Mit tegyek ilyen helyzetben?
Az egyik barátnőmmel régebben kicsit viharos volt a kapcsolatunk, voltak veszekedéseink, és egy ponton mindkettőnknek elege lett, azt hittem vége lesz a barátságunknak. Viszont utána sikerült megbeszélnünk a dolgokat és kibékültünk, azóta is barátok vagyunk. Mivel kevés barátom van, ő nagyon fontos személlyé nőtte ki magát az életemben, és a probléma az, hogy emiatt eléggé meg tud viselni, ha rosszban vagyunk. Mostanában már nem veszekedünk egy jó ideje, de mindig bennem van a félelem, hogy valami miatt megharagszik rám, én pedig megint sérülni fogok. Nem tudom, hogyan, de valahogy óriási hatással volt rám mindig, amikor haragudott rám, negatív értelemben. Mikor régebben veszekedtünk elkezdtem remegni, görcsölt a hasam és eszméletlen szorongás tört rám, olyan szinten sebezhetővé váltam, hogy az már fájt. Kicsit néha emiatt azt gondolom, hogy lehet toxikus a kapcsolatunk, és nem kéne, hogy így érezzem magam ilyenkor, de ugyanakkor meg amikor minden oké, olyankor nagyon szeretjük a közös programokat stb. Az a baj, hogy túl fontossá vált számomra ahhoz, hogy egyszerűen elengedjem a barátságunkat, valamint nehéz lenne megszakítani vele a kapcsolatot, mivel még jó ideig látni fogjuk egymást akaratunkon kívül is. Ezt csak azért írom, mert régen sokszor eszembe jutott, hogy véget kéne vetni ennek a barátságnak.
Egy jó ideje már elmúlt ez a dolog, egyáltalán nem veszekedtünk, viszont az elmúlt napokban mintha ingerlékenyebb lenne, mint szokott, és képes az apró dolgokon is megsértődni, ami miatt folyton rosszul érzem magam, nehogy megbántsam valamivel. Alapvetően a személyisége ilyen, könnyen sértődik meg dolgokon, könnyen megharagszik minden apróságért, és olyan nincs, hogy neki nincs igaza valamivel kapcsolatban. Persze ennek ellenére szeretem, az egyik legjobb barátom. Viszont az elmúlt napokban néha pl. olyan üzeneteket küld, mintha haragudna rám, és nekem újra előjöttek ezek a negatív érzéseim, amiket reméltem, hogy már soha többé nem kell éreznem... És ez eléggé megvisel. Mit csináljak, hogy ne vegyem ennyire magamra a hangulatingadozásait?
Köszönöm, ha végigolvastad, és légyszi csak normális válaszokat írjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!