Őszintén, hányszor gondolkodtatok el azon, hogy rossz barátokkal veszitek körbe magatokat?
Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy rossz emberek, vagy ne lehetne időnként együtt lógni, de valahogy mégsem az a társaság vesz körbe, akikkel igazán megvan a közös hang. Elkezdtem járni önismeretre, és akkor vettem először észre, hogy olyan emberekkel barátkozom, akik valójában nem is felelnek meg az igényeimnek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de pl. soha nincs pénzük, ezért nem tudnak eljönni egy jó koncertre vagy utazni, még a szüleiknél élnek (20-as éveink közepén járunk), ezért nehéz megszervezni bármilyen házibulit vagy csak úgy átmenni, kevés az élettapasztalatuk. Én úgy nőttem fel, hogy a szüleim folyamatosan utaztattak, hogy világot lássak, rengeteget voltam külföldön, több mindenben kipróbáltam magam (sportok közül a síelést), és nem tudok sehová sem elmenni síelni a társasággal, mert még azt sem tudnak. Ami nem baj, csak én imádok új dolgokat tanulni, ezért ha nem tudnék síelni és hívnának, akkor bármikor benne lennék, ők pedig úgy tűnik, hogy be vannak gyepesedve. Hidegen hagyja őket a dolog.
Nem érzem jól magam ebben a társaságban, rájöttem, hogy sznobok és kihagynak minden izgalmas dolgot az életben.
Viszont így 25 évesen nem tudom hol kezdjem az ismerkedést, lehet hogy amint jobban megismerem önmagam, akkor több hasonló embert fogok magamhoz vonzani.
Éltetek már át hasonlót?
Keress olyan társaságot, amelyben jól érzed magad és ne a "másoknak mikép kéne élniük", "hol kéne tartaniuk", "mi kellene hogy érdekelje őket" & "milyen anyagi helyzetben legyenek" típusú dolgokkal foglalkozz.
Az "hahaha én bezzeg nem vagyok ilyen" típusú hozzáállásról úgy gondolod: előre visz és önbizalmat ad, valójában ha teljesen biztos lennél magadban, szükséged sem lenne rá, hogy másokat ócsárolj. Ez csak illuzorikus önbizalom.
E kérdésnél is szükségét érzed, hogy saját kérdésedre "Kérdezőként" és egy szintén hozzád tartozó, anonim felhasználónévvel is saját igazadat erősítsd a válaszok kapcsán.
11: Ember, hol írtam én, hogy másoknak hogyan kellene élniük? Mindenkivel ilyen kötekedős, szőrszálhasogatós vagy? Hát nem irigylem a környezetedet!
Annyit írtam, hogy nekem milyen emberek/társaság nem felel meg (és igen, az egyáltalán nem hülyeség, hogy aki életunt és rosszul bánik a pénzzel az rossz társaság), de ettől még felőlem mindenki úgy él, ahogy akar. Én olyan emberekkel akarom tölteni a legaktívabb éveimet, akik szeretnek élni és nem pazarolják el a fiatalságukat.
"13: szülőkkel élni 25 évesen elég gáz, ha ezt nem látod, akkor nálad is baj van a toronyban."
Isten vagy milyen felsőbb entitás vagy aki megmondja hogy kivel van baj és kivel nincs?
Ennek ellenére meg vagy sértődve amikor azt mondom: előírod kinek hogy kéne élnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!