Az embereket miért utálom?
Nem látok bennük semmi szépet, ártatlanságot, őszinte kedvességet csak rosszindulatot, sunyiságot és felszínességet.
Rohadt undorító fajnak találom annak ellenére, hogy ránézésre engem is embernek mondanak.
A szüleid elcseszték, valamiért így tanultad meg. Én pl. azt tanultam meg, hogy a férfiak teste undorító, mert anyám undorodott az apjától, illetve egyedül élt. Ezért én magamra, mint férfira undorító, nem is igazán emberi lényként tekintettem. Ezért képtelen voltam a lányokhoz közeledni, mert olyan lett volna, mint sárral bekenni egy angyalt.
A gyermekek érzékeny lelkek, egy ilyen dolgot simán félreértenek és magukra vonatkoztatnak. Valszeg te is kaptál egy ilyen csodás üzenetet. Terápia segíthet.
#11-12
A rossz emberismeretet nem kéne ráhúzni arra, hogy jaj, te jószándékú vagy és emiatt mindenki átbasz mindig téged. Erről meg te tehetsz, mert csak azt lehet bántani és átvágni, aki hagyja magát. Meg kell tanulni megvédeni saját magad és nem általánosítani. Azért, mert találkozol 1-2 paraszt emberrel, ettől még nem mindenki rossz.
Ha tudod, hogy kikre nem számíthatsz, akkor velük úgyis bánsz, úgy állsz hozzájuk.
Az önismeret nemcsak az alapdolgokból áll, hanem sokkal mélyebb dolgokból is, pl. verbális önvédelem megtanulása, megtanulni nemet mondani, megtanulni kinek mit mondunk, hogyan állunk hozzájuk..stb. és nem hagyni, hogy kihasználjanak..
És még valami, ha folyamatosan elköveted ugyanazokat a hibákat és nem tanulsz belőle, akkor arról ki tehet? Az élet addig fog téged tanítani, amíg meg nem tanulod a leckét.
És erre nem az a megoldás, amit a 11-es írt, hogy akkor "egyszerűen csak a sok rosszindulat kiolte belőlem az erzelmeket!" Nem kell lesüllyedni egy bizonyos szint alá és azonosulni a rosszal, mert akkor a rosszak máris elérték a céljukat az akaratgyengék fölött.
Érzelmi intelligencia és verbális önvédelem fejlesztésével. Plusz önszeretettel. Rengeteg könyv szól erről, youtube-on is rengeteg videó van a témában.
A legfontosabb, ne hagyd, hogy a rosszemberek olyanná tegyenek, mint ők maguk. Tartsd meg az 5 lépés távolságot tőlük és állj hozzájuk esetleg közömbösen. Te jó ember vagy, ha szereted magad, akkor ezt tiszteletben tartod és ilyen is maradsz.
17
Az, hogy jó vagy azt is jelenti, hogy nem alkalmazol önvédelmet rossz emberek hamis vádjaival szemben mert bizony le kell menned a szintjükre ehhez. A távolmaradást meg természetesen gyengeségnek érzékelik és győzelmet könyvelnek el maguknak.
Ilyen egyszerű.
Kérdező, fogalmad sincs, hogy mi az, hogy verbális önvédelem.
"A távolmaradást meg természetesen gyengeségnek érzékelik és győzelmet könyvelnek el maguknak."
Megintcsak tévedsz. És én hol írtam, hogy távolmaradás? Még idézni se tudsz tőlem értelmesen.
Összefoglalva, nem ártana jó néhány könyvet elolvasnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!