Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Őszintén, hányszor gondolkodta...

Őszintén, hányszor gondolkodtatok el azon, hogy rossz barátokkal veszitek körbe magatokat?

Figyelt kérdés

Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy rossz emberek, vagy ne lehetne időnként együtt lógni, de valahogy mégsem az a társaság vesz körbe, akikkel igazán megvan a közös hang. Elkezdtem járni önismeretre, és akkor vettem először észre, hogy olyan emberekkel barátkozom, akik valójában nem is felelnek meg az igényeimnek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de pl. soha nincs pénzük, ezért nem tudnak eljönni egy jó koncertre vagy utazni, még a szüleiknél élnek (20-as éveink közepén járunk), ezért nehéz megszervezni bármilyen házibulit vagy csak úgy átmenni, kevés az élettapasztalatuk. Én úgy nőttem fel, hogy a szüleim folyamatosan utaztattak, hogy világot lássak, rengeteget voltam külföldön, több mindenben kipróbáltam magam (sportok közül a síelést), és nem tudok sehová sem elmenni síelni a társasággal, mert még azt sem tudnak. Ami nem baj, csak én imádok új dolgokat tanulni, ezért ha nem tudnék síelni és hívnának, akkor bármikor benne lennék, ők pedig úgy tűnik, hogy be vannak gyepesedve. Hidegen hagyja őket a dolog.

Nem érzem jól magam ebben a társaságban, rájöttem, hogy sznobok és kihagynak minden izgalmas dolgot az életben.

Viszont így 25 évesen nem tudom hol kezdjem az ismerkedést, lehet hogy amint jobban megismerem önmagam, akkor több hasonló embert fogok magamhoz vonzani.

Éltetek már át hasonlót?

2022. jún. 18. 06:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%

1 ember nem számít körbevételnek, úgyhogy én inkább azt gondolom, hogy valami baj lehet velem, amiért rajta kívül nem maradt meg senki. Ő elég introvertált és próbál velem izgisebb dolgokat is csinálni, elvégre fiatalok vagyunk, meg előttem meri kimutatni önmagát, de egyébként elég csendes, magánakvaló.

Nálam az a gond, hogy vagy túlzottan kötődök vagy semennyire sem, ami a legtöbb embert vagy eltaszítja tőlem vagy max ilyen 20. szintű haver zónába kerülök. Vagy elindul egy folyamat, ami során vagy én vagy ő szerelmesek leszünk, de sosem egyszerre és ezért lesz kanyec.

Nekem még ott az egyetem, szóval reménykedek, hogy a sok ember közt kinyílik nekem a világ, de, ha nem, végülis megvagyok magamnak, bár hosszútávon a magány nem boldogít.

2022. jún. 18. 06:35
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Én nemrég építettem le mindenkit magam körül. Engem több energiavámpír nem fog körbevennim
2022. jún. 18. 06:48
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Sok évig nekem is ment az önáltatás: mennyire jóban vagyok valakivel, amíg anyagilag ki nem használt. Előtte is haszna volt belőlem.

Általában nagyon jól "megtaláltam mindig" azokat az embereket, akik "barátságunk" ideje alatt kihasználtak, amikor pedig nem volt rám szükség, életemből végérvényesen eltűntek. Átment előbb-utóbb a kapcsolat abba hogy "én segítsek", "oldjam meg", "csináljam meg" stb. Ha összejövetel volt, engem nem hívtak.

2022. jún. 18. 07:06
 4/15 anonim ***** válasza:
47%
A sznob inkább te vagy, mert elvárod, hogy a barátaidnak mindig legyen pénze, és, ha te kitalálsz valamit, akkor ők legyenek benne, arra pedig véletlenül sem gondolsz, hogy ezek sokszor olyan gondok, amikről ők nem is tehetnek. Egyébként egyedül is eltudsz menni mindenhova.
2022. jún. 18. 07:16
 5/15 anonim ***** válasza:
74%
Az önismereti programról ismered azokat, akik nem akarnak síelni menni stb, amiket írtál?
2022. jún. 18. 07:16
 6/15 A kérdező kommentje:

4: már vártam ezt a hozzászólást...

Olyan nincs, hogy valakinek ne legyen pénze kirándulni (nem Balira megyünk), csak rosszul osztják be a pénzt, nincs még rutinjuk, másrészt ennyi idősen már nem a szülőknél kellene lakni, hanem elmenni dolgozni/felvenni a diákhitelt és külön költözni. Amúgy az ember mikor élvezze ki az életet, ha nem a 20as éveiben, amikor az ereje csúcsán van?!

Szerintem az a minimum, hogy olyan barátai vannak az embernek, akik azért megengedhetnek maguknak egy két utazást, nyaralást, és nemcsak állandóan bent nyomorognak. Én az önismeretem során jöttem rá arra, hogy kevés az önbizalmam és ezért beérem a rosszabbal is, amit nem kellene, de ezen a téren már szerencsére változok.

2022. jún. 18. 07:23
 7/15 anonim ***** válasza:
89%
Saját magamra vonatkozóan ezt én rossz munkatársakra vezetem le. Volt, hogy már mondták kívülállók, volt, hogy éreztem, ez nem az én szintem, de belemegyek mindig, magamnak keresem a bajt.
2022. jún. 18. 07:24
 8/15 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező: itt az a baj, hogy másoknak - egyfajta módon - előírod: "mit kellene csinálniuk", "hol kellene tartaniuk", "külön kellene költözni", valamint gondolom elvárás az is hogy szeressék azokat a programokat amelyekre el akarsz menni. A magány elkerülése érdekében van "rájuk szükséged".
2022. jún. 18. 07:27
 9/15 A kérdező kommentje:
8: telibesz*rom, hogy másoknak a begyepesedés a jó, egészségükre. A lényeg azon van, hogy rájöttem, hogy nekem mi NEM elég. De azért bármelyik normális, józan gondolkodású ember tudja, hogy a pénzzel rosszul bánás és az életuntság messze áll az egészségestől. Akinek nincs rendben az önbizalma, az beéri egy rossz társasággal is.
2022. jún. 18. 07:32
 10/15 anonim ***** válasza:
37%
Kretén, csóró, életképtelen lúzerekkel, akik 24-26 évesen még a szülők nyakán élősködnek és annyi pénzük sincs, hogy jókat kiránduljanak és a pénz hiánya miatt "kedvük sincs", ne is barátkozz, nem szint, csak lehúzna ez a szerencsétlen fajta ( a szintjükre is meg anyagilag is), ráadásul nem mész ezekkel az életben semmire. Kuka.
2022. jún. 18. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!