30 év fölött, barátok nélkül. Sokan vagytok így? Hogy viselitek?
Nyilvánvalóan introvertáltakhoz szól a kérdés, mivel az egyéb rétegnek nincs ilyen problémája.
Továbbá egyértelmű, hogy mivel ennek a típusnak kevés, de minőségi kapcsolatok számítanak, így nem keresgélősdi a kérdés célja, az erőltetett beszélgetések értelmetlenek, főlbizonyos kor fölött.
A bizalom meg nem terem a fán...
Nem annyira nehezen.
Eleve sok ebben a korosztályban járó embernek mar gyereke van, így a barátok is kikopnak.
Szóval talán normalis ilyen korban ez.
Nekem van két jó barátnőm, de mindketten külföldön élnek már.
Néha jó lenne elmenni sétálni vagy vásárolni együtt. Elvagyok, olvasok, tanulok, folyamatosan képzem magam, a legtöbb hobbim viszont egyszemélyes, mint a puzzle pl. Jó lenne, ha lenne legalább egyvalaki, akivel ellennénk néha.
Szerintem 1-2 közelebbi ember azért szokott lenni, akiket régóta ismernek. Az introvertáltság nem kéne hogy ilyen szinten hátráltasson a barátságokban, ott már más lesz a téma.
Ahogy szokott lenni, temérdek szorongást, traumát, akár mentális zavarokat ezzel próbálnak letakarni.
Ötvenes férfi vagyok,már nincs senkim.
Barátok,akikről azt hittem,hogy azok - akkor találnak meg,ha gondjaik vannak.Így magamban sétálok,kirándulok. Még itt, a szuper Budapesten is lehet magányosnak lenni,mondjuk introvertáltnak annyira nem mondanám magam,inkább nehezen megnyílónak :)
"Ahogy szokott lenni, temérdek szorongást, traumát, akár mentális zavarokat ezzel próbálnak letakarni."
Ha így van, az változtat bármin?
Egy felszínes, bárkivel haverkodó embernek, akinek elég az, hogy dumcsiznak meg progiznak, sokszor elêg ennyi, van társaság, nem kell elmélyüljön.
Akinek mondjuk egy többéves "másik fél" legjobb barát megy a levesbe, de zárkózott, és elteltek az évek, annak nemigen lesz utána több...
Nem azért vagyok magányos, mert introvertált vagyok, hanem, mert messze élnek tőlem a barátaim :/
Újakat kialakítani nem tudom hol lehetne. Egyszerűen nem járok olyan helyekre, ahol barátkozni lehet.
Egyetlen barátság sem úgy indult, hogy rögtön többéves volt. Az is eleinte felszínes dumcsizásnak indult, és később mélyült el.
Ha ezt a szakaszt meg akarod spórolni, mert neked azonnal sokéves mély kapcsolat kell a nulláról, akkor tényleg nem lesz senkid, és csak magadnak köszönheted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!