Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan alakíthanék ki baráti...

Hogyan alakíthanék ki baráti kapcsolatokat 40+ - os nőként?

Figyelt kérdés

Fiatalkori barátságaim eltávolodtak, megszakadtak, karrier és magánéleti helyzetek miatt, gyakorlatilag évekis észre sem vettem, hogy magányos vagyok. Nem párkapcsolatot, hanem barátokat szeretnék találni, de nem tudom hogyan. Az online barátságok olyan illékonyak.

Rendszeresen sportolok, úszni járok, de nem azonos időben, így ott is felületes ismertségek alakulnak ki.

Kedvelem a túrákat, kirándulást, de mindig magányosan járom az utam.

Van valami lehetőségem? Szórakozóhelyekre nem járok, nem vágyom. 1-2 olyan jóbarát van, akik évek múltán is megvannak, de találkozni nincs idejük, távolság is közrejátszik.

Nem jó így egyedül. A sport, vagy kimozdulás is arra emlékeztet, hogy mennyire egyedül vagyok.

Köszönöm, ha kapok ötletet, hol alakíthatok ki barátságokat.

Tudom fura kérdés ebben a korban, de lehet, más is van így.

2021. nov. 18. 17:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Egész jó fej lehetsz. Mondjuk a nagy böszme kutyákat nem szeretem. Hát igen, ez van a karrierista csajokkal. Csak a munka meg a karrier közben meg elmaradnak a személyes kapcsolatok. Mikor meg ezzel szembesülnek már késő. Nálam is a baráti társaság szétszéledt a világban. Nem nagyon tartjuk már a kapcsolatot. Kollégáimmal meg én csak is kizárólag kollegális kapcsolatot tartok fenn.

Hmm... nem tudok segíteni, én is hasonló cipőben járok.

2021. nov. 18. 19:21
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszi.

Alapvetően én is jó fejnek tartom magam, de nemigen van, aki alátámasztja. 😄

Szóval a kutyám meg igen nagy, nem böszme, viszont jől képzett, sulis, vizsgázott, őrző-személyvédelmi eb. Emiatt aztán mindenki megriad.

Pedig voltunk kutyás Pedig voltunk kutyás programon, mindenki elhúzódott.

Valahogy velem is ez van. Elmentem egy "közösségi" túrára, lemaradtam... Senki észre sem vette, alig találtam vissza a kiinduló pontra.Nem keresett senki.

Na, szóval enyhén fogalmazva is kínos ez így.

Ha bárhova csatlakozom, valahogy olyab idegen vagyok. Ezért is kértem segítséget, tanácsot.

2021. nov. 18. 19:34
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindig mikor Pesten járok és metróval utazok látom azt a sok magányos embert akik üveges tekintettel bámulnak maguk elé. Kedvem lenne beszélgetni velük.
2021. nov. 18. 19:47
 14/22 A kérdező kommentje:
Ritkán utazom metróval, budán élek, de ha rákényszerülök, a metrőn utazva még engem is megriaszt, amit ott látok. (Illetve a közöny, amit látok).
2021. nov. 18. 19:51
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg itt? Szívesen jelentkeznék barátságra. (F39)
2021. nov. 18. 22:27
 16/22 A kérdező kommentje:

Soha nem próbáltam, de nyitott vagyok. Ha kutyástól, agymenéstől függetlenül, vagy épp ennek függvényében elfogadnád baráti közeledésem, köszönöm.

2021. nov. 19. 01:55
 17/22 anonim ***** válasza:

Párkapcsolat miért nem érdekel?

Ne érts félre nem akarok kapcsolatot tőled, csak fura hogy 40en túl vagy és még mindig a karriered az első. Mivel foglalkozol?

2021. nov. 19. 09:12
 18/22 A kérdező kommentje:

17#

Azért, mert a tanácskérésem baráti kapcsolatok építésére irányult, és a félreértések elkerülése végett írtam oda.

A munkám nem ide tartozik.

2021. nov. 19. 11:59
 19/22 anonim ***** válasza:

Nekem is ez a bajom, bár 29 éves vagyok,szerintem alapesetben mindegy hány éves az ember lehet egyedül,magányos.

