Nincs sok barátom, viszont nekem nagyon szükségem lenne rájuk, csak ők tudnának örömet okozni. Hogyan szerezhetnék?
Nem tudod értékelni a barátságokat. Már ott vannak neked ketten, de ahelyett hogy elmélyítenéd velük a kapcsolatotokat, újabbakat keresel - akikkel az eddigiek tanulsága szerint valószínűleg szintén csak félútig jutnál.
Ez lehet a baj szerintem... (De majd te mindjárt rácáfolsz, egy ki tudja hogy mennyire hiteles válasszal, csak hogy utána jobb színben tűnj majd fel :D [Gyakorin ez így szokás...])
Ha nem tudsz beszélgetni, mert szorongsz idegenek előtt, akkor az önbizalmad kéne előbb növelni, mert így sose fog sikerülni.
Önbizalom fejlesztő könyvek, önismeret, pszichológus, ha módodban áll.
Pl nekem vannak más városokból barátaim, ahol élek ott 1 barátom van. Értékelem őket, mindennap beszélünk. De nem találkozunk. És ez itt a bajom. Nem is tartanak rám igényt, hogy találkozzunk. Mindenkinek meg van a maga élete. Én hiába igényelném a közös élményeket. Ők elvannak otthon.
Szerintem neked ez a 2 ilyen lehet. Ők se akarnak találkozni?
Az élmények hiányoznak? Mert nekem azok is. A közös nevetések. Az, hogy valaki megértene és nem kioktatna.
Akivel együtt lehet röhögni egy jót a hibáinkon. :) Akivel tényleg önmagam lehetek. Na az ilyen barátság hiányzik.
Az önismeretedre tényleg lehetne mit gyúrni. A szorongás csak akkor tűnik el ha próbálkozol új ismeretségeket szerezni. Rakd össze fejben magadat, milyen vagy, mik érdekelnek.
Nekem pl olyan barátnőm van akivel a csend is nagyszerű. Nem kell egyfolytában beszélni. Olyan barátokat szerezz akiknek nem kell megfelelni, akik nem érdekemberek.
Ilyen kevés van.
Közös célok, közös érdeklődési kör,közös hobbik akár...biztos fogsz találni csak ne legyél görcsös. A megfelelő emberekkel amúgy se kell majd görcsölnöd.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!