Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Milyen okból ért véget baráti...

Milyen okból ért véget baráti kapcsolatod?

Figyelt kérdés

SZiasztok,

Érdekelne, hogy milyen okokból ért véget valaha baráti kapcsolatotok, akár konkrét példákkal. Csak őszintén, a belső motivációra vagyok kíváncsi, pl irigység, meg nem értettség, érdek, unalom stb.

Kort és nemet is írjatok pls. :)

2022. máj. 10. 23:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
39%

Nem sok barátom volt, de nagyrészükkel a továbbtanulás miatt szakadt meg a kapcsolat. Lusták voltunk írni egymásnak, vagy már nem is érdekelt minket a másik.

Egyetlen eset volt, mikor tudatosan én vetettem véget a barátságnak. A volt legjobb barátnől ahogy idősödött, egy elég tolerálhatatlan irányba ment el. Elkezdett úgy öltözni, mint a ribik. Melle kint, hogy szinte csak a bimbó nem látszott. Mini ruhák, meg hasonló ízléstelen dolgok. És az öltözködés az csak egy dolog, de a viselkedése... Minden pasival kikezdett. Azzal is, akinek volt barátnője. Nem számított neki. Fűvel-fával krni akart. Egykonkrét eset után küldtem el a francba, mikor a párkapcsolatbsn élő haveromat smárolta le, csakmert neki úgy volt kedve és szerette volna szétszedni őket. Ez után közöltemvele, hogy egy ilyen ribi velem ne barátkozzon.

2022. máj. 12. 07:04
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
12 év után már annyira ismertük egymást, hogy megszakadt a kapcsolat. Utolsó fél évben csak én kerestem őt egyszer pedig közölte velem hagyjam békén. Ez volt 6 hónapja. Azóta se kereset....
2022. máj. 12. 16:19
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egy nehezebb időszak az életemben- nyelvtanulás, diplomálás, munka stb... elhanyagoltam őt. Amikor végetért ez az időszak én mindenkitől bocsánatot kértem, ő nem fogadta el, azt mondta menjek ahol eddig voltam. Nekem ez 4-5 hónap golt kb. De végül rájöttem h féltékeny volt, csak lusta hogy valamit letegyen az asztalra, emiatt nem akarta latni h nekem valami sikerült. Úgy gondolom h az ilyen nem barát... en tudtam, hogy hibáztam, és bocsánatot is kértem, ő meg elküldött a fenébe, pedig a 10 év alatt ő se volt mindig minta barátnő de nekem nem is jutott eszembe ilyesmi. 27 és 28 évesek voltunk akkor. Nekem még mindig fáj és hiányzik, de vannak másik barátaim akik segítenek abban hogy lássam, milyen is egy barátság.
2022. jún. 29. 13:04
 14/14 anonim ***** válasza:

Nagyon elszomorított az, amiket olvastam.. az ahogyan néhány ember visszagondol olyan emberekre, akikkel korábban boldoggá tették egymást. Azért mert egy barátság véget ér nem azt jelenti, hogy nem volt igazi! Egy bizonyos életszakaszban ott álltatok egymás mellett... Emberek vagyunk folyamatosan változunk, más élethelyzetbe kerülünk és van, hogy már nem egy irányba haladunk tovább.

Nekem is több barátságom szakadt meg ilyen okokból. A legjobban az fájt, amikor a volt legjobb barátnőmmel ért véget a barátságom. Olyanok voltunk mint a testvérek, mindent megosztottunk egymással. Átsegítettük egymást a legnehezebb időszakokon is és lehet rengeteg rossz történt, de mindig úgy éreztem hogy azzal, hogy egy ilyen legjobb barátnőm van megvan mindenem. Sose hittem volna, hogy véget ér! Emlékszem 17 évesek voltunk és egy piti dolgon csúszott el minden. Nem is mi lennénk, hát nem pont április 1-jén? Akkor "sokkolt", hogy nem volt őszinte velem és kiakadtam. De reagálhattam volna másképp is! Covid is volt és ez eléggé megnehezítette, hogy szemtől szemben megbeszéljü. Akkor csak arra fókuszáltam, hogy megbántott és őszintén szólva semmit se tudtam az asszertív kommunikációról. Nem kezeltem éretten a helyzetet. Most írhatnám azt, hogy "hát de ő sem", de az mivel lenne jobb nekem? Ha nem néz az ember magába hogyan tudna fejlődni? A legkönnyebb a másikra mutogatni, de megsúgom az nem visz előrébb az életben. Azóta évek teltek el, változtam és tanultam belőle. Ugyan már nem beszélünk, mindketten éljük az életünket és bár haragban váltunk el.. csakis a legjobbakat kívánom neki! Remélem jól vagy Lili <3

2023. aug. 3. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!