Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » FONTOS! Mit szólnál ahhoz ha...

FONTOS! Mit szólnál ahhoz ha egy barátod ezt tenné? Két dolgot írok, írjatok véleményt mit tennétek,

Figyelt kérdés

1. tegyük fel: Veszekedtetek, nagy volt a vita, a te részedről sértődöttség harag, majd a barátod pár nap múlva ír egy búcsú levelet, és felvágja az ereit.

2. Haragszol rá nem akarsz vele többet beszélni, ír egy csomószor, bocsánatkérő üzenetet, egyszer személyesen is megpróbálja, te dühösen reagálsz, majd haza megy, ír egy üzenetet, és küld egy képet arról hogy elkezdte vagdosni a csuklóját.

Majd minden egyes "találkozásnál" vagyis amikor lát akkor küld olyan képeket ahol szét van vagdosva a keze.

Mit tennél? Mit tennél ha végül megölné magát?

2022. dec. 13. 07:08
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván rosszul érintene, ha megölné magát, de nem lenne lelkifurdalásom. Nem feladatom, hogy egy labilis, mentális beteg embert a felszínen tartsak, és nem is lennék képes rá. Ahogy senki más sem. Az ilyen embert nem tudják a "barátai" megmenteni, csak saját maga, szakember segítségével.
2022. dec. 13. 08:16
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

"És ha megöli magát több próbálkozás után?"

. Akkor elmennék a temetésére.

2022. dec. 13. 08:19
 13/51 anonim ***** válasza:
100%
Egy baráttal ugyan mit lehetne annyira veszekedni, hogy valaki utána felvágná az ereit? Ez szánalmas.
2022. dec. 13. 08:40
 14/51 anonim ***** válasza:
100%
Kihívnám a mentőket. Már ne is haragudjon meg senki, de nem fogom magam kevesebbre tartani csak azért, mert valaki öngyilkos lesz attól, ha élek az alapvető emberi jogaimmal vagy mert nem értek vele egyet. Rettenetesen felb*sznak ezek az emberek, akikhez egy csúnya szót nem lehet szólni, mert benyomják az önmegsemmisítő üzemmódot. Ez nem az én felelősségem. Jogom van valakivel egyet nem érteni és jogom van valakit nem akarni az életembe. Ha emiatt azzal zsarol, hogy megöli magát, akkor nem én vagyok a gyilkos, hanem ő nem alkalmas felnőttként boldogulni és konfliktusokat kezelni
2022. dec. 13. 09:47
 15/51 Psycho ***** válasza:
100%

Ha már megölte magát, úgysem tudnék mit tenni. Nyilván rosszul esne, nyilván kószálna a bűntudat a fejemben. De pontosan ezt akarja/akarta elérni. Ez nettó érzelmi manipuláció. Egy beteg ember elkeseredett eszköze arra, hogy figyeljenek rá, és elérje, amit akar.

Nem szabad részt venni az ilyen játszmákban. Szerintem mégcsak barátként sem lehet definiálni az ilyet. Igen, érdemes lehet jelezni a családjának, vagy a hatóságoknak, hogyha törődsz vele annyira, hogy megpróbálj segíteni neki. De úgy egyébként jobb messziről elkerülni az ilyen embereket, mert csak Te fogsz belebetegedni - mondhatni magával ránt.

2022. dec. 13. 10:01
 16/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretem az érzelmi zsarolást, szóval kihívnám rá a mentőket és letiltanám mindenhonnan. Ha megölné magát akkor így járt, nem az én felelőségem, ha nem tudja kezelni a csalódást.
2022. dec. 13. 10:18
 17/51 A kérdező kommentje:
És arra nem gondol senki hogy ha valaki eljut idáig hogy magát bántsa nagyon el van keseredve, nagyon fáj neki??
2022. dec. 13. 10:44
 18/51 anonim ***** válasza:
87%

Nem. Emberek millióinak faj nagyon es vannak elkeseredve, megsem artanak maguknak és pláne nem manipulálnak emiatt másokat.

Egeszséges ember megoldja, túlteszi magát rajta, elfogadja a helyzetét.

Tudom, durva, de szerintem ez is a természetes szelekció része.

2022. dec. 13. 10:57
 19/51 Metionin ***** válasza:
100%
Értesíteném a családját és majd ők rendezik. Nem vagyok Jézus Krisztus, akinek kezelésre van szüksége, az kezeltesse magát. Az efféle zsarolást egyébként is kritikán alulinak tartom.
2022. dec. 13. 11:01
 20/51 anonim ***** válasza:
100%

"És arra nem gondol senki hogy ha valaki eljut idáig hogy magát bántsa nagyon el van keseredve, nagyon fáj neki??"

De, gondolok rá, és sajnálom is de nem tudok rajta segíteni. Ilyet egészséges ember nem csinál, a mentális betegségek kezelése pedig pszichiáter dolga, nem az enyém.

Azt fogd fel, hogy egyetlen barát sem képes arra, hogy egy szuicid hajlamú embert megtartson. Egy barátság nem erről szól. A barátságe gy kölcsönös kapcsolat, amibe mindketten beleadunk, és mindketten nyerünk is belőle (és itt most légyszí ne anyagi dolgokra gondolj). Ha valakivel azért kell időt töltenem, és azért kell minden hülyeségét elviselnem (hiszen te írod, hogy veszekedtetek), mert különben felvágja az ereit, az egyszerűen nem tisztességes, és nem is lehet hosszú távon bírni.

2022. dec. 13. 11:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!