Az emberek egy része az introvertáltságot a gyengeséggel azonosítja?
Sokan helytleenül értelmezik az introvertáltságot. Én pl. introvertált vagyok, de egy társaságban szeretem magam jól érezni, beszélgetni, ismerkedni. De 2 óra után teljesen elfáradok. Az extrovertált személyek folyamatosan a társaság középpontjában vannak, fáradhatatlanok, a belső élmények helyett a külső élményeket szeretik előnyben részesíteni.
Sokan az introvertáltsággal leplezik a szociális fóbiájukat, és ha valaki a sarokban ül behúzódva, egy mondatot sem szól egész idő alatt, akkor tévesen azt mondhatja magára, hogy ő csak introvertált személyiség. A nagy lóf*szt. Szociális fóbiája van. Ezt a viselkedést azonosítják a gyengeséggel, nem az introvertáltságot.
Az emberek nagy része a kedvességet is a gyengeséggel párosítja.
Nem kell csodálkozni az emberi ostobaságon.
3
De nem lehet egyszerre introvertált és szociális fóbiás is ami az introvertáltsága miatti alázás alakult ki?
Tehát indulásból introvertált volt és erre jött rá a szociális fóbia.
Megértelek, engem is sok sérelem ért és valamilyen szinten természetes, hogy kialakul az emberben a fóbia (ilyenkor mindig azt mondják, hogy de hát nem mindneki olyan gonosz, ennek ellenére elég ha 30-40 ilyen emberrel összehozott az élet, hogy kialakuljon a fóbia) és nem érzi jól magát emberek között.
Igazából az introvertáltságot szerintem csak akkor tűrik meg az extrvertáltak, ha az illető személy nagyon szép. Olyankor mintegy díszítőelemként tekintenek rá és nem bántják.
6
Nem csak ennyiről szól.
Agyi, idegrendszeri eltérések vannak mögötte.
Sok tanulmány van a témában.
Te degradálod az extrovertáltatakat azzal, hogy ösztönlények, akik még nem szakadtak el az ősi beidegződésektől, és nem gondolkodnak túl mélyen.
Holott az introvertált/extrovertált személyiségek között csak annyi a különbség, hogy az előbbi hamarabb lelép a buliból, az utóbbi pedig szeret a társaság középpontjában lenni, és ő megy haza a legvégén. Dióhéjban ennyiről van szó.
8
7-ben leírtam, hogy nem ennyiről szól. Idegrendszeri, agyi okai vannak.
Az, hogy kimerül hamarabb társaságban az csak egyik okozat a sok közül.
Még mindig nincs köze az intellektusnak az intro/extrovertáltsághoz, hiába akarod ezt hinni.
Nem tudom, hogy milyen agyi eltérésekre gondolsz, de egyetlen egy embernek sincs ugyanolyan agya. Már az is különbséget okozhat, hogy valaki szereti a csokit, valaki pedig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!