Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Már egy ideje barátom, de úgy...

Már egy ideje barátom, de úgy érzem, hogy nincs minden rendben. Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Van egy "barátom", akit már 3 éve ismerek. Elég sokat szoktunk játszani az internet. Ha unatkozok, akkor általában vele beszélek. Viszont 1 év óta, már teljesen más. Elég sokat szoktunk vitázni. Ez azért van általában, mert sokszor szid engem, lelkileg bánt. A videojátékozás közben eléggé toxic is , sokat szid engem, meg a csapattársait. Észre vettük a többiekkel az utóbbi időkben, hogy túlzásba viszi néha az isten komplexusát. Elég sokszor úgy hivatkozik magára, mint aki Isten, sokszor lenéz másokat, mint ha ő élne egyedül a világon, aki megtehet bármit. De ha már Isten, akkor egyébként abból is volt gondunk, hogy többször sértésnek érzi azt, ha egy erkölcstanos hisz Istenben, és az égjen a pokol mélyén. Sok barátomat is sértegette már. Az egyiket például majdnem meg is fojtotta a vízben. Ekkor általában dührohamai vannak, ez elég sokat órákon is elő jön neki, meg beszélgetés közben is. Ilyenkor haragszik mindenre, össze teszi a fogait, ha valaki ezen nevet, vagy megkérdi, hogy mi baja, azt elkezdi rugdosni. Meg amúgy a segítséget is elutasítja, de azt is ha VALAKI kér segítséget. Próbáltam lerázni többször is magamról, de egyszerűen annyira unatkozok órán, hogy mindig leállok vele beszélni, és újra barátok leszünk utána. Mint ha ezt tudatosan csinálná. Várja, hogy újra unatkozzak annyira, hogy oda mennyek hozzá és társalogjunk. Sok egyéb beteg tett volt, amit elkövetett, de naphosszig tudnám sorolni. Egy idősebb barátom meg állapította, hogy valószínűleg a családi okok miatt ilyen. A családja bánik vele így, és ő csak egy áldozat, aki segítségre szorul, csak a gond az, hogy nem kér segítséget, mert ő az Isten, neki még egy szárnysegéd se kell. Én viszont nem tudom, hogy mit tegyek az ellen, hogy ne csalogasson a mélybe többször is. Szerintetek ő pszichopata? Vagy valami más? Meg szerintetek, hogy jöjjek ki ebből az ördögi körforgásból? Előre is köszönöm a segítségeteket! :)

2021. márc. 15. 20:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon el van veszve a barátod, és segítségre szorul. Viszont nem igazán tudom hogyan kéne megadni neki. Valahogy azt kéne elérni hogy megnyíljon neked/nektek. Ha nálam lenne hasonló én (a magam módján) megölelném (de az írásodból az jön le hogy nem álltok olyan viszonyban). Szerintem szeretethiányos lehet, vagy valami olyan dolgot tehettett amiért nem tud megbocsájtani magának.

Ha jól tudom vannak ilyen segélyhívók, ott lehet hogy jobb tanácsot tudnak adni mint én.

2021. márc. 15. 20:54
 2/2 anonim válasza:

Én inkább azt mondanám, hogy nárcisztikus, rájuk jellemző az ilyenszintű önimádat, és hogy nem bírják, ha valaki segíteni akar, hisz "ők a legjobbak mindenben".

A baj, hogy ha ő nem vallja be, hogy baja van, addig te nem kényszerítheted rá arra, hogy kérjen segítséget. Viszont abból, amit leírtál szüksége lenne rá, mert veszélyes másokra (és lehet magára) nézve.

Nem tudom, mennyire vagytok közeli barátok, de én a helyedben hagynám mind az online, mind a személyes társalgást. Keress mást az órán, vagy koncentrálj jobban, de szerintem nem lesz túl pozitív kimenetele annak, ha továbbra is barátkozol vele.

Nehogy egyszer megharagudjon rád is, és meg akarjon fojtani... ;/

2021. márc. 29. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!