Meddig gyerek az ember?
Pontosan ugyanígy gondolom.
Miben kell neki a segítség, hadd kérdezzem meg?
Megöregedni kötelező,
Felnőni nem!
Szerintem amíg a szülei fedele alatt él és fedezve vannak a szükségleteinek a költségei a felmenők által úgy, hogy ez mindnyájuknak természetes.
Pl én 20 évesen egyetemista vagyok. Jogilag felnőtt, megmondom, hogy felmegyek Budapestre a barátomhoz és ott alszom, azt a szüleim elfogadják, természetesnek veszik. Egyedül közlekedem, iszom alkoholt, alkalmanként dohányzom, élek nemi életet.
De: nincs jelenleg állandó keresetem, nem fizetek számlákat, nincs önálló háztartásom, szüleimmel, tesóimmal élek.
Annyira vagyok kb önálló, mint tiniként: felmegyek a boltba, ha megkérnek rá, segítek a ház körül, értelmes beszélgetést lehet velem folytatni, tudok főzni...stb, ugyanakkor nem tekintem magam teljes értékű felnőttnek. Közelítek hozzá, de 5-10 évet várat ez még magára és lehet akkor sem fogom még azt érezni, hogy "na most aztán felnőtt vagyok", mert simán lehet, hogy gyermeknevelés és háztartásvezetés terén majd anyám meg anyósom segítségét fogom majd kérni pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!