Veletek volt már hasonló? Mit tettetek?
14 éve legjobb barátnők vagyunk. Ő talált magának egy másik legjobb barátnőt ÚGY hogy közben én is itt vagyok. Minden nap leráz, hazudozik hova ment és közben a másik barátnőjével van, egymásnál alszanak, isznak stb. Tavaly nyáron már eleget idegeskedtem emiatt de elengedtem. Most viszont megint ez van. Nincs más nagyon közeli barátnőm rajta kívül, ezért nem tudom mi legyen. De ez így nem jó mert borzasztó toxikus a helyzet. Sosem teszek szemrehányást mert.. igazából nem tudom miért. Véget kellene vetnem ennek? Lassan úgy érzem eljön az ideje.
17L
Egy embernek több jó/igaz/legjobb barátja is lehet. Ezen felháborodni nagyon rossz. Keress te is más barátokat.
Az, hogy hazudozik, az baj, de szerintem még helyre lehet hozni, ha nem féltékenykedsz, megbeszélitek, esetleg találkozol az új barátnővel.
Nem tudom milyen alja lelkivilággal kell rendelkeznied, hogy féltékenykedj és hisztizz egy ilyen szituációban. A barátság nem egy kisajátított kapcsolat, nem is szabadna annak lennie. A hazudozás, titkolózás természetesen nem fér bele, de nézz magadba mélyen, hogy adtál-e okot arra, hogy ne merjen veled őszinte lenni, a leírás alapján ugyanis szinte biztos vagyok benne.
Egyébként meg nyiss mások felé, az se normális, hogy minden energiádat egyetlen barátságba fekteted be és emiatt a másikat se hagyod élni.
Szerintem itt az az egyetlen probléma, hogy hazudozik, viszont lehet azért hazudozik, mert úgy érzi, hogy ha elmondaná neked az igazat, akkor problémáznál, féltékenykednél, ami valljuk be, a kérdés alapján tényleg így lenne valószínűleg.
Beszélj vele. Mi veszíteni valód van? Beszélj vele, beszéld meg, hogy úgy érzed, hogy téged leráz. Viszont nem szabad ennyire féltékenykedni, mert ha ennyire féltékenykedsz, akkor nem csoda, hogy hazudozik. Adj neki levegőt, ha tényleg barátok vagytok, akkor ilyet meg kéne tudnotok beszélni.
Lefordítom: elege van belőled, amiért TE toxikusan viselkedsz vele.
Hazudozik, mert tudja, hogy kiakadnál, és megsértődnél, amiért merészel másvalakivel is barátkozni.
Mondjuk hazudozás helyett megszakíthatná veled a kapcsolatot. Jobban járna.
Én megértem a problémádat kérdező.
Én rendszeresen így járok sajnos, gimi óta végíg kíséri az életemet. Általában egyszerre csak egy emberhez tudok közel állni, és az a valaki elöbb vagy utóbb másfelé kezd kacsintgatni. Ami alapvetően nem lenne probléma, de ez mindig azzal jár, hogy én hanyagolva vagyok, ők ketten elvannak, és végül teljesen elfelejtődök és vége a barátságnak.
Most legutóbb azt csinálták, hogy barátnőmmel megbeszéltünk programot, aztán ő elment az új barátjával arra a programra, nekem nem is szóltak. Ezután írtam valami mással kapcsolatban neki, és azóta sem reagált. Ez egy hete volt. Azóta folyton együtt lógnak, én pedig megszűntem létezni. De már annyira belefáradtam ezekbe a dolgokba, hogy én már nem is erőlködök. Elengedtem.
Mindketten emberek vagytok!
valamikor vedd rá őt, hogy üljetek le és beszéljétek meg.
Ha meg marad a másik barátnője mellett, akkormeg neki külön úgy kell!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!