Meglàtàsaitok szerint milyen az a " baràt" aki csak időtöltésnek hasznàl benneteket?Mik az àrulkodó jelek?
Szerintem ez azokban a helyzetekben mutatkozik meg, amikor áldozatot kell hozni a barátságért. Pl a feleségemnek volt két barátnője diákkorában.
Az egyik olyan volt, hogy ha a feleségem nem kereste, akkor hónapokig nem is beszéltek. Amikor a feleségem kezdeményezett valamilyen programot, akkor minden f.sza volt, de magától fel sem hívta. Ez sokáig rosszul esett neki, úgy érezte, nem fontos a csajnak.
Aztán figyeltük a csajt, és rájöttünk, hogy nem erről van szó, csak a lánynak nagyon alacsony az energiaszintje. Egyáltalán nem kezdeményező, inkább passzív típus. Ha viszont a feleségem keresi, akkor eltesz mindent, és rászánja az időt, bármikor lehet rá számítani. Ez a lány a mai napig aktív barátság, pedig eltelt azóta 20 év.
A másik lány az a típus volt, aki naponta 2-3x felhívta a feleségemet, állandóan közös programokra jártak. Szaktársak voltak egyetemen, együtt tanultak a vizsgákra, együtt készülődtek a szakos bulikra, együtt mentek diákmunkába.
Csak aztán elkezdett feltűnni egy-két apróság. Amikor a lánynak megdöglött a kutyája, este tizenegykor egy órás zokogás telefonon a feleségemmel. Amikor a feleségem nagymamája halt meg, akkor neki nem volt alkalmas beszélni, mert éppen a pasijával sétáltak. Ahogy a pasijával komolyabbra fordultak a dolgok, sosem ért rá, és ha együtt csináltak valamit, akkor is 2-3x felhívta a pasit. Hamar leesett, hogy a barátság csak párkapcsolat-pótlék volt, semmi több.
Na ezt a lányt nem láttam már vagy 10 éve.
11-es valaszolo van benne valami amit az energiaszintrol irtal.At lehet ezt is gondolni.Sokszor tenyleg faradt az illeto de ki nem az...attol biztosan tudom eljarvide- oda.Erdekes nincs energiaja neki atutazni velem a szomszed varosba arra hivatkozik,de van erergiaja este elmenni szuletesnapi osszejovetelre es hajnali kettoig maradni.Akkor azt mondja van programom ne himeljen- hamoljon.Csak rombolja a kapcsolatot,bizalmat.
Amikor nekem volt rossz nem allt mellem tudta rosszul erint nem volt hova mennem ujevezni o nappali osszejovetelen volt aznap ,annyit mondott elozo napokban mikor talalkoztunk majd jovo heten talalkozunk.Ez nyeglen jott ki abban a helyzetben.Nem kellett volna egyutt ujevezzunk,de mondhatta volna van- e kedvem masnap kavezni es nem a kaverol van szo inkabb arrol hogy erezzem mellettem all.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!