Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenkeresők, erről a három...

Istenkeresők, erről a három előadásról mi a véleményetek, ezek hiteles előadások (összesen 3 óra), de érdekel mik a meglátásaitok (csakis istenkeresők írjanak, privátot is írhattok)?

2023. febr. 4. 08:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Jaj bocs de nem nézek meg mindent.

Egyet ajánlok. Ha ismered őket személyesen is és látod rajtuk a jó gyümölcsöket, a szentséget, stb, akkor hallgasd őket.

Ha belebotlottál random és érdekel akkor is személyesen a legjobb meggyőződni kik ezek. Mert rengeteg kókler szélhámos van aki bort iszik és vizet prédikál.

2023. febr. 4. 10:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem nézem végig a 3 órát, mert bőven akad jobb és fontosabb teendőm. Viszont tapasztalatom ezekkel az, hogy szoktak mondani szép és jó dolgokat is, valamint kb ugyanannyi bődületes baromságot is.

Sajnos az internet, youtube jó felület hülyeségek terjesztésére.

2023. febr. 4. 12:37
 3/11 anonim válasza:
Én a harmadik tanítást néztem végig, a másik kettőre most nincs időm, bocs érte. Ez a harmadik tanítás (hogyan vezet Isten?) nagyon jó volt, nagyon összeszedett, lényegretörő, jóval a gyülekezeti átlag feletti, semmi hibát nem láttam benne.
2023. febr. 4. 12:55
 4/11 anonim ***** válasza:

Bele, bele nézegettem. Nézd, legrosszabb esetben is hamis sáfárokhoz hasonlóak ezek az előadók. Isten dicséri őket, hiszen terjesztik az igét, noha a saját hasznukra. Legjobb esetben ők valóban hisznek abban, amit mondanak.

De, ha arra vagy kíváncsi, hogy mit mond neked Isten, akkor ahhoz neked kell beleolvasnod a Bibliába. Mert meg van ugye írva, hogy nem lehet a tanítvány nagyobb a mesterénél. ezeknek az előadóknak pedig elvileg kivétel nélkül a Biblia volt a mesterük. De miért tanulnál a mester tanítványától, amikor a mester előadja elsőkézből neked a történetét.

Voltak időszakok, amikor elmentem ebbe az irányba, de egyszer az egyik tanító elmondta, hogy ő nem akkor érezte magához közel istent, amikor mást hallott róla beszélni, hanem akkor, amikor ő maga olvasta a Bibliát.

Néhány éve tanulmányozom a Bibliát szabad időmben, de én is azt tapasztalom, hogy elsősorban írásos formában jön át legjobban számomra Isten mondanivalója.

Arra jutottam, hogy ezt a könyvet Isten íratta le, vallogattatta össze és jelentette meg és Ő intézte a frissítéseket is. Hiába a technológiai fejlődés, a Biblia szövegét nem lehet túlszárnyalni, előadni sem lehet jobban. beszélgetni az olvasottakról már más kérdés. Annak van értelme, oda-vissza alapon kommunikálni valakivel arról, amit olvastál.

Persze jöhet még tanító, akinek szavai vetekednek Jézuséval, de az ő maga lesz.

2023. febr. 4. 21:53
 5/11 A kérdező kommentje:
A Kiáltó Szó-ról mik a meglátásaitok?
2023. febr. 5. 03:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Szia! Miért kizárólag az istenkeresők meglátásai érdekelnek?
2023. febr. 6. 15:46
 7/11 anonim ***** válasza:

6-os!

Mert a Kérdező sem akar vitába torkolló kérdést létrehozni. Feltételezem ezért.

A tapasztalat az, hogy ha ateisták és keresztények egyaránt igyekeznek válaszolni egy hit alapú kérdésre, akkor ott előbb vagy utóbb valamiféle vita alakul ki. A vita pedig átmegy gúnyolódásba, mert előbb utóbb megjelenik Lucifer_666 felhasználó vagy Darkmoon80, hogy csak a legnehezebb eseteket említsem a teljesség igénye nélkül.

Kérdező, a Kiáltó Szó úgy vélem valamiféle prófétát sejtet, aki Istentől kapott megbízatást. Ha én meghallom ezt a kifejezést, akkor előszőr kapásból Keresztelő szent János ugrik be a fejemben. A pusztában kiáltó szó, aki bűnbánatra és megtérésre hívta a híveket, mert elközeledett a Mennyek országa. Privátba megírtam, de megírom nyilvánosan is a meglátásomat erről, hogy megvitassa bárki, ha valamit rosszul látok:

A pusztában kiáltó szó úgy vélem Keresztelő szent János volt, aki bűnbánatra hívta a hívőket és elsőként mutatta be Jézust, mint Isten bárányát. Ez fontos. Fontos, hogy felismerjük hívőként, hogy nem vagyunk bűntelenek. Én egészen biztosan nem, hiszen lázadozó ifjú koromban egészen sok bűnt elkövettem. Loptam, betörtem, hamisítottam. Erre nem vagyok büszke, meg is fizettem mindennek az árát, melytől azt hittem, hogy letudtam a bűneimet. 12 évvel ezelőtt padig szent remetének gondoltam magam, aki jobb, mint Jézus. Szégyenlem magam emiatt, de szemléltetésnek tök jól jön most, hogy saját példámon mutathassam be, hogy az ember mennyire hajlamos elfelejteni, hogy alapvetően bűnös természet uralkodik benne Jézus nélkül. Nálam legalább is így volt. Szép lassan persze megértetem, hogy a bűn, az bűn. Mindegy az, hogy 5 millió forintot lopok el vagy 5 forintot lopok el, hiszen loptam, bűnt követtem el. Vissza adhatom az utolsó fillért is, de attól még elkövettem a bűnt, voltam olyan állapotban, hogy bűnt kövessek el. Ezért pedig nincs jogom mások felett ítéletet mondani.

