Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek is nagyon illetlen...

Szerintetek is nagyon illetlen / figyelmetlen voltam?

Figyelt kérdés

Négyen vagyunk jóban a környéken, mert kb egykorúak a gyerekeink. Egészen decemberig az volt, hogy valamelyikünknek, vagy valamelyikünk gyerekének volt szülinapja, akkor összedobtunk családonként 2000 forintot és az ünnepelt kapott belőle valamit. Decemberben az egyik barátnőm jelezte, hogy ő nem szeretne többet részt venni ilyen közös ajándékozásban és ő sem kér tőlünk, leginkább anyagi okokból. Most volt a kislányának a születésnapja és én azt gondoltam nem adunk "kötelező jelleggel" az oké, de én attól még egy kis apróságot szívesen adnék a kislánynak. Vettem neki valami tényleg picike dolgot 1000 forintért és írtam a barátnőmnek, hogy írja meg mikor tudjuk átadni, vagy akár be is dobhatjuk a postaládába. Erre ő azt válaszolta, hogy bocs hogy csak most szól de ő nem akarta, hogy mi kiadásokba verjük magunkat és amúgy is a kislánynak már annyi cucca van. Mondtam hogy oké, persze, tényleg csak egy apróság, persze nem akarom őt kellemetlen helyzetbe hozni, ha nem akarja. És ez is történt, konkrétan (anélkül hogy tudná mi az és mennyiért, elutasította a gyereknek szánt ajándékot. Nekem ez rosszul esett, mert készültem neki, becsomagoltam stb. Egyáltalán nem vártam volna el, hogy ő is adjon majd az enyémnek ezek után. Sőt az is oké lett volna, ha azt mondja oké elfogadjuk, de légyszi jövőre ne.

Ugyanakkor azt is belátom, hogy én is elszúrtam, hogy a decemberi kérés ellenére készültem valamivel. Szerintetek kinek van igaza?

2022. júl. 3. 20:00
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
64%

És mi van, ha nem csak az anyagiakról van szó, hanem arról is, hogy nem arra akarja nevelni a gyerekét, hogy boldog-boldogtalantól jár neki valami? Aztán majd egyrészt megfulladnak a kacatoktól, másrészt az ilyen gyerekekből lesznek a kis görcsök, akik ordítanak a tesó szülinapján, hogy mi az, hogy ők nem kapnak ajándékot. Ja persze most majd úgyis jönnek a “nemisigaz” kommentek.

Egyébként a többi ember miért volt képes tudomásul venni a döntést, csak egyedül a kérdező nem?

2022. júl. 4. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!