Csúnya emberek, a pszichológus segített elfogadnotok magatok?
5
Szerintem az önértékelés egy nagy része a külső. Talán 60-70%. Külső nélkül nem is kapsz pozitív visszajelzéseket így az önbizalmad sem nagyon alakul ki.
Nekem sajnos nem segített. Többnél is jártam. Nagyon sokáig jártam. Egy betegség miatt nem tudok lefogyni, aránytalan az alakom, nincs szép arcom, emellett fiús ruhákban érzem jól magamat. Javasolta hogy próbáljak meg kilépni a komfortzónámból, ismerkedni stb jót fog tenni. Hát nem tett jót. Az emberek pl Tinderen nem is írnak (még ha én írok akkor sem), vagy ha igen beszólnak. Jártam edzésre, csoportosra, próbáltam többször is beszélgetni másokkal, senki sem volt nyitott rám. Azóta csak egyre jobban fokozódik az, hogy öngyilkossági gondolataim vannak, mert ez így nem élet. Adhatsz egy esélyt a pszichológusnak, mert igen, meghallgat, de az emberek attól még ugyanúgy le fognak nézni minket, emberszámba sem vesznek majd. Vagy csak egy jó hecc miatt.
Természetesen ez csak egy szubjektív vélemény/tapasztalat.
25/N
7
Köszi. Amióta ráeszméltem arra, hogy a külső nagyjából minden a társas kapcsolatokban, akkor hatalmasat esett az önbizalmam és elég mély depresszió gyötör.
Nem találom a kiutat.
Edzés + étrend + plasztika sokkal jatátosabb. A sport jobban hat az elmére, önbizalomra, mint a pszichológus.
De persze a pszichember is jó, mellé önismeret, önérvényesítés témákat érdemes tanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!