Hány embert tudnál meghívni a születésnapodra?
Egyik csaj haveromnak most lesz hamarosan a szülinapja, és azt kell róla tudni, hogy nagy bulis/társasági ember. Csinált egy zártkörű Fb eseményt, ahova csak a barátait/haverjait hívta meg, így lett első körben 32 ember meghívva az ünneplésre, köztük én is.😨 Szerintem ez rengeteg, mármint nem rosszból írom, épp ellenkezőleg, jó neki hogy ennyi barátja/haverja van, szerintem én jó ha meg tudnék 8 embert hívni.
Te hányat tudnál?
Ebből szokott az lenni, hogy a végén nem megy el senki. Egyszer voltam egy ilyen "buliban", a hazigazda meghívott vagy 20-30 embert, végül négyen üldögéltünk nála, nagyon kínos volt. Nekem se volt semmi kedvem elmenni, nem volt a barátom, csak megsajnáltam, amiért mindenki lemondta. Hamar el is jöttem.
Azóta is kapok rendszeresen ilyen meghívásokat, ahova meg van hívva 30-50 ember, egyértelmű, hogy az illető meghívott mindenkit, akivel életében beszélt két összefüggő mondatot. Ugyanez, amit te írsz, létrehoz egy Facebook-eseményt, és belepakol boldog-boldogtalant. Reagálni se szoktam rá, vagy rányomok arra, hogy nem megyek.
Így én is meg tudnék hívni 32 embert, de nem lenne semmi értelme.
Ne irigyeld (ha erről van szó) ezek az emberek hamarosan úgyis eltűnnek az életéből. Nem 100% de nagy a valószínűsége.
Hasonló társasági ember voltam régen így a 18. születésnapomon 42 ismerős/haver volt ott. (+ ha számításba veszem a fiatal tizen éves családtagokat is akkor +3).
Tíz év múlva már ez a haveri szám leredukálódott 0-ra. Szóval inkább legyen 1-2 megbízható nagyon jó haverod mint sok akik semmit sem érnek és csak érdekből vannak veled.
Szerintem a családomon túl (amely tíz főből áll), nagyjából ötven embert. Ebben benne lennének az általános iskolai barátaim, a gimnáziumi barátaim, az egyetemi barátaim, a régi munkahelyi barátaim, az új munkahelyi barátaim, a külföldi levelezőtársaim, az erasmus-os baráti köröm, aztán persze a párom és az ő testvérei.
(Az már más kérdés, hogy a távolság miatt mennyien tudnának valóban eljönni. 😅)
Én a családdal szoktam ünnepelni, baráta nincsenek.
Munkatársaim haveri szinten vannak, velük szoktam néha programokra járni, az 4-5 ember.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!