Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek is nagyon illetlen...

Szerintetek is nagyon illetlen / figyelmetlen voltam?

Figyelt kérdés

Négyen vagyunk jóban a környéken, mert kb egykorúak a gyerekeink. Egészen decemberig az volt, hogy valamelyikünknek, vagy valamelyikünk gyerekének volt szülinapja, akkor összedobtunk családonként 2000 forintot és az ünnepelt kapott belőle valamit. Decemberben az egyik barátnőm jelezte, hogy ő nem szeretne többet részt venni ilyen közös ajándékozásban és ő sem kér tőlünk, leginkább anyagi okokból. Most volt a kislányának a születésnapja és én azt gondoltam nem adunk "kötelező jelleggel" az oké, de én attól még egy kis apróságot szívesen adnék a kislánynak. Vettem neki valami tényleg picike dolgot 1000 forintért és írtam a barátnőmnek, hogy írja meg mikor tudjuk átadni, vagy akár be is dobhatjuk a postaládába. Erre ő azt válaszolta, hogy bocs hogy csak most szól de ő nem akarta, hogy mi kiadásokba verjük magunkat és amúgy is a kislánynak már annyi cucca van. Mondtam hogy oké, persze, tényleg csak egy apróság, persze nem akarom őt kellemetlen helyzetbe hozni, ha nem akarja. És ez is történt, konkrétan (anélkül hogy tudná mi az és mennyiért, elutasította a gyereknek szánt ajándékot. Nekem ez rosszul esett, mert készültem neki, becsomagoltam stb. Egyáltalán nem vártam volna el, hogy ő is adjon majd az enyémnek ezek után. Sőt az is oké lett volna, ha azt mondja oké elfogadjuk, de légyszi jövőre ne.

Ugyanakkor azt is belátom, hogy én is elszúrtam, hogy a decemberi kérés ellenére készültem valamivel. Szerintetek kinek van igaza?

2022. júl. 3. 20:00
A kérdező szavazást indított:
Barátnőmnek
Nekem
27 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
89%

A barátnődnek. Tuti full kellemetlen volt neki ezt az egészet megbeszélni már akkor, senki nem szeret a rossz anyagi helyzetéről beszélni. Senki.

Ezek után csakazértis figyelmen kívül hagyni baromi kellemetlen. Értem, hogy nem vártál cserébe semmit, de képzeld bele magad. Neked adnak. Így is kutyául érzed magad, mert le vagy égve.

2022. júl. 3. 20:05
 2/21 anonim ***** válasza:
23%
Idióta ez a barátnő. Nekünk hoz valaki egy ezer forintos pepcos ajándékot, nem nézzük a naptárat, hogy mikor tudjuk viszonozni. Simán elfogadhatta volna, zárkózott, frusztrált ember lehet.
2022. júl. 3. 20:11
 3/21 anonim ***** válasza:
74%
Egyértelműen te voltál a tahó. Megkért, hogy ne, te pedig csakazértis szembementél a kérésével.
2022. júl. 3. 20:18
 4/21 anonim válasza:
100%
Igen, ha hoznak egy ajándékot, nyilván nem nézi az ember, hogy mikor viszonozhatja. De! Itt volt oda vissza ajándékozás, és ezután jelezte a barátnő, hogy ő már nem szeretne ebben részt venni. Szóval itt eleve az vokt az alapfelállás, hogy viszonozták. Miután közölte, hogy őt már ez kellemetlenül érinti, ezután mégis bele lett helyezve a kellemetlen helyzetbe. Tulajdonképpen kétszer is elég egyértelműen elmondta, hogy nem szeretné. Nem tudom mit kellene még mondania...
2022. júl. 3. 20:19
 5/21 A kérdező kommentje:
Én tényleg nem azt gondoltam, hogy most majd jól megmutatom neki, meg rossz helyzetbe hozom a kérése ellenére. Nem is neki vettem ajándékot, hanem a gyerekének. Én úgy értettem, hogy közös kötelező körökben nem akar részt venni, az más, mint hogy én önszántamból veszek a gyerekének egy apróságot. Nekem azért furcsa, hogy inkább megvonja a gyerektől az ajándékot, mint hogy azt mondja oké, köszönjük, jövőre viszont inkább nem kérünk. Barátnőim közt én sosem néztem, hogy tegnap segítettél nekem bevásárolni, akkor holnap nekem is kell, hanem ott segítünk ahol tudunk, kb megvan az egyensúly. Ki ezzel ki azzal. Ha nekem van rá ezer forintom, akkor vehetek neki valamit, aminek amúgy pontosan tudom , hogy örül. Cserébe ha én beteg vagyok és főz ránk, akkor én sem utasítom el, mondván nekem nem lesz rá időm ( és pénzem) főzni neki. Velem előfordul néha, hogy látok valamit a boltban, amiről tudom valamelyik barátnőm szereti, például egy ritka csokit, akkor veszek neki egy csomaggal, de sosem várok érte pénzt. Hiszen oda vissza segítjük egymást. Ha nem lett volna szülinapja, lehet el is fogadja az ajándékot, volt már olyan, hogy beteg volt a kislány és vittem neki egy matricás albumot, annak örültek (az ezerötszáz forint volt kb)...szóval bár sajnálom, hogy rossz helyzetbe hoztam, de szerintem túl sokat gondol bele. Neki ezt nem mondtam, elfogadtam a döntését
2022. júl. 3. 20:25
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
De ha azt kéri, hogy ne legyen ajándékozás, akkor nem kér csokit, nem kér apróságot, nem kér SEMMIT, mert kellemetlenül érzi magát, hogy nem tudja viszonozni úgy, ahogy szerinte illene.
2022. júl. 3. 20:30
 7/21 anonim ***** válasza:
81%
Teljesen mindegy. Megkért hogy ne, de te csakazértis. Most megtanultad hogy ne vegyél. Mi akadályozott volna meg abban hogy minden évben ajándékozz?
2022. júl. 3. 20:31
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Értjük, hogy önszántadból. De világosan elmondta, hogy hogy érez. Szerinted ha annyira nincs pénze, hogy sajnos erről beszélni kellett, akkor ez csak szöveg, és mindegy? Senki nem szereti magát ilyen helyzetbe hozni.

