Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem bő ruhákat hord?

Miért nem bő ruhákat hord?

Figyelt kérdés
Van egy 17 éves barátnőm, akinél nemrég anorexiát diagnosztizáltak. Nagyon durván sovány, 58 kilóról 41re fogyott, és mégis kövérnek látja magát. Olvasgattam a neten a témával kapcsolatban, és elvileg az anorexiások direkt bő ruhákat hordanak, hogy ne látszon az alakjuk. A barátnőm viszont folyton szűk, haspólókat vesz, amelyek kihangsúlyozzák a bordáit, s bár nekem semmi gondom ezzel, elfogadom így, nem értem, miért teszi ezt. Talán fel akarja magára hívni a figyelmet?

2021. júl. 2. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:
98%
Anorexiás a barátnőd és ez a legnagyobb gondod, hogy miért nem bő ruhákat hord? Mindenki máshogy éli meg ezeket.
2021. júl. 2. 17:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem semmi gondom ezzel, csupán furcsa, hogy az anorexiások többségével ellentétben ő így éli meg.
2021. júl. 2. 17:51
 3/7 anonim ***** válasza:
97%
Nem vagyunk egyformák, inkább segíts neki ne ezen agyalj:)
2021. júl. 2. 17:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
amikor valaki évek óta benne van a dologban, már nagyjából átlátja, hogy oké, "kövér vagyok", de milyenjómár, hogy kiáll a bordám. hatttalmas önbizalom boost, ha ezt még mások észre is veszik (lásd: a "tiszta csont és bőr vagy!" egy ED-snek óriási dicséret...)
2021. júl. 6. 12:00
 5/7 anonim válasza:
100%
en is anorexias vagyok es en is nagyreszt cicanadragba es egy haspoloba megyem utcara (nekem kardigan mindig van rajtam) nem szeretem ha megneznek megis ebben erzem jol magam, nem figyelemert csinalom vagy ilyesmi. bar ez lehet emberfuggo
2021. aug. 2. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is minél soványabb voltam annál inkább testhezálló, kevésbé elfedő ruhákat vettem fel, amik kihangsúlyozzák az alakom. És ha nem is mindig tudatosan, de igen fel akartam hívni magamra a figyelmet, és azt akartam hogy észre vegyenek...bár inkább ez egy negatív figyelem volt, amíg mások inkább "szörnyülködtek" rajta, én ezt elismerésnek éltem meg, meg büszkeséggel töltött el hogy ilyen vékony vagyok. Mint ahogy a négyes is mondja, adott egy "önbizalom boost"-ot.

Ugyanakkor mondjuk egy falásroham után és/vagy a rosszabb napjaimon én is mindig direkt bő ruhákat hordtam, mert akkor inkább "el akartam bújni"..

2021. aug. 3. 12:59
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én se hordtam bő ruhákat anorexiásként, sztem kövérít.

Legfeljebb olyan tunikát vagy szoknyát vettem fel, ami takarta a dagadtnak vélt combom és fenekem.

2021. aug. 3. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!