Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A barátnőm mindig rászól a...

A barátnőm mindig rászól a gyerekemre. Szólnátok neki, hogy ne tegye?

Figyelt kérdés

A barátnőm kb. kéthetente átjön beszélgetni, neki nincsen gyereke, nem is szeretne. A kisebbik gyerekem egyéves. Mindenhonnan kipakol, rámol, tologatja a dolgokat a padlón, ledobja a földre a falatot, nem eszik “szépen”, mellémegy a pohárból a víz, mindent a szájába vesz stb. Szerintem korának megfelelően viselkedik, nem idegesít a dolog. Persze mondom neki, hogy az ételt ne dobja el, és egyszer gondolom, meg is fogja tanulni, vannak helyek, ahol nem szabad pakolnia semmiképp, de nem egy tiltássorozatból áll az egész nap.

A barátnőm amíg itt van folyton rászól a kicsire. Minap kicsúszott a száján, hogy rosszul nevelem. Ez elég rosszul esett. Azt is mondta, hogy eléggé sajátosan viselkedik a gyerekem. Ti szólnátok neki, hogy ne szóljon bele? Vagy tényleg tiltanom kellene a gyerekemnek ezeket a dolgokat? A nagyobb is ezt csinálta, sose gondoltam, hogy ez “rossz viselkedés”.

2022. dec. 21. 11:16
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
92%
#9. Szerintem félreolvasta a #8. Azt hiszi, a kérdező férfi, és a szóban forgó gyerek az előző kapcsolatából van.
2022. dec. 21. 12:13
 12/34 anonim ***** válasza:
94%

Gyermek nélkül írom, hogy eszembe se jutna soha kéretlen tanácsokat osztogatni vagy más gyerekét nevelni. Valami zavar szólok a szülőnek, hogy intézkedjen. Vagy felnőttként én oldanám meg a SAJÁT dolgaimmal kapcsolatos problémákat.

Múltkor voltam az egy éves gyerekes barátnőmnél. Tetszett neki a csillogós díszes táskám, engem zavart hogy piszkálja. Megkérdeztem hova tudom rakni, ahol nem zavaró és nem éri el. Felnőtt módjára megoldottam a problémát.

A gyerekvállalásban az a jó, hogy mindenki úgy cseszi el ahogy akarja. Ha akar gyereket nevelni szüljön magának. Arra úgy szól rá és tilt meg mindent ahogy nem szégyenli.

De az is ciki rá nézve, hogy a barátnőd nem tart téged annyira felnőttnek hogy kinézze belőled azt, hogy rá vagy hangolódva a gyerekre.

A barátnőd egy seggfej.

2022. dec. 21. 12:22
 13/34 anonim ***** válasza:
30%
ezért nem akar gyereket, mert nem ért hozzá, sőt sztem utál is :)
2022. dec. 21. 12:36
 14/34 anonim ***** válasza:
88%

1 éves gyereknél akkor kéne aggódni, ha nem csinálna rumlit.

Ha valami értékes tárgyat veszélyeztet, vagy veszélyes tárgy közelébe kerülhet, akkor azt el kell pakolni az útból. Persze, lehet szabályokat alkotni, hogy hol pakolászhat és hol nem.

De kell a pakolászás a gyereknek, mert egyrészt ennyi idősen nagoyn másra még nem képes és valamivel kell töltenie az idejét, nem ülhet a falat bámulva, másrészt meg ezzel fejlődik a szem-kéz koordinációja, motorikája és finommotirikája. Odamegy tárgyakhoz és megfogja. Ennyi.:D

Épp elég gondja van a gyógypedagógusoknak azokkal a gyerekekekkel, akik ezt nem tudták eleget csinálni amikor ideje lett volna. És így az állam meg a szülő fordít rá egy cosmó pénzt és időt, hogy a gyógypedagógus megteremtse azt a környezetet ahol a gyerek szabadon odamehet tárgyakhoz és megfoghatja őket és pakolászhatja. Hát ne csesszünk ki saját magunkkal (és a gyerekkel) és hagyjuk fejlődni, ahogy kell neki.

2022. dec. 21. 12:50
 15/34 Metionin ***** válasza:
96%
Ha zavar, szólj neki. Én sem akarok gyereket, nem is szeretem őket de nem is értek hozzájuk. Ha látnám, hogy nálad ez van, maximum arra gondolnék, hogy jesszus, én nem bírnám elviselni ezt a kuplerájt DE hálistennek nem az én gyerekem-nem az én gondom, tehát eszembe se jutna megszólalni. Felnőtt ember vagy, ha téged zavarna amit a gyereked csinál, akkor gondolom nem néznéd ölbe tett kézzel ahogy végigrámolja a lakást. Az egyedüli dolog, amiért rászólok egy gyerekre, az az, amiért egy felnőttre is rászólnék adott esetben, pl. ha az én cuccaimat piszkálja, tönkreteszi, megrúg, vegzálja az állatomat stb. Otthon tőlem a vakolatot is lekaparhatja, az nem az én dolgom, hanem az övé, gyerek esetében meg a szülőé.
2022. dec. 21. 13:35
 16/34 A kérdező kommentje:

Most az volt nem normális dolog szerinte, hogy a kislányom szétnyomott uzsonna közben egy karika banánt, kinyitotta a konyhaszekrényt (oda direkt neki pakoltam a műanyag dolgokat, pár konzervet, hogy rámolhasson), beletette a bevásárló kosaramba a plüssöket, sikongatott örömében, tolt a padlón egy műanyag tálat ( oké, ennek tényleg elég hülye hangja van, de már megszoktam). Ha valamit nem lehet, akkor rászólok, de nekem ezek beleférnek.

Valószínűleg megsértődne, ha szólnék, hogy hagyja a gyereket. Csak sajnos már nem nagyon várom, hogy jöjjön, pedig jóban voltunk.

2022. dec. 21. 14:35
 17/34 A kérdező kommentje:
Ja, meg még azért szólt, mert amikor a kislányom letette a poharat ivás után, kilöttyent valamennyi víz.
2022. dec. 21. 14:42
 18/34 anonim ***** válasza:
11%

Miért, szereinted ezek normális dolgok amiket leírtál?

Az ilyenek miatt utálják a gyerekes szomszédokat.

19/34 Metionin ***** válasza:
25%
Akkor meg mindegy, ha megsértődik is. Egyébként amit most írtál, az szerintem semmi extra. Szétnyomott 1 karika banánt, jesszusom :D ilyeneken fennakadni...
 20/34 anonim ***** válasza:
63%

18, te láttál már gyereket?

Megnézném te hogy fogsz meg egy karika banánt, ha nem tudod szabályozni a fogásod erősségét:D

2022. dec. 21. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!