Akik folyamatosan új emberekkel barátkoznak, az miért van?
En is introvertalt vagyok, ennek ellenere altalaban uj barataim vannak. En munkahelyen szoktam baratkozni, ott meg jonnek-mennek a kollegak, illetve neha en valtok munkahelyet, szoval folyamatosan vannak uj emberek eleve a kornyezetemben. Altalaban addig tart egy baratsag, amig egy helyen dolgozunk. (Annak ellenere, hogy akikkel tenyleg joban leszunk, nem a munka az egyetlen kozos pont bennunk.)
Nalam ez pl azert mukodik igy, mert en keptelen vagyok energiat fektetni ezekbe a kapcsolatokba, ha nem latjuk egymast minden nap, nem keresem oket online. Itthon mas dolgokkal vagyok elfoglalva. Ettol meg ezek jo baratsagok, amig tartanak, de igenyem sincs arra, hogy valakire azt mondjam, hogy na o 10 eve a legjobb baratom.
Az, hogy új embereket ismerek még és barátkozni próbálok, még nem jelenti szükségszerűen azt, hogy a régi barátaimat törlöm az életemből. Ettől persze még előfordul, hogy vannak, akik ilyen vagy olyan okból lemorzsolódnak.
Én egyébként azért szeretek rendszeresen új emberekkel barátkozni, mert a lehetőséget látom ezekben az ismerkedésekben. Sose tudhatom, hogy melyik embertől milyenfajta élményt, tapasztalatot, szép emléket fogok kapni, ami akár életreszóló is lehet számomra. Szeretek úgymond kísérletezgetni.
Persze nem mondom azt, hogy ezek a barátkozások mindig jól sülnek el. Elő szokott fordulni, hogy valakivel nem működik a kémia és nem egymást keressük, de ki tudja, lehet, hogy a következő ember épp a legerősebb lelkitársam lesz. Csak akkor tudhatom meg, ha próbálkozok.
29/F
Őszinte leszek, sok embernél egyszerűen nem érzem azt, hogy meglenne kettőnk között a szikra. Valahol hasonló dolog a barátság mint a párkapcsolat olyan szempontból, hogy van egy többlet, többet jelent a barát mint egy átlag ember.
Van ismerősöm aki lógna velem, lenne a barátom, de én nem akarok velük barátkozni, pont ezért mert nem érzem azt, hogy velük akarnám a mindenhova mindig együtt megyünk kötöttséget.
Alapból elvagyok egyedül. Igénylem persze a társaságot is, de inkább a programokat, meg néha leülünk együtt kajálunk, ilyesmi. Nem halok bele abba sem ha nem tart 10 évig egy barátságom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!