Meglàtàsaitok szerint milyen az a " baràt" aki csak időtöltésnek hasznàl benneteket?Mik az àrulkodó jelek?
Haver.
Nem tölti be a baráti funkciók egyéb dolgait pl lelkizés, egymás támogatása, kiállás egymásért, bizalmi kötelék.
De az időtöltés a barátság egy jelentős része. Szóval a helyedben nem vetnék véget neki, hanem igyekeznék pótolni a hiányosságokat. Pl egy őszinte mély beszélgetéssel. Ha nem vevő rá, akkor ti haverok vagytok. Nem gond az sem, de szerezz barátokat is.Nem kell mindenkiből legjobb barátot csinálni, arra senkinek nincs ideje, energiája. Fogadd el, ha haver akar maradni és élvezd a közös időt.
- Jórészt akkor foglalkozik veled, amikor neki alkalmas, ha te kezdeményezel beszélgetést, igyekszik lerázni.
- Ha valami bajod van, szomorú vagy stb, akkor nem is ugrik azonnal, és nem is erőlteti meg magát túlzottan, hogy megvigasztaljon, segítsen rajtad.
- Nem bírja a kritikát, konfliktushelyzetben az-az elsődleges, hogy ő jól jöjjön ki belőle, nem pedig az igazság vagy, hogy milyen változtatások erősíthetnének a kapcsolatotokon.
- Ha hosszabb ideig hanyagol, akkor nem indokolja meg miért.
2-eshez hozzáfűzve:
Pl. ha beteg vagyok, sok a dolgom vagy depis passzban vagyok, akkor szoktam szólni róla, hogy a másik ne egye a kefét, hogy miért nem vagyok elérhető.
1-es a lelkizes megvan mikor neki rossz...ha nekem...hat akkor ahogy kedve van fel se hozza vagy elintezi par szoval van hogy epp meghallgatja.
2-es igaz...itt az irkalas megvan,ez az akkor foglalkozik veled igy van kitero valaszt ad himel- hamol olykor meg elfoglaltsagra hivatkozik,kozbe nem az van...Nem erolteti meg magat tulzottan...a kritika is igaz...a hanyagolast nem indokolja pl.hogy az elmult ket hetben kitero valaszt adott mikor hivtam talalkozni
Én 3 kategóriába sorolom az embereket körülöttem.
1. Ismerős, - közös barát által megismert, vágjuk egymást de nem igazán beszéltünk.
2. Haver, - Barát barátai, számomra sosem volt az okés, ha nagyon jóba leszek egy barátom barátjával, de ha együtt találkozunk, akkor jól elvagyunk.
3. Barát, - (Régebbi legjobb barát akár) az, akivel jóba vagyunk ugyan, de nem neki öntöm ki lelkem gondjait, viszont rendszeresen találkozunk és csinálunk együtt dolgokat.
4. Legjobb barát, - Mindenről tud, ami jelenleg engem körülvesz, sőt a múltamról is, segít, neghallgat és mellettem ál, bárhol, bármikor.
Tudom, hogy ez nem a kérdésed része, viszont sokan nem érzékelik, hogy nem csak egy szerelem lehet viszonzatlan, egyoldalú.
Valószínüleg, Ő csak egy havernak kezel téged, míg te nem. Ezeket hagyni kell, sosem fog értékelni, találsz jobbat. Mint a szerelemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!