Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek is nagyon illetlen...

Szerintetek is nagyon illetlen / figyelmetlen voltam?

Figyelt kérdés

Négyen vagyunk jóban a környéken, mert kb egykorúak a gyerekeink. Egészen decemberig az volt, hogy valamelyikünknek, vagy valamelyikünk gyerekének volt szülinapja, akkor összedobtunk családonként 2000 forintot és az ünnepelt kapott belőle valamit. Decemberben az egyik barátnőm jelezte, hogy ő nem szeretne többet részt venni ilyen közös ajándékozásban és ő sem kér tőlünk, leginkább anyagi okokból. Most volt a kislányának a születésnapja és én azt gondoltam nem adunk "kötelező jelleggel" az oké, de én attól még egy kis apróságot szívesen adnék a kislánynak. Vettem neki valami tényleg picike dolgot 1000 forintért és írtam a barátnőmnek, hogy írja meg mikor tudjuk átadni, vagy akár be is dobhatjuk a postaládába. Erre ő azt válaszolta, hogy bocs hogy csak most szól de ő nem akarta, hogy mi kiadásokba verjük magunkat és amúgy is a kislánynak már annyi cucca van. Mondtam hogy oké, persze, tényleg csak egy apróság, persze nem akarom őt kellemetlen helyzetbe hozni, ha nem akarja. És ez is történt, konkrétan (anélkül hogy tudná mi az és mennyiért, elutasította a gyereknek szánt ajándékot. Nekem ez rosszul esett, mert készültem neki, becsomagoltam stb. Egyáltalán nem vártam volna el, hogy ő is adjon majd az enyémnek ezek után. Sőt az is oké lett volna, ha azt mondja oké elfogadjuk, de légyszi jövőre ne.

Ugyanakkor azt is belátom, hogy én is elszúrtam, hogy a decemberi kérés ellenére készültem valamivel. Szerintetek kinek van igaza?

2022. júl. 3. 20:00
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy néhány emberből ilyen indulatokat vált ki a kérdésem. Nem adtam a háta mögött, előzőleges engedélye nélkül semmit a gyerekének, de nem fogok itt magyarázkodni, mert már azt is.a szememre vetik itt egyesek, hogy utólag KÖLTÖK hozzá a sztorihoz. Ugyan minek tenném? Ennyit nem számít nekem idegen emberek véleménye, hogy amiatt hazudjak, hogy nekem adjatok igazat. Sőt nem is kell, hogy igazat adjatok, az őszinte vélemények érdekeltek, kaptam jópárat, azokat köszönöm szépen. Aki meg rajtam akarja levezetni a frusztrációját, az inkább menjen és kiabáljon a rokonaival tovább, mert a két sztori eléggé különbözik, majd ha mostantól hetente viszek a gyerekének valami kacatot, akkor talán jogos lesz rám vetíteni a frusztrációt
2022. júl. 3. 21:13
 12/21 anonim ***** válasza:
69%
Valószínűleg nem leszek túl népszerű ezzel a véleménnyel, de szerintem nem voltál bunkó. Ő se volt az, de elhiszem, hogy te tényleg csak önzetlenül szerettél volna adni a lányának valami apróságot. Viszont őt is megértem, mert én is hasonló gondolkodású vagyok, hogy nem akarta, hogy odaadd, mert hiába mondtad, hogy nem vársz cserébe semmit, ő akkor is úgy érezte volna, hogy most ha elfogadja az ajándékot, tartozni fog neked és bunkó lesz, ha egy pár héten/hónapon belül nem "fizeti" vissza.
2022. júl. 3. 21:29
 13/21 anonim ***** válasza:
73%
Megmondta, hogy ne legyen ajándékozás, de te csak azért is... és nem érted? Ennyire nem lehetsz, nem is tudom milyen...
2022. júl. 3. 21:56
 14/21 anonim ***** válasza:
60%
Illett volna figyelembe venni a decemberi kérését, de az ő részéről is bunkóságnak tartom, hogy csak így semmibe vette.
2022. júl. 3. 23:00
 15/21 anonim ***** válasza:
19%

14-es, mit is vett semmibe az illető?

Azt, hogy telibe fosta a kérdező az Ő kérését és ezen nem volt hajlandó változtatni?

Na ki is volt tiszteletlen? Miért is kellett volna felrúgnia a korábban megbeszélt elveit, mert valaki képtelen tiszteletben tartani azokat, noha amúgy még rá is bólintott, hogy jó, legyen?

Az, hogy te meghunyászkodnál, nem azt jelenti, hogy másnak is meg kell. Így is baromi kellemetlen az ilyesmiről szólni, de megtette, korrekt volt, mindenki beleegyezett és be is tartotta, egy idiótát kivéve. Aki magasról letojja, hogy kínos helyzetbe hozza a tulajdon barátnőjét ezzel.

Ha valaki nem kér semmit, az azt jelenti, hogy NEM KÉR SEMMIT. Pont. Innentől teljesen mindegy, milyen apróság meg miért meg így meg úgy, bunkóság bàrmit is adni.

2022. júl. 3. 23:11
 16/21 anonim ***** válasza:
52%

Egy anyagilag rossz helyzetben levő embernek általában nagyon megalázó, hogy ő (vagy a gyereke) kap ajándékot, de nem tudja viszonozni. Ezért nem akarta elfogadni.

Semmi empátia nincs benned, kérdező, hogy te ezt nem vagy képes elfogadni.

2022. júl. 3. 23:40
 17/21 anonim ***** válasza:
16%
Mert mondjuk megfeledkeztek a gyerek szemszögéről, aki megszokta, hogy ajándékot szokott kapni. A kérdező pedig ennek ellenére is gondolt rá, írta, hogy nem azért, hogy az ő gyereke is kapjon majd….
2022. júl. 3. 23:53
 18/21 anonim ***** válasza:
35%

17-re:

A gyereket a születésnapján felköszönti apja, anyja, nagyszülei, szülei testvérei stb. stb.

Az, hogy a játszópajtása anyukája nem köszönti fel, a legkevésbé sem fog neki hiányozni.

2022. júl. 3. 23:56
 19/21 anonim ***** válasza:
30%
Minden gyerek más, gondolom ez nem meglepő. Egyébként meg inkább a kérdést onnan kéne megközelíteni, hogy milyen barátság az, amibe annyi nem fér bele, hogy egy ezer forintos ajándékot elfogadj anélkül, hogy azt feltételeznéd, hogy a másik visszavárja majd.
2022. júl. 3. 23:59
 20/21 anonim ***** válasza:
31%
Mert attól, hogy valaki szegény, még lehet önérzete.
2022. júl. 4. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!