Miért változott meg így a barátnőm?
10 éve vagyunk barátok. Még suli alatt ismertük meg egymást. Tényleg minden jó volt eddig.
Nekem lett 2 gyerekem, imádja őket. Nem 1x volt, hogy pl ő vigyázott rájuk. Nem ragozom, igazi barátság volt, na.
8 hete szült. Már a terhesség alatt elkezett távolodni. Ha én nem kerestem, nem beszéltünk.
Viszont mióta szült, katasztrófa.
Sokszor kikéri a véleményem, tanácsot kér. Én leírom neki, majd kioktat.
Pl 8 hét alatt 3kg-t (!) Hízott a lánya. Szoptja, mellette tömi tápszerrel. Finoman célozram rá, hogy ez baromisok. Erre most én vagyok a szarszemét, mert "ledagattoztam a gyerekét".
50cm-el született, most azzal "poénkodik", hogy a 74es ruhák kicsik a gyerekre. Lányom 1 éves, most hord 74es ruhákat. Fiam, aki pufi volt, ő is 9-10 hónaposan, nem 8 hetesen.
Hogy az én lányom alultáplált azért. Hogy ő nem akar nagyon a fiammal találkozni, mert ovis, tuti elkap a gyereke valamit az enyémtől. És még sorolhatnám.
A háztartást nem hajlandó csinálni. Szó szerint semmit. Az anyja főt, a párja takarít 10óra munka után. Mert neki nincs kedve, nem ezért van otthon.
Az anyja és a párja is nagyon ki van rá.
Képes egész nap akár a plázát járni (holott gyerek elött rühellt bemenni is) és költeni egész nap.
Hogy fordulhatott ki ennyire magából? Én lassan ott tartok, 10ev barátság ide vagy oda, én erre nem vagyok kíváncsi.
"Én lassan ott tartok, 10ev barátság ide vagy oda, én erre nem vagyok kíváncsi."
Ebből pont úgy tűnik, hogy te segíteni akarsz neki.......
11!
Marhára nem az a lényeg, hogy mekkora a gyerek súlya. Hanem hogy kifordult magából.
Egy példaként írtam le, hogy meg mertem említeni, hogy szerintem sok, egyből nekem esett. A védőnője is cseszteti vele egyébként.
Az én lányom 76cm és 8.9kg. 12 hónapos. Igen, tudom a "normális" alatt van. Nyilván én is látom.
A fiam pont az ellenkezője volt. De ő sem hízott 8het (2honap) alatt ennyit. Mégis csesztettek vele higy kövér.
1 évesen 12kg volt. Most 3 éves, 16kg.
De az ő lánya ha ránéz valaki is látja, hogy sok. A 3kg-ja mellé nőtt 3cm-t. 53cm. És a 74esruha kicsi rá. Nem hosszban. Erre tettem egy enyhe megjegyzést.
A fő baj nagyon nem ez.
Hanem hogy totál ellentéte önmagának. Hogy a párja és az anyja is nagyon ki van rá. Erre akartam megoldást keresni. Tanacsokag kapni, hogs segítsünk. De kb mindenki csak megkövezni jött ide.
Szerintem ezek a dolgok elsősorban rá és a férjére tartoznak, Nem pedig rád és az anyukájára.
Ha segíteni akarsz akkor legyél megértő.
Egyébként én sem végeztem szinte semmi házimunkát a mosáson kívül 8 hétig, illetve a robotporszivó ment néha. Rendeltünk enni vagy sokszor a szüleim hoztak valamit, a férjem vásárolt be és csinált meg egy csomó mindent.
Hol van a baba amíg ő a plázában van?
Én tavasszal szültem, úgyhogy sokat mentem ide oda 6 hét után, találkoztam kb akárkivel aki ráért, mert a lányom jól aludt a babakocsiban végig és addig legalább nem unatkoztam. De most simán elmegyek vele vásárolgatni vagy akárhová csak már keveset bír a babakocsiban.
Ha ezek a férjet zavarják vagy nincs egyetértés otthon, akkor beszéljék meg, de vegye figyelembe mindenki, hogy ez egy új élethelyzet neki.
Igazából mi konkretan a baj? Lehet pufi a gyerek, oké majd úgyis lemegy ha mozog. Tanácsot ker és utána kioktat.. hat ez nem szép, de lehet hogy magára veszi, úgy érzi hogy azt mondod hogy ő rosszul csinál valamit, ezt is meg lehet érteni.
A háztartás és a vásárolgatás már nem tartozik másokra.
Szerintem, ha segíteni szeretnél Neki, akkor hívd el sütizni vagy kávézni akármi, ahol tudod, hogy kellemesen érzi magát és mond el Neki minden roszindulat nélkül, hogy Te mit tapasztalsz / érzel vele kapcsolatban( Tedd hozzá, hogy aggódsz érte és ne haragudjon, ha ezzel megbántod ). Majd mond meg Neki, hogy Rád bármiben számíthat és ha segítség kell szóljon nyugodtan.
De ezt semmiképp ne lekezelően.
Esetleg kérj elnézést, hogy azt mondtad kicsit duci a gyereke, van olyan anya, aki komoly sértésnek veszi, mert pl a védőnő is ezzel cseszteti+ a hormonok is közre játszanak.
"Hogy fordulhatott ki ennyire magából?"
Elég hülye kérdés. Hát úgy, hogy szült. Azt ne mondd, hogy te még nem hallottál arról, hogy a terhes és frissen szült nők kissé megbolondulnak:D
8 hét miatt képes lennél 10 évet kukázni? Te aztán jó barát lehetsz, ha csak akkor állsz ott, amikor nincs semmi gond...
"MIndneki úgy bssza el a gyerekét ahogy akarja"
/Anyám ősi közmondása/
"... és el is fogja."
/A válaszom az előzőre/
18!
Igazad van... kár volt ide kiírni.
1 épkézláb ötletet nem kaptam, csak hogy én vagyok a ptobléma oka, a kavarógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!