A barátnőm mindig rászól a gyerekemre. Szólnátok neki, hogy ne tegye?
A barátnőm kb. kéthetente átjön beszélgetni, neki nincsen gyereke, nem is szeretne. A kisebbik gyerekem egyéves. Mindenhonnan kipakol, rámol, tologatja a dolgokat a padlón, ledobja a földre a falatot, nem eszik “szépen”, mellémegy a pohárból a víz, mindent a szájába vesz stb. Szerintem korának megfelelően viselkedik, nem idegesít a dolog. Persze mondom neki, hogy az ételt ne dobja el, és egyszer gondolom, meg is fogja tanulni, vannak helyek, ahol nem szabad pakolnia semmiképp, de nem egy tiltássorozatból áll az egész nap.
A barátnőm amíg itt van folyton rászól a kicsire. Minap kicsúszott a száján, hogy rosszul nevelem. Ez elég rosszul esett. Azt is mondta, hogy eléggé sajátosan viselkedik a gyerekem. Ti szólnátok neki, hogy ne szóljon bele? Vagy tényleg tiltanom kellene a gyerekemnek ezeket a dolgokat? A nagyobb is ezt csinálta, sose gondoltam, hogy ez “rossz viselkedés”.
Szerinted arra a barátnődre kell hallgatni gyermeknevelésben, akinek nincs gyereke, és kéthetente látja a gyereked? Tudod, ha egy Vekerdy Tamáshoz hasonló kompetenciájú ember adna nekem tanácsot, szívesen fogadnám. De bárkiét nem.
Szerintem érdemes lenne határvonalat húznod. Előbb finoman. Nem pedig hagyni magadat elbizonytalanítani, vagy ezt mutatni, mert akkor a kedves barátnő joggal érezheti, hogy megéri a kéretlen tanácsokat osztogatni, és egyre jobban belédáll.
A gyerektelenek mindig annyira jól tudják, hogyan kéne nevelni egy gyereket. Lehetőleg úgy, hogy ne okozzon semmi kellemetlenséget a felnőtteknek, kvázi mintha ott sem lenne. Na, mivel te már tudod, hogy ezt nem lehet megcsinálni így boldogan figyelmen kívül hagyhatod a barátnőd beszólásait.
A baj az, hogy akárhogy próbűlod is majd mondani neki, hogy ne szóljon bele, ebből sértődés és szakítás lesz jó eséllyel, és majd mindenkinek azt fogja mesélni, hogy egy elviselhetetlen momzilla lett belőled.
Udvariasan megmondod neki, hogy a gyerek a korának megfelelően teljesen normálisan viselkedik.
Egy egyéves gyerek nem dísztárgy, hogy felrakjuk a polcra, ha nincs rá időnk...
Szerintem ő féltékeny..mégpedig az exedre.
Ezt a gyereken veri le.
Szerintem ez rosszabb lesz.
Az a baj,hogy a picire hatással lesznek az ő “nevelési” tanácsai is amit ha rosszindulatból ad az nem a legjobb.
Bírom az ilyen szülőket:
A gyerek azt csinál amit akar, ha valaki szól érte, akkor miköze hozzá.
Véletlenül se merül fel, hogy esetleg igaza lehet, csináljon csak a gyerek azt amit akar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!