Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha egy barátod megkér hogy...

Ha egy barátod megkér hogy vidd fel a reptérre (150-150km)akkor csak a benzinpénzt kéred el tőle?

Figyelt kérdés

Ő kér meg rá hogy felvinnéd e és igent mondasz.

Milyen kompenzációt vársz el? Benzinpénzt vagy az idődet is fizesse ki?

Durván 5000 forintból megvan 100km, szóval a benzinköltség 15 000 forint 300 kmre.

Vennél autópálya matricát ha nincs vagy inkább a főúton menné fel? annak az árát elkérnéd?

tegnapelőtt 03:04
A kérdező szavazást indított:
Csak benzinpénzt
Benzinpénzt és az időmet is kifizettetem
Benzinpénzt elkérem, autópálya matricára rákérdezek hogy vegyünk e vagy menjünk a főúton
Benzinpénz+ autópálya matrica. Nem fogok 300km-t levezetni kis falvakon keresztül.
Nem kérek érte pénzt, 15 000 forint nem egy nagy összeg
Ha felajánlja akkor elfogadom de amúgy nem rágódok ezen.
.
22 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha már valaki megkér olyan dologra ami sok időt és még pénzt is visz el ott az illetőnek kéne állnia a költségeket.

Főleg hogy van ezernyi opció kijutni a reptérre, az egy másik kérdés hogy kevésbé kényelmes.

tegnapelőtt 05:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem kérnék meg egy barátomat sem, hogy egész nap a taxisom legyen ingyen. Eszembe se jutna ilyen. Max a következö állomásra kérnélek meg.
tegnapelőtt 05:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartanám a markom, hogy na akkor ide a 15 ezerrel, de ha ő szóba hozza, akkor elfogadnám. Az időmet nem fizettetném ki, mert eleve akkor vinném csak ki ha ráérek és akkor úgy lennék vele, hogy addig is együtt voltunk, dumálgattunk, ilyesmi. Meg nyilván csak olyat furikáznék ennyit, akivel kölcsönös a dolog, őt is meg lehet kérni néha valami szívességre, szóval ha nem olyan barátról van szó, aki csak akkor tűnik fel, ha kell valami :D
tegnapelőtt 06:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Az időmet semmiképpen nem fizettetem ki, az üzemanyagot eddig mindig felajánlották. Magamtól nem kérném el, annyi beleférne, évente egyszer.
tegnapelőtt 11:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha elvállalom, akkor max. a benzinpénzt kérem el, ha az nekem nagyobb érvágás lenne akkor, ill. autópálya-matricát, ha magamtól nem vettem volna. Ha nem, akkor azt sem. Ha nekem így nem éri meg, akkor nem mondok rá igent.
tegnapelőtt 11:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Tesómat vittem, és csak az üzemanyag árát kértem el, pontosabban ő ragaszkodott hozzá, hogy kifizesse. Szóba jött , hogy vesz pályamatricát is, de arról végül letettünk, mert csak egy rövid szakaszra kellett volna, arra meg felesleges.
tegnapelőtt 13:06
 7/7 anonim válasza:
Nálam ezek simán beleférnek. Kérni biztosan eszembe sem jutna egy fillért sem, de ha ő nagyon ragaszkodna legalább a benzin kifizetéséhez, akkor nem is tudom mit tennék. Lényeg hogy konfliktus ne legyen belőle. Ha nagyon ragaszkodna hozzá, akkor végül elfogadnám, de akkor viszont meghívnám az úton kajálni egyet, vagy valami hasonló, hogy senkinek ne legyen igaza. Ha a barátom, akkor én adni szeretek neki, nem elvenni tőle.
tegnapelőtt 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!