Szerintetek is nagyon illetlen / figyelmetlen voltam?
Négyen vagyunk jóban a környéken, mert kb egykorúak a gyerekeink. Egészen decemberig az volt, hogy valamelyikünknek, vagy valamelyikünk gyerekének volt szülinapja, akkor összedobtunk családonként 2000 forintot és az ünnepelt kapott belőle valamit. Decemberben az egyik barátnőm jelezte, hogy ő nem szeretne többet részt venni ilyen közös ajándékozásban és ő sem kér tőlünk, leginkább anyagi okokból. Most volt a kislányának a születésnapja és én azt gondoltam nem adunk "kötelező jelleggel" az oké, de én attól még egy kis apróságot szívesen adnék a kislánynak. Vettem neki valami tényleg picike dolgot 1000 forintért és írtam a barátnőmnek, hogy írja meg mikor tudjuk átadni, vagy akár be is dobhatjuk a postaládába. Erre ő azt válaszolta, hogy bocs hogy csak most szól de ő nem akarta, hogy mi kiadásokba verjük magunkat és amúgy is a kislánynak már annyi cucca van. Mondtam hogy oké, persze, tényleg csak egy apróság, persze nem akarom őt kellemetlen helyzetbe hozni, ha nem akarja. És ez is történt, konkrétan (anélkül hogy tudná mi az és mennyiért, elutasította a gyereknek szánt ajándékot. Nekem ez rosszul esett, mert készültem neki, becsomagoltam stb. Egyáltalán nem vártam volna el, hogy ő is adjon majd az enyémnek ezek után. Sőt az is oké lett volna, ha azt mondja oké elfogadjuk, de légyszi jövőre ne.
Ugyanakkor azt is belátom, hogy én is elszúrtam, hogy a decemberi kérés ellenére készültem valamivel. Szerintetek kinek van igaza?
14-es, mit is vett semmibe az illető?
Azt, hogy telibe fosta a kérdező az Ő kérését és ezen nem volt hajlandó változtatni?
Na ki is volt tiszteletlen? Miért is kellett volna felrúgnia a korábban megbeszélt elveit, mert valaki képtelen tiszteletben tartani azokat, noha amúgy még rá is bólintott, hogy jó, legyen?
Az, hogy te meghunyászkodnál, nem azt jelenti, hogy másnak is meg kell. Így is baromi kellemetlen az ilyesmiről szólni, de megtette, korrekt volt, mindenki beleegyezett és be is tartotta, egy idiótát kivéve. Aki magasról letojja, hogy kínos helyzetbe hozza a tulajdon barátnőjét ezzel.
Ha valaki nem kér semmit, az azt jelenti, hogy NEM KÉR SEMMIT. Pont. Innentől teljesen mindegy, milyen apróság meg miért meg így meg úgy, bunkóság bàrmit is adni.
Egy anyagilag rossz helyzetben levő embernek általában nagyon megalázó, hogy ő (vagy a gyereke) kap ajándékot, de nem tudja viszonozni. Ezért nem akarta elfogadni.
Semmi empátia nincs benned, kérdező, hogy te ezt nem vagy képes elfogadni.
17-re:
A gyereket a születésnapján felköszönti apja, anyja, nagyszülei, szülei testvérei stb. stb.
Az, hogy a játszópajtása anyukája nem köszönti fel, a legkevésbé sem fog neki hiányozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!