Szerintetek bunkóság ha jó barát vagy akár rokonságból érkezik valaki bejelentés nélkül és elküldöm mert nem alkalmas az idő?
Nem bunkóság, de......!
- csak akkor küldd el, ha tényleg probléma lenne, ha most nem végezhetnéd a dolgodat;
- mindezt udvariasan kell közölni és akár ott megbeszélni egy időpontot, amikor szívesen látod.
Egyébként sokszor jó megoldás az illetőt leültetni pl. a konyhában és mondani, hogy tudsz vele beszélgetni, csak közben főzöl. Velem olyan is volt, hogy a kertben ástam és mondtam a tesómnak, hogy szívesen meghallgatom, de jöjjön ki a kertbe, közben ások, mert sok a dolgom, nem mehetek most be beszélgetni.
10-es, szüleimtől soha nem kérdezem meg, hogy felmehetek-e hozzájuk. Ők MINDIG szívesen látnak, mert ŐK A SZÜLEIM. Telefonálni max. azért érdemes, hogy otthon vannak-e.
És a gyerekeim is ugyanúgy jöhetnek majd hozzám bejelentkezés nélkül, mert ŐK A GYEREKEIM.
"csak akkor küldd el, ha tényleg probléma lenne, ha most nem végezhetnéd a dolgodat"
Ha nekem az volt betervezve, hogy a netflix előtt dölgök, akkor az a dolgom. Nem bátorítom a pofátlankodást.
"szüleimtől soha nem kérdezem meg, hogy felmehetek-e hozzájuk. Ők MINDIG szívesen látnak"
Nem ezt írtam. Arra reagáltam, hogy régen fel lehetett menni bárkihez. Nekem előtte fel kellett telefonfülkéből hívni anyámat, hogy felmehetek-e a Gabiékhoz.
De bejelentkezés nélkül nem megyek a szüleimhez sem, mert lehet épp pihennének. Mi meg szoktuk beszélni, mikor lógunk.
Ha alkalmatlan, jobb, ha elküldöd. Nem fogom abbahagyni a dolgomat miatta. Vagy ácsoroghat a konyhában egyedül, amíg takarítok. Főzést sem fogom abbahagyni. Volt, hogy pl. lakkoztam a körmöm, hát leült és azt bámulta.
Ennél már csak az jobb amikor haza sem érek, de már a kapuban elkapnak, hogy jönnének hozzám.
"szüleimtől soha nem kérdezem meg, hogy felmehetek-e hozzájuk"
Én meg mindig egyeztetek velük, hogy alkalmas-e, mert nem ülnek otthon nonstop, ők is járnak bevásárolni, mennek orvoshoz, vagy elutaznak rokonokhoz távolabbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!