Vagy ez vezet a megoldáshoz vagy nem tudom.

2023. febr. 6. 16:13
 8/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy akkor ezek szerint másként értem én az "istenkereső" jelentését.

Számomra inkább azokat jellemzi, akik még nem élnek Istennel, csak keresik Őt, keresik azt, hogy odaadják Neki az életüket és Vele járjanak.

De az is igaz, hogy lehet alatta mindazokat is érteni, akik nap mint nap "keresik", hogy Vele legyenek, keresik az akaratát.

Melyikre gondoltál, Kérdező?

2023. febr. 6. 16:22
 9/11 A kérdező kommentje:

Jól értelmezed, a lelkiismereten túli kapcsolat, ha olyan létezik.

De az akarata az igékbe vannak és úgysem tudjuk mindent betartani, de bár aki legtöbbször neki élnek lehet nagyobb kincsük lesz a mennyben.

Nem hiszek abban, hogy a ma elterjedt; jártam a mennyben, jártam Jézussal, Isten szólt hozzám...ha egyértelmű jelek vannak annál nincs jobb a földön egy ember életében (nem erre gondolok, mert ez nem egyértelmű Isteni jel-> [link]

2023. febr. 7. 03:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Volt ma egy érdekes megtapasztalásom. Ennek köze van a kiáltó szóhoz. Fáradtan keltem, elmentem a munkahelyemre, ahol csekkolós rendszer működik. odafelé jutott eszembe, hogy otthon felejtettem a kártyám, de már nem tudtam visszafordulni érte. Nyakbaakasztós szalagon van és általában a nyakamban szoktam hordani. rácsaptam a mellkasomra és megállapítottam, hogy otthon felejtettem. Ezt több kollégámnak elpanaszoltam és közbe mindig a mellkasomra csaptam, mert nyakba akasztva hordom. Jeleztem ezt a főnökömnek és mentegetőztem, hogy biztos ezért, meg azért ment ki a fejemből. megoldottuk a dolgot, nem kellett hazamennem érte. Később egyik kollégám megkért, hogy nyissak ki egy ajtót a munkahelyemen számára, ahová neki nincs belépési jogosultsága és nem tud oda bemenni. ez már többször is megtörtént mostanában, nincs is ezzel baj, amikor valamelyik kolléga megkér erre, mindig egy kicsit különleges embernek érzem magam, hiszen nekem módomban áll kinyitni azt az ajtót, melyet sokan nem tudnak. El is indultam , hogy örömmel teljesítsem a kérést, amikor eszembe jutott, hogy nincs nálam a kártyám és mondtam: ,, baszki gyula, nem tudom kinyitni, mert otthon felejtettem a csekkolós kártyámat!" közben a mellkasomra csaptam, hogy jelezzem, hogy ez a helyzet, nem lóg a nyakamban.

De ott volt!!!

Ott volt a nyakamban, ott lógott.

nagyon zavarba jöttem, mintha elvarázsoltak volna, vagy valami csoda, vagy trükk lett volna.

Kollégámnak elmagyaráztam a helyzetet és tudni illik, néha meló közben szoktunk Isten dolgairól, Krisztusról beszélni és mondtam neki, hogy ez az ő hitének köszönhető. Hittel kérte, fel sem merült benne, hogy nem tudom teljesíteni a kérését, ahogy bennem sem abban a pillanatban, amikor kérte.

Jelentettem a főnöknek a fejleményeket, aki azt mondta, hogy biztos leesett a vércukrom és csokival kínált meg.

Ezután még talán órákig a hatása alatt álltam ennek a jelenségnek, melyre számomra nincs logikus magyarázat.

Aztán most délután felmentem facebookra és bedobta a két évvel ezelőtt általam megosztott képet a facebook, melyet egy keresztre feszített Jézus szoborról készítettem és odaírtam mellé Márk11:23-at.

"bizony mondom nektek, hogyha valaki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel és vesd magad a tengerbe, és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, akkor az csakugyan megtörténik. "

Számomra magyarázhatatlan a csoda, mely Jézus - Isten közelségét sejteti. Velem ma ez megtörtént. Számomra magyarázhatatlan.

Mi ez, ha nem a kiáltó szó? Kollegám később küldött egy órás videót nekem a témában. Mármint nem ehhez kapcsolódik, de tanultam belőle.

Reggel a napindítóban pont ezt olvastam, hogy Isten beavatkozott a természet rendjébe Jézussal, mert ez volt a figyelemfelhívás a népnek.

Ha kollégám által megosztott videóra akarta felhívni a figyelmem, akkor próféta jellegű lelkipásztort akar faragni belőlem, de ... de ez lenne az én utam? Pedig ez volt a kiáltó szó. Csak nem vagyok biztos benne, hogy jól értettem e a szót.

Azért ide írom le, mert valahova le kell írnom.

Ezen az egész mai napon eddig csodálkozom. Ámulok.

2023. febr. 7. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!