Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ki fogok jönni ebből az...

Ki fogok jönni ebből az időszakból?

Figyelt kérdés
Most kezdtem az egyetemet és sajnos nem sikerült barátokat szereznem. A többi barátom, akik más egyetemre mentek már szereztek több új barátot is. Soha nem voltam visszahúzódó és eddig minden új közösségben is azok közé tartoztam akik a hátukon vitték pl az osztályt. Jelenleg nagyon egyedül érzem magam, hiába van mellettem a családom és a régi 4-5 barátom. Nem tudom mi miatt van ez, lelkileg nem vagyok túl jól és kedvem sincs semmihez. Ha valaki járt már ebben a helyzetben szívesen venném a tanácsokat vagy hogy mi miatt lehet ez

2022. szept. 23. 20:41
 1/3 anonim ***** válasza:
75%
Ilyenkor a legkönnyebb barátokat szerezni :D Órák előtt köszönj, ha értesz valami anyagot ajánld fel, hogy segítesz a többieknek, vagy ha valamit nem értesz akkor kérdezd, hogy valaki elmagyarázná-e. Ezek jó alapok szoktak lenni legalább egy beszélgetés kialakítására, onnan meg már könnyebb a barátság kialakítása is. Találj ki valami programot és hívd el őket. Szerintem ilyenkor még sok embernek új a közösség és nem minden esetben nyílnak meg könnyen/gyorsan. De csak kezdeményezni kell és biztos vagyok, hogy sikerülni fog :D zh-k előtt közös felkészülést is lehet szervezni pl.
2022. szept. 23. 21:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Bár inkább introvertáltabb típusnak mondanám magam, szinte keresnem kellett volna az alkalmat, hogy egyedül legyek az egyetem első napjain, annyi programot szervezett nekünk a HÖK és a kollégium (igen, a kollégista lét nagyban fel tudja lendíteni az ember társasági életét az elején). Tanulva az eddigi hibáimból, igyekeztem nyitottan hozzáállni a többiekhez, ráírtam arra, aki szimpatikus volt és utána a többi már jött magától. Nem tudom, a te évfolyamodon hány ember kezdett most, mi közel 270-en vagyunk, viszont csoportbontásban "működünk", ami szintén nagyban megkönnyíti az ismerkedést, főleg, mert a közös sz_pás összetart. :DD

Lényeg a lényeg, az egyetem által szervezett programokon érdemes részt venni, és előadások/gyakorlatok előtt kezdeményezhetsz beszélgetést azokkal, akiket szimpatikusnak találsz, vagy beírhatsz az évfolyamcsoportba, hogy kinek lenne kedve elmenni kávézni az egyik délután (nem viccből mondom, a nyáron leszerveztünk egy bulit, ahol az évfolyamunk több mint fele jelen volt, amolyan utó GT-féleség volt), vagy ha nálatok is van csoportbontás, akkor szervezhetsz külön programot a saját csoportodnak stb. Fel a fejjel és kitartást! :)

2022. szept. 23. 22:08
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem vagy elkésve semmivel, még nagyon az elején vagyunk az egyetemnek. Én is idén kezdtem és hasonlóképp voltam, mert az első héten még nem voltak barátaim. Viszont a hétvégén összeszedtem magam és újult erővel próbálkoztam barátokat keresni. Ha olyan ült mellém akivel még nem beszéltem akkor próbáltam kezdeményezni aztán vagy összejött vagy nem. Ez amúgy eredményes volt mert azóta vannak barátaim, mégha nem is olyan komolyak egyelőre. Csak maradj nyitott, mosolygós és kedves. Légy érdeklődő, kezdeményezz, a leírtak alapján ez menni fog neked:) Sok sikert! Ha pedig nagyon magányos vagy akkor írj rám és beszélgethetünk hátha tudok segíteni:) (ez nem valami perverz randiajánlat, lány vagyok és tényleg csak segítenék ha tudok😅)
2022. szept. 24. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!