalkozni kell mással is. Én még is úgy gondolom, hogy aki valóban akarja a barátságot kölcsönösen, az helyet talál nekem az életében és én is neki.
2023. jún. 11. 19:03
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Még nem vagyok 30, viszont már most is érzem ezt, huszonéves fejjel.

Mindannyian sokat változunk (barátok és mi magunk is), keressünk önmagunk, a hivatásunk, karriert és jövőt építünk magunknak, majd egy ponton a saját családunknak. Változnak a prioritások, a célok, az igények, kikerülünk a barátokkal közös közegből (pl. középsuli, egyetem), és egyre kevesebb dolog köt össze minket, úgy igazán.

Ez mind viszont az élet rendje, sajnos. Amennyiben mindkét fél nyitott rá, fent lehet tartani, meg lehet menteni a barátságokat, viszont nekem ilyen téren aligha volt mostanság szerencsém.

2023. jún. 13. 14:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!