Szeretek kirándulni,sétálni,nekem két kutyám van. Egy kis és egy közepes testű :)

Német dogod van,hogy ennyire menekülnek? :D

Nálunk a futiban két komondor is szokott lenni meg tacsik,yorkik egy időben,nem szokott a méretekkel baj lenni.

Nekem két barátnőm van, de csak neten tartjuk a kapcsolatot, nagyon ritkán találkozunk sajnos. Nekem is szükségem lenne olyan barátra akivel ellehetne menni erre arra, akár csak kirándulni a kutyákkal,közben jókat beszélgetni :) Mindkét barátnőm tud rólam mindent. Egyik egy kolléganőm volt,de bnők lettünk immár 6 éve és hiába jöttem el,ez megmaradt. Másik innen gyakoriról van 3 éve beszélgetünk már. Találkozni nem sikerült ugyan,mert az ország másik végében lakik.Sokat beszélünk telón,hangüziben és írásban.

De nyilván egy barátságot a személyes találkozók tesznek még erősebbé.

Hiszen a közös programok fontosak. Nekem is ez hiányzik nagyon.

Én is azt gondoltam,hogy ha majd eljárok a kutyafutira akkor ott megismerkedek helyi gazdikkal,aztán egy idő után kialakulhat barátság.

Volt egy kihagyásunk,de fél évig fixen minden vasárnap 2 kor mentem ki, direkt kitűztem egy időpontot. Hogy hátha ugyan azok lesznek ott, ezzel is esélyt adva az ismerkedésre. Ismerek kb az elmúlt 1,5 évből 6 embert,de annyi,hogy ha éppen a futin össze futunk akkor tudunk beszélgetni,meg jajj egy egy ismerős arc meg kutya. De igazából ennyi,mindenki cserélődik.

Meg próbálkoztam,hogy elhívtam egy egy embert külön sétálni,de akkor éppen mondják jó ötlet majd utána jönnek a kifogások.

Alapjáraton nyitott,barátságos,érdeklődő vagyok próbálok kezdeményezni,de hát ez sem elég.

Kiírtam a helyi kutyafutis csopiba,hogy kirándulni megyünk és ha valakinek van kedve csatlakozhat. Egy nő írt, ők eljöttek. Nagyon szuper kirándulás volt,kutyák is elfáradtak. Szimpatikus volt,jót beszélgettünk. Megbeszéltük majd még csinálunk ilyen kirándulást. Erre látom fbon,minden hétvégén mennek vmerre. De egyszer se írt volna,hogy csatlakoznék e.

Nem tudom fura az,hogy alapesetben mindenkivel jól kijövök,mindenkivel eltudok beszélgetni bármiről. Mégsem tudok kialakítani barátságokat.

Most is volt egy nő a kutyám trénere, eléggé elmélyültünk beszélgetésekbe.

Kezdtem azt érezni,hogy talán ez barátság kezdete is lehet. De sajnos nem úgy néz ki :/ Most megy ki külföldre,majd vissza jön. Lehet próbálom majd keresni,adok esélyt a dolognak..

Csak én meg úgy vagyok,ha a másik fél nem keres,akkor nem érdeklem,ami valahol akárhogy vesszük igaz.

Hiszen ha a másik ember is szeretne barátkozni ő is keresne. Na mindegy...

Én is már ott tartok,hogy elfogadom,hozzá szokok,hogy ez van.

Aztán egyszer csak egy csoda folytán csak ki alakul vmi barátság.

Tanácsot nem igazán tudok adni,mert totál hasonló szituban vagyunk.

Amit észre vettem,hogy eddig ha kialakult barátság,az sose én kezdeményeztem hanem a másik fél. Volt egy bnőm 5 évig voltunk bnők. De azt a barátságot is ő kezdeményezte.

Lehet azt kéne,hogy ne kezdeményezek :D

Fel a fejjel :)

2021. nov. 19. 22:22
 20/22 anonim válasza:
Írtam Neked privátban - ha gondolod, válaszolhatsz.Üdvözlettel:M
2021. nov. 22. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!