Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan alakíthanék ki baráti...

Hogyan alakíthanék ki baráti kapcsolatokat 40+ - os nőként?

Figyelt kérdés

Fiatalkori barátságaim eltávolodtak, megszakadtak, karrier és magánéleti helyzetek miatt, gyakorlatilag évekis észre sem vettem, hogy magányos vagyok. Nem párkapcsolatot, hanem barátokat szeretnék találni, de nem tudom hogyan. Az online barátságok olyan illékonyak.

Rendszeresen sportolok, úszni járok, de nem azonos időben, így ott is felületes ismertségek alakulnak ki.

Kedvelem a túrákat, kirándulást, de mindig magányosan járom az utam.

Van valami lehetőségem? Szórakozóhelyekre nem járok, nem vágyom. 1-2 olyan jóbarát van, akik évek múltán is megvannak, de találkozni nincs idejük, távolság is közrejátszik.

Nem jó így egyedül. A sport, vagy kimozdulás is arra emlékeztet, hogy mennyire egyedül vagyok.

Köszönöm, ha kapok ötletet, hol alakíthatok ki barátságokat.

Tudom fura kérdés ebben a korban, de lehet, más is van így.

2021. nov. 18. 17:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz ebben okosat mondani. A koroddal nincs semmi baj. Inkább a személyiség az ami számít. Nem mindenki tud könnyen emberi kapcsolatokat kialakítani. Én sem. Alapvetően nem igénylem azt, hogy nagy társaság legyen körülöttem, és nehezen is nyílok meg új emberek előtt.

A párkapcsolatokkal is így vagyok. Én nem tudnék együtt lenni valakivel csak azért, hogy ne legyek egyedül.

Szerencsére nekem megmaradt 3-4 gyerekkori barátom, és a munkám által is sok emberrel vagyok kapcsolatban. De ha újra kéne kezdenem fogalmam sincs, hogyan csinálnám.

Én is sokat járok egyedül sportolni, meg horgászni.

33/f

2021. nov. 18. 18:09
 2/22 A kérdező kommentje:

Ebben egyetértünk, nem a nagy társaság számít, nem az a lényeg, hanem őszinte és személye kontaktus, találkozások. Nem vagyok különösebben zárkózott, de igazán lényeges dolgokat én is csak kivételes emberekkel osztok meg. Valahogy hiányzik az ilyen lélektől-lélekig kapcsolat, barátság. Ha csak 1 valaki lenne, aki osztozik ebben, már boldog lennék. Akivel azonos a lelkiség, érdwklődés. Eljönne velem úszni, kirándulni..

Van kutyám, de mindenki menekül, mert nagytestű.. A futtatóban a hónuk alá kapják a saját kutyusaikat és huss... ott maradtunk magunk.

Szóval teljesen tanácstalan vagyok, megvallom szerintem a korom is közrejátszik, másoknak már kialakult köreik vannak, nem fogadnak be. Szomorúan érzem magam.

2021. nov. 18. 18:21
 3/22 anonim ***** válasza:
Hová valósi vagy, ha kérdezhetem?? 🙂
2021. nov. 18. 18:28
 4/22 A kérdező kommentje:
A fővárosban élek.
2021. nov. 18. 18:29
 5/22 anonim ***** válasza:
Csak a saját korosztályodban keresgélsz amúgy, vagy fiatalabbak is "jelentkezhetnek"?? 🙂
2021. nov. 18. 18:32
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Az 1-es vagyok!

Megértem amit érzel. Az már szerencsés ember akinek legalább egy igazi lelki társa van. Legyen az barát, vagy szerelem.

De az írásaid alapján szimpatikus, értelmes, nyitott ember benyomását kelted. Biztos, hogy találsz majd társaságot. A korod meg nem lehet probléma.

2021. nov. 18. 18:35
 7/22 A kérdező kommentje:

5#

Nem hiszem, hogy azt mondanám, keresgélek, inkább a tanácsra szorulók problémájával küszködök. Nincs kritérium, de gondolom, mivel én már túlléptem az a bozonyos 40-et,így lehetőségeim is korlátozottak. Nyilván mem mindennel tudok azonosulni a 20-as éveikben járókkal, de igaz ez az 50-es korosztályra is. Sehova sem illek be. Amúgy fiatalos vagyok, de a fiataloknak meg már középkorú, a málam odősebbeknek meg komolytalan, mert nem mutatom a kiegyensúlyozott, sikeres nő képét és gyermekem sincs.

Szóval ez igen nézéz kérdés. 🙂

2021. nov. 18. 18:42
 8/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Remélem.

2021. nov. 18. 18:48
 9/22 anonim ***** válasza:
62%
Üdv a klubban. Ehhez hozzá kell szokni.
2021. nov. 18. 19:08
 10/22 A kérdező kommentje:

Azért még próbálok esélyt adni magamnak.

2021. nov. 18. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!