Milyen megvonásról beszélsz? Mi volt az az 1000 forintos dolog, amitől hiánya lesz annak a gyereknek?

Szerintem itt az a gond gyökere, hogy te az a típus vagy, aki szeret mindenkinek mindenfélét vásárolni és nem érted, hogy ez nem mindenkinek ilyen egyértelmű.

Ismerek én is ilyen emberet, folyamatosan vásárol, mert ő így fejezi ki a szeretetét. De van, akinek ez kellemetlen, ezt el kell fogadni.

Nem fogják kevésbé szeretve érezni magukat, sem ő, sem a gyereke, ha nem kapnak mindig valamit. Vannak olyan családok, ahol ez nem divat, vagy pont ellenszenves és nem szeretik, ha folyamatosan megy az ajándékozás.

2022. júl. 3. 20:33
 9/21 A kérdező kommentje:
Értem az érveiteket. Most gondolkodtam és eszembe jutott, hogy ők húsvétra és karácsonyra is adtak nekünk ajándékot, mi nekik semmit, mert ezek a kérése után voltak. Így aztán végképp nem egészen értem a gondolatmenetét, hogy miért esik neki ez rosszul de mint írtam, nem mondtam neki semmit, elfogadtam, nem akartam, hogy magyarázkodnia kelljen, csak magamban őrlődtem, hogy tényleg ennyire rosszul csináltam - e
2022. júl. 3. 20:37
 10/21 anonim ***** válasza:
70%

Jó, fejezd már be ezt az utólagos infó hozzáköltést.

NEM kért semmit és kész. És ebben az anya szava a döntő, mi az, hogy te nem is neki vetted, hanem a gyereknek? Ez milyen hozzáállás már? Ő a szülő, joga van eldönteni, mit és mennyit kaphat a gyereke. Ennyi erővel ha a gyerek kér egy százezres ajándékot, vedd meg azt is, mert hát neki lesz, nem az anyjának.

Szörnyen tiszteletlen vagy, jófejnek látszol, de valójában kizárólag magadra gondolsz ilyenkor. NEKED jó érzés, hogy adsz, a másik féllel meg nem törődsz. Ez gáz.

És igen, lehet bunkónak tartani, akkor is ez a véleményem ilyen formában. Lévén, hogy nálunk is van ilyen családtag, aki képtelen felfogni, hogy a nem az nem. Először udvariasan közöltük, hogy nem szeretnénk, ha a gyerek állandó jelleggel kapna valamit és egyrészt annyi játéka lenne, amennyit nem tud kihasználni, másrészt ne azt tanulja meg, hogy vendégségben vagy ha vendég jön, akkor neki automatikusan jár valami mindig, mindenkor. Teljes mértékben leszarták. Igen, volt már, hogy kiabálva közöltem, hogy ha még egyszer a határozott kérésem ellenére a gyereknek ad valamit közvetlenül, ezzel manipulálva és ellenem hangolva őt meg aláássa a tekintélyemet, soha többet nem fogunk átmenni hozzá és ők sem lesznek meghívva. Ezután pedig az aktuális cuccot otthagytuk náluk, majd játszik vele a gyerek, ha jön. Halálra sértődtek, de ez van, én szóltam kulturáltan, semmibe vették.

2022. júl. 3. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!