Miért nincsenek igaz barátaim?
Ha a barátság ennyire mély sebeket kapott, vagyis kivérzett, akkor talán nem is volt olyan mély mint ahogy azt gondoltad. Persze tudni kellene mi volt a konfliktus forrása, de hacsak nem nyúltad le valaki pasiját, loptad el az aranyhalát, mérgezted meg a házi kedvencét, vagy hallgatsz kis grofót és jollyt, akkor nem tudom elképzelni mi volt a főbenjáró bűnöd, ami miatt nem kaptál feloldozást.
Lapozz, ne sajnáltasd magad, kezdj el új ismeretségeket kötni, járj el szórakozni, szexelj keményen és tanulj jól! "Barátok" jönnek-mennek, de aki tényleg az, az marad, legyél bármekkora se...fej!
Azért, mert ez egy anyagias, érdekközpontú és beteg világ!
Annak van sok barátja, akinek sok pénze van, vagy/és kihasználható valamilyen téren.
De azok meg nem barátok.
Hasonló cipőben jártam/járok mint te. Engem a barátaim a munkabeosztásom, majd egy hosszantartó betegség miatt ignoráltak mert nem tudtam velük találkozni jó darabig. Azaz nem is az összes barát, csak a baráti társaság "feje".
Azóta haverkodom sok emberrel de barátokat már nem akarok. Sajnos azt tapasztaltam, hogy lehet akármilyen jó barát, előbb utóbb ellenséges lesz.
Tudom nem ez a normális, és bennem is van hiba mint mindenkiben, de személyes tapasztalatom szerint jobb egyedül nyugodtan, mint magyarázkodni, bizonygatni. És bevallom, nem szeretek alkalmazkodni. A magány néha rossz, de nem rosszabb mint egy újabb csalódás.
Az IGAZ barátság manapság felnőtteknél (de ez már gimis kortól is sokszor igaz) nagyon ritka.
Nekem is van rengeteg haverom, barátom, de az az igazi gyerekkori, szinte testvéri kapcsolat nincs.
Épp nemrég jutott eszembe, hogy pl. szükség esetén (akár csak gyorsan kellene költözni, vagy átépíteni, vagy ilyesmi kis problémákra gondolok, ami megoldásra szorul, és jól jön minél több ember munkája) számíthatnék-e segítségre. Nem hiszem. Tuti írnának, lájkolnának, meg lehet, fel is hívnának egyesek, és gondolnának rám meg lélekben velem lennének... de ténylegesen segíteni senkinek nem lenne ideje, kedve. Családjuk van, munkájuk, életük.
Én megértem, sőt, nyilván én is hasonlóan lennék fordított helyzetben. De szerintem egy IGAZ barát rohanna segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!