Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mennyire velem van a baj,...

Mennyire velem van a baj, hogy ha már nincs egy barátom se?

Figyelt kérdés

Régebben sem sok volt, de mára már egy sincs, én nagyon nem bírom az embereket, viselkedésüket, nagyon nehéz megtalálni a közös hangot valakivel úgy hogy na most haverkodjunk meg minden, mondhatni antiszoc vagyok, de régebben tartottam egy két emberrel a barátságot, de most már az sincs, mert egyszerűen ráuntam. Ráuntam arra hogy mindenki csak a saját életéről mesél, saját életcéljairól meg sikereiről vagy épp a kudarcairól mesél minden alkalommal amikor találkozunk, szóval azt tapasztaltam hogy már senkiben nincs meg az empátia.

Ha én nem keresem az úgy nevezett haverokat, akkor azok sem keresnek engem, egy alkalommal sem, tobb hónapja nem írtam rá egy vagy két ismerősömre már csak kiváncsiságból is, hogy vajon ő fog e keresni vagy érdeklődni, de semmi, és ez a gond mert az ilyen nem barát, mert nem érdeklem őt, sajnos így vagyok az emberekkel, már nem látom értelmét a barátságtartásnak sem

2022. máj. 30. 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:
25%
Még kisbaba vagy. Gyere vissza, ha elmúltál 30.
2022. máj. 30. 15:25
 2/7 anonim ***** válasza:
56%

Mások örülnének, ha legalább valakivel tudnának beszélni. Lehet nem pofozott meg eléggé még az élet, hogy ne hisztizz.

Teljesen normális, hogy nem lehetsz mindenkivel barát. Sokakkal nem fog működni, mert megvan már a saját környezetük, nem vágynak társaságra, szorosabb kapcsolatra vagy bármi. Egy barátságnak amúgy is hosszú évek kellenek, míg az a bizalmi kapcsolat felépül, ami kell hozzá.

Ha nem érzed hogy érdekled a másikat, akkor lépj tovább, de nem kell hisztizni. Vannak emberek, akik viszont szívesen ismerkednek, barátkoznak, haverkodnak. Nagyon sok türelem kell ehhez, nem lehet csapkodva számonkérni másokat.

Ha nem látod értelmét a barátságnak, akkor legyél egyedül hisztizés helyett. Megvan a döntési lehetőséged, csak nem kell utána sírni hogy magányos vagy.

2022. máj. 30. 15:40
 3/7 DeMoR ***** válasza:

Nos kedves kérdező a helyzet, hogy nem azért nem keresnek, mert a világ gonosz, hanem valszeg, mert annyira nem fun meg cool veled lenni. Szokás mondani, hogy 5 perc után kiderül poker közben, kinek van a legrosszabb poker arca, nos ha nem derül ki, te vagy az. :D

Másoknak nincs empátiája, miközben íród, hogy magasról teszel a többi embertársadra, meg hasonlók? Szóval kinek is van alacsony empátiája?

Úgy gondolod, jogod van ahhoz, hogy az emberek meghallgassanak, sőt keressenek? Akkor fognak örömmel meghallgatni és keresni, ha te is örömmel hallgatod és keresed meg a megfelelő! embereket. Illetve kell némi megfelelő szintű asszertivitás is, hogy szavakba és tettekbe tudd önteni a gondolataid és a kritikáid. Nem megy ám magától. Szép is lenne, ha ilyen cukimuki világban élnénk. ^^

Az elsőnek csak annyit üzennék, hogy attól, mert valaki fiatal és vannak gondjai az élettel, nem kell parasztnak lenni vele és a saját sikertelenségedet rajta kiélni itt. :/

A másodikkal nagyrészt egyetértek, csak hozzá tenném, hogy nem mindig csak az egyénen múlik minden, van, hogy szimplán rossz helyen van az ember. ^^

2022. máj. 30. 15:45
 4/7 anonim ***** válasza:
26%
Mert a mai világ az érdek körül forog
2022. máj. 30. 16:03
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
Ha nincsen belőled haszon nem vagy érdekes
2022. máj. 30. 16:13
 6/7 anonim ***** válasza:
41%
Örülj neki nincs aki hátbaszúrna.
2022. máj. 30. 16:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, figyelj, már az eső mondatoból kiderül. Feltételeket szabsz, amiknek meg kell felelni az embereknek, ez irritáló. Nekem volt ilyen ismerősöm, ő is MEGVÁLOGATTA a barátait és ezt úgy kell elképzelni, hogy akikkel épp barátkozott, azokat tesztelte, nekem minden beszélgetés vele olyan volt mintha felmérőn lennék, nem tudtam mellette elengedni magam, mert állandóan feszengtem. Aztán rájöttem, hogy tualjdonképpen nekem ez miért hiányzik és lekoptattam.

A következő az természetes. Mármint kinek az életéről meséljek? A szomszédoméról? Arról, hogy elmesélem, mi van velem, miért vagyok szomorú, miért örülök, attól nem mutatom az empátia hiányát. Így működik egy csevegés, én elmesélem, mi történt velem, te is elmeséled hogy mi történt veled. Ne várd, hogy csak azért menjen valaki egy találkára, hogy csak téged hallgasson.

A következőhöz; én azoknak a társaságát keresem, akikkel jól érzem magam és ezzel más is így van és úgy látszik ők nem érzik jól magukat veled és az első két pontból kiderül miért.

Figyelj, nagyon negatív és kötözködő embernek gondollak már csak ebből a kérdésből és ez nem vonzó egy embernek sem. Volt ilyen munkatársnőm, 1 ebédszünetet töltöttünk el együtt, én akkor voltam új.Az egész arról szólt, hogy halálesetekről, balesetekről, öngyilkosságról és hasonlókról beszélt végig, mint egy robot. Én utána kerültem őt, eszembe nem jutott volna magamtól oda meni, mert már azután az egy ebédszünet után lelkileg leszívva éreztem magam.

2022. máj. 31. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!