Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért érdeke egy cégnek ha...

Miért érdeke egy cégnek ha kevesebbet dolgozol mint amennyire be vagy jelentve?

Figyelt kérdés

Szép napot!

Olyanról már hallottam, hogy többet dolgozol mint amennyire a valóságban bejelentenek, na de fordítva? Az egyik műszak 7 órás, a másik pedig 6,5. És 8 órára jelentenek be.

2023. febr. 20. 17:56
A kérdező szavazást indított:
van értelme, ebben semmi különös
nem tudom, ilyet még nem hallottam
itt valami bűzlik
12 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A 3-masra szavaztam, láttam már ilyet. Ott azért csinálták ezt, hogy hó végére összejöjjön 1-2 műszaknyi óra, amit utána kiírtak szabadságnak. Hiszen azt nem dolgoztad le.

Gyakorlatilag óránként "adták ki" a szabit.

2023. febr. 20. 18:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Valami sumákság van a dologban.
2023. márc. 24. 19:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Én találkoztam már ilyennel. 8 órás bejelentés, de a bér csak 6,5 órányi munkára van meghatáozva. Ez kvázi részmunkaidő, csak nincs bejelentve, hogy az, azért, hogy a munkavállaló ne járjon rosszul majd nyugdíjnál a dologgal. - mármint a kevesebb fizetésem felül szolgálati idővel is.

(Nyilván minimálbérnél ezt nem lehet eljátszani,hiszen a 8 órás bejelentésre nem lehet a minimálbérnél kevesebbet fizetni.)

2023. ápr. 12. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!